Πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο
Συνταγή: Ελένη Ψυχούλη (olivemagazine.gr)
Υλικά
1 κιλό πατατούλες μικρές, με τη φλούδα τους
150ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι χοντρό, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.
Βήμα 3
Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.
Tip: Το βράσιμο στην αρχή δεν αφήνει τις πατάτες να απορροφήσουν μετά στο τηγάνι πολλά λιπαρά.
Μερίδες: 4-5
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 10'
Έτοιμο σε: 20'
Φωτογραφία – Food Styling: Aντωνία Κατή