Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγροτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγροτών

ΣΥΡΙΖΑ | 20/02/2013 - 11:46
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγροτών
Παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου, Μαίρης Διακάκη με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών

"Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι αγρότες είναι σημείο αναφοράς για την σωστή αναπτυξιακή πολιτική της χώρας μας. Η Αγροτική οικονομία, ήταν και είναι πάντα στο επίκεντρο της οικονομίας . Η αγροτιά ήταν αυτή που στήριξε το προφίλ της Ελλάδας και η αγροτική παραγωγή είναι ένα πολύτιμο αγαθό που παραγκωνίζεται και απαξιώνεται από την συγκυβέρνηση, για λόγους μνημονικών απαιτήσεων. Είναι ένας κλάδος που χρειάζεται στήριξη, αναβάθμιση, εξέλιξη και ανάπτυξη. Είναι οι άνθρωποι που επέλεξαν να υπηρετήσουν ένα μεγάλο και δύσκολο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα που για όλους μας έχει ζωτική σημασία.

Αυτούς τους ανθρώπους καλούμαστε να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε σε αντίθεση με τις μνημονιακές πολιτικές που τους θέλει να φθίνουν , να φτωχοποιούνται και να αδρανοποιούνται σε μια χώρα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτύξει αυτές τις δυνατότητες.

Στο πλευρό των αγροτών πρέπει να σταθεί όλη η ελληνική κοινωνία! Στο πλευρό των ανθρώπων που δουλεύουν τη γη για να μπορούμε εμείς να έχουμε μια υψηλή ποιότητα ζωής! Χρειάζονται στήριξη κι αγκάλιασμα από όλους μας, αφ ενός, και από την πολιτεία αφ ετέρου, προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν και να μας τροφοδοτούν με προϊόντα υψηλής ποιότητας!

Καμία ανοχή στις μνημονιακές πολιτικές!

Είμαστε στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων , αγωνιζόμαστε μαζί τους για την αξιοπρεπή επιβίωση της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και κατά συνέπεια για τη διατροφική επάρκεια και ασφάλεια της χώρας , για την αποτροπή μιας γενικευμένης επισιτιστικής κρίσης, για προστασία και όχι εξάντληση των φυσικών πόρων, για την ανάπτυξη της υπαίθρου και του πολιτισμού της, για την κατάργηση των μεσαζόντων και την παροχή φτηνότερων τροφίμων στον καταναλωτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των αγροτών προτείνοντας συνολική αναδιάρθρωση τουαγροτικού τομέα μέσα από ένα διαρκή δημόσιο διάλογο και συνεργασία των αγροτών-κτηνοτρόφων με ερευνητικά κέντρα, γεωτεχνικούς, ΑΕΙ, ΤΕΙ κ.λ.π., θέτοντας ως απόλυτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της βελτίωσης της θέσης του αγρότη, την κατάργηση του Μνημονίου."


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.