Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Πλαστά δελτία ΚΤΕΟ και στην Κρήτη – Θύματα ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες οχημάτων

Πλαστά δελτία ΚΤΕΟ και στην Κρήτη – Θύματα ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες οχημάτων

Auto Plus | 19/09/2015 - 10:35
Πλαστά δελτία ΚΤΕΟ και στην Κρήτη – Θύματα ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες οχημάτων
Η ηλεκτρονική διασταύρωση των δελτίων ΚΤΕΟ από το Υπουργείο Μεταφορών έφερε στην επιφάνεια την απάτη με τα πλαστά δελτία, θύματα των οποίων έχουν πέσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Το φαινόμενο έκδοσης και διακίνησης πλαστών δελτίων ΚΤΕΟ παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πολλά από τα περιστατικά που εξετάζονται αφορούν και την Κρήτη. Ανυποψίαστοι πολίτες  προσέρχονται στα ΚΤΕΟ θεωρώντας ότι είναι εμπρόθεσμοι αφού κατείχαν παλαιότερο δελτίο ΚΤΕΟ σε «ισχύ».

Όπως όμως διαπιστώθηκε μέσα από τη διαδικασία επαλήθευσης στα ΚΤΕΟ, πολλά δελτία εν ισχύ δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα καθώς δεν επαληθεύονταν ως γνήσια στη βάση του υπουργείου μεταφορών, με την οποία τα ΙΚΤΕΟ είναι σε online διασύνδεση.

Τα οχήματα αυτά, στην μεγάλη πλειοψηφία τους αφορούσαν σε περιπτώσεις νέων ιδιοκτητών μεταχειρισμένων οχημάτων οι οποίοι όταν αγόρασαν το μεταχειρισμένο παρέλαβαν μαζί με το όχημα και το φάκελο στον οποίο συμπεριλαμβάνονταν πλαστό δελτίο ΚΤΕΟ.  Ο κίνδυνος λοιπόν που συνεπάγεται για τους ανυποψίαστους οδηγούς είναι να θεωρούν το όχημα τους εμπροθέσμως ελεγμένο ενώ επί της ουσίας αυτό θα είναι ανέλεγκτο με αποτέλεσμα οικονομικές επιβαρύνσεις.

Πώς διαπιστώνετε ότι το δελτίο ΚΤΕΟ είναι πλαστό

Προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 2 έτη τον έλεγχο ΚΤΕΟ του οχήματος τους μέσω τρίτων (διαμεσολαβητών) ή αγόρασαν μεταχειρισμένο όχημα με δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ και διαπιστώνουν ότι:

α) Δεν τους χορηγήθηκε παράλληλα με το δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ η αντίστοιχη απόδειξη πληρωμής η οποία εκδίδεται απαρεγκλίτως από όλα τα Ι.ΚΤΕΟ.

β) Το δελτίο ελέγχου που τους χορηγήθηκε είναι απλή φωτοτυπία ή, τα απαραίτητα στοιχεία δεν είναι εμφανή-ελλιπή ή, οι γραμμές του πλαισίου εκτυπώσεων των δελτίων φαίνονται αχνές, μη κεντραριστές ή παραποιημένες.

Συνιστάται να επικοινωνήσουν άμεσα με το φερόμενο επί του δελτίου, εκδότη ΚΤΕΟ, προκειμένου να διασταυρωθεί ότι ο αύξων αριθμός του δελτίου αφορά πραγματικά στο όχημα τους και δεν έχουν εξαπατηθεί . Για τις παραπάνω περιπτώσεις η έγκαιρη επαλήθευση των δελτίων ΚΤΕΟ έως 30/9/15 θα απαλλάξει τους ιδιοκτήτες οχημάτων από επιπρόσθετα οικονομικά βάρη αφού θα εμπίπτουν πλέον στην περίπτωση απαλλαγής του 50% του προστίμου καθυστέρησης. 

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Service αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου που ασχολούνται με το service των αυτοκινήτων.
Αντιπροσωπείες Μοτοσυκλετών Ηράκλειο Κρήτης
Αναζητήστε την επόμενη μοτοσυκλέτα σας σε μια από τις αντιπροσωπείες του Ηρακλείου. Θα τις βρείτε όλες στον κατάλογο του creteplus.gr.
Αξεσουάρ Μοτοσυκλετών Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου, που εμπορεύονται αξεσουάρ μοτοσυκλετών μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Διπλώματα Οδήγησης Ηράκλειο Κρήτης
Βγάλτε το δίπλωμα οδήγησης σε μία από τις κατάλληλες επιχειρήσεις του Ηρακλείου, που είναι καταχωρημένες στον κατάλογο του creteplus.gr.
Ελαστικά Μοτοσυκλετών Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι επιχειρήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, που ασχολούνται με ελαστικά μοτοσυκλετών, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Προετοιμασία ΚΤΕΟ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα συνεργεία του Ηρακλείου που παρέχουν προετοιμασία ΚΤΕΟ, βρίσκονται μέσα στον κατάλογο του creteplus.gr.
Τεχνικός Έλεγχος Αυτοκινήτων - ΚΤΕΟ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων(ΚΤΕΟ) του Ηρακλείου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.