Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Παραμένουν τα προβλήματα στην Κρήτη - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα- Αναλυτική πρόγνωση (pics+vids)

Παραμένουν τα προβλήματα στην Κρήτη - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα- Αναλυτική πρόγνωση (pics+vids)

Περιβάλλον | 09/01/2017 - 00:12
Παραμένουν τα προβλήματα στην Κρήτη - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα- Αναλυτική πρόγνωση (pics+vids)
Τα προβληματα που καταγράφονται στην Κρήτη, σε πολλές περιοχές, αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το νησί.

Την ίδια ώρα βέβαια οι αρμόδιες Υπηρεσίες δίνουν μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων!

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να υπάρξει παροχή βοήθειας  σε όλα τα επείγοντα περιστατικά σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές. Για πληροφορίες και βοήθεια επικοινωνήστε με τη Δημοτική Αστυνομία στο 2813409500 ή στο τηλέφωνο επιφυλακής του Δήμου Ηρακλείου 2813409409.

(Γωνιές και Καμαριώτης)

Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων έχει προκαλέσει το κύμα του χιονιά που πλήττει και την περιοχή της Κρήτης.

Στα Χανιά η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου όπου επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα. Πρόκειται για τις περιοχές: Θέση «Φώκιες» προς Ομαλό,Πέτρα Σελί, Θέρισσο-Ζούρβα-Μεσκλά, Κράπη-Ασκύφου-Ιμπρος- Ανώπολη-Καλλικράτης και Δρομόνερο-Φλώρια.

Ρέθυμνο: Χιόνια από τον Ψηλορείτη ως την παραλία

Βαρύς ο χιονιάς στο Ρέθυμνο με το χιόνι να έχει καλύψει από την κορφή του Ψηλορείτη, των Ρεθεμνιώτικων μαδάρων έως και την παραλία του Ρεθύμνου με υψηλό κίνδυνο για ατυχήματα από την ολισθηρότητα των δρόμων τόσο λόγω του χιονιού, όσο και των παγίδων σε σημεία με παγετό.

Σε γενικές γραμμές προβλήματα δεν υπάρχουν δεδομένου ότι τόσο συνεργεία των δήμων όσο και η ΕΛΑΣ έχουν αναλάβει να συντονίζουν την κίνηση σε δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου αλλά και προτρέπουν οδηγούς και πεζούς να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και φύλαξης. Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, τα μόνα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν αφορούσαν καθαρά μέσα στην πόλη και είχαν να κάνουν με απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, κοπή ορισμένων δέντρων που είχαν σπάσει και εμπόδιζαν την κίνηση και τη μεταφορά κάποιων ατόμων που ζήτησαν τη συνδρομή της Υπηρεσίας.

Κλειστά τα σχολεία  

Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων ενημερώνει τους μαθητές ότι σημερα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την επικράτεια του Δήμου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.  

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου  θα παραμείνουν κλειστά. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σημερα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο Μαλεβίζι, αλλά και άλλες περιοχές του νησιού.

(Σαμπάς)


(Τύλισος)

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων

Ανοιχτό θα παραμείνει και σημερα το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου,  προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού  θα χρειαστούν φιλοξενία. 

Το τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας για όσους χρειαστούν  περισσότερες πληροφορίες είναι: 2813-409500. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αυριο 

Προσοχή στον παγετό

Με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου Μαλεβιζίου σε επιφυλακή, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί απο χθες σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η έντονη χιονόπτωση έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τις βραδινές ώρες, αφού αναμένεται το χιόνι να παγώσει στους δρόμους, δημιουργώντας άκρως επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης.

Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων επισης ενημερώνει τους οδηγούς, να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Αλάγνι – Αρκαλοχώρι και Ηράκλειο – Αρχάνες – Παρθένι – Πύργος, λόγω των άσχημων καιρικών  συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.  Ενώ είναι αυτονόητο πως οι μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται σε πολλές περιοχές του νησιού.

(Οδικό δίκτυο Μαλεβιζίου)

(Ανώγεια)





Συνεχίζεται και σημερα το κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, καταιγίδες και παγετό

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά και σημερα στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίες, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές, αν και ιδιαίτερα σε μεγάλο υψόμετρο.

Παράλληλα, ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα επιτείνουν τα προβλήματα, ενώ σε πολλές περιοχές, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, θα επικρατήσει ολικός παγετός, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. 

Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης χώρας δεν πρόκειται να δουν το θερμόμετρο να ανεβαίνει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει πως όπου έχει ήδη χιονίσει, θα δημιουργηθεί πάγος, που θα κάνει την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Σημερα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες που θα συνοδεύονται από τοπικές χιονοπτώσεις ή βροχοπτώσεις. 

Συγκεκριμένα έως το μεσημέρι αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου, ενώ τοπικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στις ημιορεινές και πεδινές περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Στη συνέχεια οι ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά. Τέλος, αργά το βράδυ αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων στην Κρήτη, όπου και θα σημειωθούν όμβροι. 

Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, και στα νησιωτικά ορεινά, ενώ μερικός παγετός θα σημειωθεί στα πεδινά της Ηπείρου, της υπόλοιπης Στερεάς, της Πελοποννήσου, και των νησιωτικών περιοχών, με εξαίρεση τα πεδινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, όπου η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 0 βαθμούς. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -07 (μείον 7) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κέλσιου. Μακεδονία, Θράκη Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνές. Άνεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -12 (μείον 12) έως -01 (μείον 1) βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νοτιά θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νοτιά Πελοπόννησο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.