Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πώς θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

Πώς θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

Εργασία | 08/04/2015 - 15:31
Πώς θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στην Υγεία
Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων στον χώρο της υγείας κατήρτισαν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, στη διάρκεια συνάντησή τους την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσαν, η διαδικασία για την κάλυψη των 4.500 προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού θα προχωρά σταδιακά – όπως άλλωστε εξήγγειλε και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας- και με γνώμονα τις ανάγκες του συστήματος υγείας.
 
Άμεσα θα γίνουν οι προσλήψεις 800 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μονάδες υγείας των νησιών, της Δυτικής Θράκης και Μακεδονίας και της Θεσπρωτίας. Σημειώνεται ότι οι επικουρικοί είναι ουσιαστικά οι "συμβασιούχοι" γιατροί του ΕΣΥ καθώς διορίζονται για 12 ή 24 μήνες.
 

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση για την τοποθέτηση επικουρικών γιατρών. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, τηρείται μια ενιαία λίστα από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας για τις κενές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ και βάσει αυτής γίνονται οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επικουρικών γιατρών. Στην πράξη το σύστημα αυτό αποδεικνύεται αρκετά χρονοβόρο καθώς μπορεί να παρέλθουν και τέσσερις μήνες μέχρι να τοποθετηθεί τελικά ο επικουρικός γιατρός στην αναγκαία θέση.
 
Με το νέο τρόπο τοποθέτησης επικουρικών, κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) θα καταρτίζει ξεχωριστό κατάλογο με τις θέσεις επικουρικών γιατρών που χρειάζεται ανά ειδικότητα και παράλληλα θα τηρεί ξεχωριστή λίστα με τις αιτήσεις των υποψηφίων γιατρών ώστε η διαδικασία να «αποκεντρωθεί» και συνεπώς να επιταχυνθεί.
 
Σε ότι αφορά τις 4.500 προσλήψεις που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, διευκρινίστηκε ότι οι 1.012 εξ αυτών αφορούν σε προσλήψεις που είχαν ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Καραβοκύρης ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου οι προσλήψεις στην υγεία να γίνουν κατά προτεραιότητα, αφού πράγματι οι ανάγκες είναι μεγάλες στο ΕΣΥ.

Νοσηλευτές: θετικές οι εξαγγελίες για προσλήψεις στο ΕΣΥ
 
Ενθαρρυντικές χαρακτηρίζουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών για προσλήψεις νοσηλευτών στην Υγεία οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων επαγγελματιών υγείας στο ΕΣΥ.
 
«Μέχρι σήμερα ακούγαμε μόνο για προσλήψεις γιατρών και λοιπού διοικητικού προσωπικού και δεν λάμβαναν υπόψη την αντικειμενική ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στις υποστελεχωμένες  μονάδες του ΕΣΥ. Στους πρόσφατους  διορισμούς στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα και τις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, απουσίαζαν αδικαιολόγητα και αισθητά οι Νοσηλευτές ή άλλοι σχετικοί με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας επιστήμονες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών
(ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ και καλωσορίζουν τις ανακοινώσεις για τις προσλήψεις στο σύστημα υγείας.

protothema.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.