Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πουτίγκα με κεράσια, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας

Πουτίγκα με κεράσια, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας

Διατροφή | 28/07/2015 - 18:05
Πουτίγκα με κεράσια, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας
Σοκολάτα, κεράσια και παγωτό βανίλια σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο που με το που θα εμφανιστεί, θα “κάψει καρδιές”…

Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου (olivemagazine.gr)

Υλικά

για την πουτίγκα

5 φλιτζάνια κυβάκια από λευκό ψωμί

125γρ. κουβερτούρα, σε κυβάκια

20 κεράσια χωρίς κουκούτσι

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο

4 αβγά

½ φλιτζάνι ζάχαρη

600ml γάλα σοκολατούχο

4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

λίγο λάδι για το άλειμμα της φόρμας

για τη σάλτσα σοκολάτας και το σερβίρισμα

125γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουτ. γλυκού μέλι

1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή κεράσι

παγωτό βανίλια

Διαδικασία

Φτιάχνετε την πουτίγκα

Βήμα 1

Σοτάρετε τα κεράσια με το βούτυρο σε ένα τηγάνι να βγάλουν τα υγρά τους, τα πασπαλίζετε με δύο κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Σβήνετε με το λικέρ και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα και μείνουν τα κεράσια με τη σάλτσα τους, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 2

Αλείφετε με λίγο λάδι μια φόρμα με λεία επιφάνεια και τρύπα στη μέση ή ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κεράσια με τη σάλτσα τους, τα κυβάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ σε λίγο από το γάλα. Προσθέτετε τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο σοκολατούχο γάλα χτυπώντας με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Περιχύνετε με το μίγμα το περιεχόμενο της φόρμας ή του πιρέξ και ψήνετε την πουτίγκα περίπου για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να πάρει χρώμα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας

Βήμα 1

Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε μπολ και ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση την τραβάτε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή την κουβερτούρα. Ανακατεύετε με σπάτουλα και όταν λιώσει προσθέτετε το μέλι και το λικέρ.

Βήμα 2

Ξεφουρνίζετε την πουτίγκα και, αφού ηρεμήσει και κρυώσει, την σερβίρετε. Κόβετε κομμάτια και τα μοιράζετε σε πιάτα. Προσθέτετε μια μπάλα παγωτό βανίλια, περιχύνετε τόσο το παγωτό όσο και την πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως!


Μερίδες: 6-8 

Χρόνος προετοιμασίας: 15' 

Χρόνος μαγειρέματος: 45' 

Έτοιμο σε: 60'


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling:  Αντωνία Κατή


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.