Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Πνίγεται» από την ανεργία και την αδικία η Βιάννος-  «Όπου φτωχός και μικρός και η μοίρα του», λέει ο Μπαριτάκης

«Πνίγεται» από την ανεργία και την αδικία η Βιάννος- «Όπου φτωχός και μικρός και η μοίρα του», λέει ο Μπαριτάκης

Εργασία | 14/03/2015 - 00:58
«Πνίγεται» από την ανεργία και την αδικία η Βιάννος- «Όπου φτωχός και μικρός και η μοίρα του», λέει ο Μπαριτάκης
Υποστελεχωμένος και… αδικημένος από την κατανομή των θέσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας είναι ο Δήμος Βιάννου!

«Όπου φτωχός και μικρός και η μοίρα του», δηλαδή, όπως εύστοχα παρατήρησε . Παύλος Μπαριτάκης! Ο δήμαρχος του μαρτυρικού χωριού δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτή τη γνωστή φράση.

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε  ότι ο Δήμος Βιάννου αδικήθηκε  στην κατανομή των θέσεων αφού εγκρίθηκαν 16 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε σχέση με τις 26 που υπήρχαν στην κατανομή των θέσεων τον Δεκέμβριο του 2014,δηλαδη περικόπηκαν 10 θέσεις εργασίας», επισήμανε με επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ουρανία Αντωνοπούλου, τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου,  τον Ευρωβουλευτή και επίτιμο Δημότη Βιάννου Μανόλη Γλέζο και τον Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

«Οι άνεργοι του Δήμου μας  στερούνται έστω και αυτή την ελάχιστη προσφορά εργασίας», εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Μπαριτάκης, ζητώντας προσωπικά από την κ. Αντωνοπούλου να προβεί «σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση  της αδικίας που έχει υποστεί ο Δήμος Βιάννου».


Αναλυτικότερα, ολόκληρη η επιστολή του κ. Μπαριτάκη αναφέρει:

«Κυρία Υπουργέ,

Μας ζητήθηκε και επικαιροποιήσαμε για άλλη μια φορά την κατανομή των θέσεων κοινωφελούς εργασίας του  Δήμου Βιάννου. Δυστυχώς διαπιστώνουμε  ότι ο Δήμος Βιάννου αδικήθηκε  στην κατανομή των θέσεων αφού εγκρίθηκαν 16 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε σχέση με τις 26 που υπήρχαν στην κατανομή των θέσεων τον Δεκέμβριο του 2014,δηλαδη περικόπηκαν 10 θέσεις εργασίας .

Δυστυχώς όπου φτωχός και μικρός και η μοίρα του. Αυτό πρυτάνευσε αυτό μέτρησε και δεν ελήφθησαν υπόψιν τα πραγματικά στοιχεία και ανάγκες που έχει ο Δήμος μας και θα μπορούσε μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος αυτού, τουλάχιστον για πέντε μήνες να δρομολογηθούν οι δράσεις που είχαμε καταρτίσει.

Δηλαδή δεν λάβατε στοιχεία όπως ότι ο Δήμος Βιάννου είναι ορεινός, ότι από τη επίσημη Πολιτεία έχει ανακηρυχτεί πυρόπληκτος, ότι είναι μαρτυρικός (Το δεύτερο ολοκαυτώματα στην Ελλάδα με 461 εκτελεσθέντες), ότι είναι  υποστελεχωμένος ενώ  πρόσφατα  έχει υποστεί τεραστίου μεγέθους καταστροφές στις υποδομές του από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις θεομηνίες.  

Η κατανομή των θέσεων λαμβάνοντας τον πληθυσμό ως κυρίαρχο  κριτήριο, αποτελεί μια κατάφορη αδικία εις βάρος των μικρών Δήμων που σήμερα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση τόσο από στελεχιακό δυναμικό όσο και από οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν έστω εποχιακό προσωπικό, και ουσιαστικά δημιουργεί ενός είδος «ρατσιστικής»  συμπεριφοράς απέναντι μας.

Η αγωνία μας είναι εμφανής αφού η περικοπή των δέκα θέσεων είναι σημαντική για την υλοποίηση του προγράμματος στον Δήμο  μας. Είμαστε και εμείς εδώ Πολίτες υπάρχει και εδώ ανεργία υπάρχουν  και εδώ προβλήματα καθημερινότητας .

Κύρια Υπουργέ ,

Επειδή συντελείται μια κατάφορη αδικία εις βάρος του Δήμου Βιάννου,
Επειδή κυρίως οι άνεργοι του Δήμου μας  στερούνται έστω και αυτή την ελάχιστη προσφορά εργασίας,

Επειδή γνωρίζετε ότι δεν εφαρμοστήκαν τα αντικειμενικά κριτήρια σε με βάση τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και σας προανέφερα, 

Επειδή ο Δήμος μας είναι υποστελεχωμένος,

Πρέπει άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση  της αδικίας που έχει υποστεί ο Δήμος Βιάννου, και να επαναφέρετε τις δέκα επιπλέον θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προέβλεπε η κατάσταση ΟΑΕΔ του Δεκεμβρίου του 2014.
Σε αναμονή των ενεργειών σας


                                                 Ο Δήμαρχος   


                                                 

                                                                     Παύλος Μπαριτάκης»  


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.