Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πώς άντρες της ΕΚΑΜ συνέλαβαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες

Πώς άντρες της ΕΚΑΜ συνέλαβαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες

Κρήτη | 13/05/2018 - 00:30
Πώς άντρες της ΕΚΑΜ συνέλαβαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες
Στο «μικροσκόπιο» τα σχέδια των δυο Αλβανών δολοφόνων

Μια πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας νωρίς χθες το απόγευμα και “μιλούσε” για την οδό Αδριανού στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου κρύβονται οι δυο Αλβανοί δραπέτες ήταν αρκετή για να στηθεί από την ΕΚΑΜ μια επιχείρηση αστραπή και οι ισοβίτες να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Εκεί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν μάθουν λεπτομέρειες για το πως στήθηκε η απόδραση μέσα στο γκαράζ του οχηματαγωγού πλοίου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο συγκεκριμένοι άνθρωποι να ανέλαβαν να βγάλουν από τη φυλακή του δυο αλβανούς killer και αν ο “Νίκο” και ο “Αλφόνσο” σύντομα θα έπιαναν δουλειά.

Μάλιστα δεν αποκλείουν να “αποφυλακίστηκαν” από συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση προκειμένου να “καθαρίσουν” εκκρεμότητες με αντίπαλες “φαμίλιες”. Άλλωστε στο διαμέρισμα που κρυβόταν και τους συνέλαβαν βρέθηκε και πιστόλι που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν οι δυο σκληροί κακοποιοί. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες λένε πως δεν έδωσαν απαντήσεις για το πως έστησαν την απόδραση, πως διέφυγαν από τον Πειραιά και ποιοι είναι αυτοί που τους βοήθησαν και τους μετέφεραν στο κρησφύγετο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο δραπέτης Χαλίλι Τζουλιάν, στα 35 του με τουλάχιστον τρεις δολοφονίες στο εγκληματικό του C.V, θεωρείται το βαρύ χαρτί στο χώρο των συμβολαίων θανάτου. Ψυχρός, κενός συναισθημάτων και ικανός να σκοτώσει οποιονδήποτε για μια χούφτα ευρώ και μοιάζει εξωφρενικό πως είναι δυνατόν οι αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Χανίων, να μην γνώριζαν τη “μηχανή θανάτου” που μετέφεραν στην υπηρεσιακή κλούβα. Μόνο και μόνο ότι το 2011, έσφαξε σαν να μην έτρεχε τίποτα ένα παιδάκι 28 μηνών, ήταν αρκετό για να τον αντιμετωπίζουν ως τον Χάνιμπαλ Λέκτερ των φυλακών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ήταν μαζί με τον Αλφόνσο Ντότζι, έναν Αλβανό ισοβίτη που δολοφόνησε έναν 53χρονο ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου και βασάνισε μέχρι θανάτου μια ηλικιωμένη για να της πάρει λίγα ευρώ, θα έπρεπε για τη μεταγωγή τους στην Κρήτη να ασχοληθεί ένας “μίνι – στρατός” και όχι μόλις 12 αστυνομικοί που πήγαν και ήρθαν μέσα σε λίγες ώρες από την Κρήτη στον Πειραιά μεταφέροντας συνολικά 33 σκληρούς κρατούμενους. ‘Άλλωστε ο 30χρονος Αλφόνσο, είχε δραπετεύσει στο παρελθόν από το Α.Τ Κορίνθου και άλλη μια φορά προσπάθησε σκάβοντας ένα τούνελ να το σκάσει από τις φυλακές Κέρκυρας και οι αρχές δεν αποκλεί0υν η οργάνωση που ήθελε ελεύθερο τον “Νίκο” να κανόνισε την ταυτόχρονη μεταγωγή τους για να την κοπανήσουν μαζί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλφόνσο θεωρείται εξπέρ στις κινηματογραφικές αποδράσεις.

Το παγωμένο βλέμμα του δολοφόνου

Ο “Νίκο” ή Τζουλιάνο όπως είναι γνωστός στον υπόκοσμο της Αθήνας ο Χαλίλι Τζουλιάν, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου που σκοτώνει χωρίς ενδοιασμούς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του. Όταν τον Δεκέμβριο του 2011 μεικτή ομάδα του Ανθρωποκτονιών και της ΕΚΑΜ ανατίναξαν την πόρτα του σπιτιού στο Πόρτο Ράφτη όπου είχε βρει καταφύγιο για να τον συλλάβουν πίστευαν ότι από τα όσα θα έλεγε θα αποτελούσαν στοιχεία για να λυθούν πολλές σκοτεινές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. Όμως ο “Νίκο” δεν είπε κουβέντα. Αρνήθηκε να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς και με το παγωμένο βλέμμα έμοιαζε να είναι στον κόσμο του.

