Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πόσο δίκιο είχε η Στεφανίδη!

Πόσο δίκιο είχε η Στεφανίδη!

Απόψεις | 07/08/2017 - 10:10
Πόσο δίκιο είχε η Στεφανίδη!
Γράφει ο Στέλιος Στουραΐτης

Με τους πανηγυρισμούς, για τη νέα τεράστια επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο, να μην έχουν ακόμα κοπάσει γεννάται ένα μεγάλο και παράλληλα στενάχωρο ερώτημα. 

Πόσο δίκιο είχε η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης και –πλέον- Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (μια συνέντευξη που είχε γίνει viral). Η απάντηση είναι απλή, λιτή και πλήρως κατατοπιστική. Πολύ!

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων της Βραζιλίας η ταλαντούχα ελληνίδα αθλήτρια είχε κληθεί να δώσει μια συνέντευξη αναφορικά με το επίτευγμα της στον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου. Τότε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων είχε πει –μάλλον άστοχα- στην Πρωταθλήτρια ότι με την επιτυχία της κατόρθωσε να μην ασχολείται ο κόσμος, και κυρίως οι δημοσιογράφοι, με το στίβο κάθε 4 χρόνια αλλά να το εντάξουν στην καθημερινότητα των ειδήσεων. 

Για να εισπράξει την αφοπλιστική απάντηση της Στεφανίδη:

«Μην ανησυχείτε, μόνο κάθε 4 χρόνια θα ασχολούνται και πάλι». Παρόλο, που δεν έχουν περάσει 4 χρόνια από τις δηλώσεις της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα διαφωνήσει με την άποψη της. Έπρεπε να υπάρξει ακόμη ένας άθλος Έλληνα αθλητή για να ασχοληθούν οι δημοσιογράφοι και η κοινή γνώμη γενικότερα με κάποιο ατομικό άθλημα.

Αναντίρρητα, αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι περισσότερο λαϊκά και προσελκύουν μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Ωστόσο, μια αναφορά στις δύσκολες προετοιμασίες, στην σκληρή προπόνηση, στους αγώνες μικρότερου βεληνεκούς που συμμετέχουν κατά καιρούς οι αθλητές μας δε θα ήταν ακατόρθωτο να γίνει. Και μιλάμε για αθλητές παγκοσμίου φήμης και αναγνωσιμότητας, αθλητές που σε άλλες χώρες θα απολάμβαναν συμπεριφορές και τιμές ασύλληπτες για τα στενά ελληνικά δεδομένα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί, αν όχι οι περισσότεροι, από όσους πρωταγωνιστούν με το Εθνόσημο ζουν και προπονούνται στο εξωτερικό.

Συνοψίζοντας, η ατάκα της νέας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του επί κοντό πριν από 12 μήνες επιβεβαιώθηκε εκ νέου και μάλιστα ύστερα από μια καινούρια τεράστια επιτυχία.

Τώρα θυμήθηκαν όλοι την «Κατερίνα της Ελλάδας», όπως την χαρακτήρισαν, προσπαθώντας με τον οποιοδήποτε τρόπο να επωφεληθούν στο βαθμό που μπορούν από την –εφήμερη δυστυχώς- δημοσιότητα της.

Το βίτνεο στο οποίο αναφέρομαι:


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Απόψεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.