Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

Παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

Πολιτισμός | 20/12/2016 - 15:47
Παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου
Στα «Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου» στην πόλη των Χανίων ταξίδεψε και παρουσιάστηκε σήμερα το παιδικό βιβλίο της βραβευμένης, από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ζαχαρένιο κόσμο του Ρένου του Ζαχαρένιου με την παραστατική αφήγηση της συγγραφέως και  στη συνέχεια συμμετείχαν σε καλλιτεχνική δραστηριότητα, η οποία αφορούσε ζωγραφική σε καρτ – ποστάλ, με ευχές που τα ίδια έγραψαν για τα παιδιά – πρόσφυγες.

 Ενώ, στο τέλος τα περίμενε μια μοναδική έκπληξη. Το εστιατόριο των εκπαιδευτηρίων πρόσφερε τα υλικά και η συγγραφέας, παρέα με τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τις νηπιαγωγούς, έφτιαξαν λαχταριστούς κουραμπιέδες, τους οποίους πρόσφεραν στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, στα πλαίσια της δράσης "Μικροί μάγειρες και συνταγές αγάπης" την οποία συντονίζει και μεταφέρει η συγγραφέας, ανά την Ελλάδα, στηρίζοντας το έργο της Μ.Κ.Ο. "Μπορούμε".

 Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η νηπιαγωγός των εκπαιδευτηρίων, Αγγελική Καρέλα.  

Περιγραφή:

 Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ' αυτούς που ξέρουμε, ζει στα ... σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης.  

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με την υποστήριξη της ΕΡΤ. 

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

 Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, η συγγραφέας θα παρακολουθήσει το θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο βιβλίο της, το οποίο οργανώνει και παρουσιάζει το νηπιαγωγείο των «Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου», στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικών του εκδηλώσεων. 

Βιογραφικό:

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται σε μια πόλη που λέγεται Αθήνα. Είναι αστυνομικός και στον ελεύθερο χρόνο της αναλαμβάνει να βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν εις πέρας πότε τις ζαχαρένιες και πότε τις αλμυρές αποστολές τους. 

Ως παιδί ξετρελαινόταν με τα παραμύθια και ως έφηβη να ταξιδεύει με πυξίδα πάντα το όνειρο. Όλες αυτές οι εικόνες και τα συναισθήματα που αποκόμισε από τα ταξίδια της αποτύπωσε  και στην πρώτη συγγραφική δουλειά, στο διήγημα με τίτλο: «Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες» (Εκδ. Άπαρσις, α’ έκδοση 12/2009, β’ έκδοση 3/2010)

Τον Φεβρουάριο του 2016 γίνεται η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που λαμβάνει τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», μία πολύ σημαντική διάκριση που ήρθε να επιβραβεύσει την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία "Back2School", η οποία στηρίζει την  πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών - προσφύγων. 

Η τιμητική αυτή αναγνώριση, αφορά στο δεύτερο βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, με τίτλο "Μια Ζαχαρένια Συνταγή", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS τον Νοέμβριο 2015. Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες απ” όλο τον κόσμο, που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους. 

Από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ, ένα παιδικό βιβλίο διατροφής, απαραίτητο σε όλους τους μικρούς φίλους, ηλικίας 7 - 10 ετών.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.