Καταζητούμενος σχεδόν σε όλη του τη ζωή, συνήθιζε να κυκλοφορεί τη νύχτα, να σκοτώνει εξαφανίζοντας κάθε πιθανή μαρτυρία αλλά και τα όπλα που χρησιμοποίησε. Μάλιστα, σε κάθε εκτέλεση φρόντιζε να αφήνει πάντα τη σφραγίδα του. Σφαίρες στο στήθος και μια χαριστική βολή στο κεφάλι όπως συνηθίζουν να “υπογράφουν” οι μαφιόζοι. Η σύμπραξη του με τον 30χρονο Αλφόνσο τον ‘άνθρωπό που σκότωνε για να ληστέψει, συνθέτουν ένα εκρηκτικό ντουέτο που μπορεί να διαπράττει από ληστείες και κλοπές μέχρι δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου. Άλλωστε, όπως λένε στο Ανθρωποκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τις υποθέσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί οι δύο Αλβανοί…

Έσφαξε παιδί 2,5 χρόνων

Το 2011 ο Βασίλης Βαρελάς ( ο πρώην κασκαντέρ του Τσάκ Νόρις), ήταν αρχηγός μιας μαφιόζικης οργάνωσης που μέσα από τις φυλακές Κέρκυρας εκβίαζε καταστηματάρχες, έσπρωχνε ναρκωτικά, έλυνε τις διαφορές της με σφαίρες και σφράγιζε συμβόλαια θανάτου. Τότε, η Ασφάλεια Αττικής, γνώριζε ότι η κατάσταση στη Μεσσηνία με τη συμμορία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενώ ένα e-mail που έφθασε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «μίλαγε» ακόμα και για «σφραγισμένο» φονικό.

Έτσι, δόθηκε εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καταγράφονταν από τον σούπερ – κοριό όλες οι συνομιλίες της συμμορίας και έτσι όταν στις 29 Νοεμβρίου του 2011 εντοπίστηκαν νεκροί κοντά στο φράγμα του Παμίσου ο πατέρας και ο γιος, οι αρχές ήξεραν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Στις αρχές του 2011, στο στόχαστρο του Βαρελά, μπήκε ο Φελίμ Μεσάι… Πληροφορίες λένε πως ο Μπιλ ο Καναδός, φοβόταν ότι ο 35χρονος Αλβανός, ανέβαινε επικίνδυνα στη λίστα της ιεραρχίας προσπαθούσε να στήσει μόνος του δουλειές ενώ αυτό που εξόργισε τον 49χρονο ήταν ότι προσπαθούσε να «πλευρίσει» την αρραβωνιαστικιά του.

Έτσι, έφερε από την Αθήνα, τον Αλβανό Χαλίλι Τζουλιαντ γνωστό στον κόσμο της νύχτας ως “Νίκο”, για να τελειώνει για πάντα μαζί του. Το πρωί της 29ης Νοεμβρίου – ημέρα που θα στηνόταν το σκηνικό του θανάτου- ο Μεσάι, μαζί με το δίχρονο γιο του Κέρι, πήγαν στο σπίτι του Βαρελά για να κόψουν την κάνη από μια καραμπίνα. Όμως η παρουσία του μικρού παιδιού άλλαξε τα σχέδια και όταν τελικά ο Μεσάι μαζί με το γιο του, τον Αλβανό Νίκο και έναν Έλληνα, μπήκαν στο αυτοκίνητο για να πάνε σε διπλανό χωριό, έγινε το διπλό φονικό. Οι πληροφορίες λένε πως όταν ο Βασίλης Βαρελάς έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού έγινε έξαλλος και ζήτησε – όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες – να εξαφανιστούν όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο σκηνικό.

Στον “Νίκο” χρεώνουν ακόμα την απόπειρα δολοφονίας το Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά του πρώην άνδρα της φίλης του μεγάλου αρχηγού, όπως και τη δολοφονία ενός 29χρονου πορτιέρη σε κλαμπ της Καλαμάτα ένα χρόνο νωρίτερα.

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.