Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πάνω από 1500 Ηρακλειώτες έχουν πληρώσει ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας

Πάνω από 1500 Ηρακλειώτες έχουν πληρώσει ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας

Ηράκλειο | 31/12/2013 - 09:04
Πάνω από 1500 Ηρακλειώτες έχουν πληρώσει ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας
Μεγάλη απήχηση έχει η κίνηση που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, με την καταβολη΄από πολίτες ενός ευρώ μόλις, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπεύθυνων για αυτή την πρωτοβουλία, οι Ηρακλειώτες που έσπευσαν να πληρώσουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση έφτασαν τους 1500!

Βέβαια τα ... δύσκολα θα αρχίσουν από εδώ και πέρα, καθώς το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο πως θα ζητηθεί και το υπόλοιπο ποσό από τις αρμόδιες Υπηρεσίες...

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η Δήλωση, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ:

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

 του                    

Κατοίκου.............................................

Α.Δ.Τ......................./Α.Τ.....................

ΟΔΟΣ ΑΡΙΘ..........................................

Τ.Κ............ .....Τηλ..............................

ΑΦΜ.......................Δ.Ο.Υ....................

Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας    ............................οχήματος, …

(Κυβικά εκατοστά)................ Κ.Ε.Κ.                    

…………Δεκεμβρίου 2013

 

ΠΡΟΣ

 

Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ...........................................

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: - Υπουργό Οικονομικών

- Ολομέλεια Ν.Σ. Κράτους

- Συνήγορο του Πολίτη

- Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

-  Διοικητή Τροχαίας

 

                          

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΙΧ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

 

Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2014»

 

Κύριε προϊστάμενε

Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2014 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ............................ με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου έναντι χρήσης του κακού οδικού δικτύου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στο Νομό Ηρακλείου, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Ηρακλείου και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές του τέλους και ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Η υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και στο άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες και η τρόικα. Αντί να πληρώνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια και να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης, πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές.

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου του Ηρακλείου.

3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.

   5) Διότι, το κράτος παρανόμως δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα ως όφειλε, αλλά τον μετέτρεψε σε φόρο-χαράτσι των ιδιοκτητών οχημάτων . Όμως, όπως το σύνταγμα ορίζει « κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο πού καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα , το είδος της περιουσίας , τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τoυς , στις οποίες αναφέρεται ο φόρος»

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος φόροι που δεν εξασφαλίζουν την αναλογική ισότητα των πολιτών ( υπό την έννοια της συμμετοχής τους στις φορολογικές υποχρεώσεις σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνάμεις ) και δεν αντιστοιχούν στην φοροδοτική τους ικανότητα , έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την συνταγματικότητά τους . Το κριτήριο επιβολής του «φόρου» αυτού , δηλ. ο αριθμός των κυβ. εκ. της μηχανής του οχήματος δεν δύναται σε καμία περίπτωση να αποτελέσει και κριτήριο φοροδοτικής ικανότητας του φορολογουμένου ( θέσπιση αμάχητου κριτηρίου φοροδοτικής ικανότητας ) , κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ.1 του Συντάγματος.

Διότι ο νόμος 3986 / 2011 στο άρθρο 35 για τα τέλη κυκλοφορίας κάνει σαφή διάκριση μεταξύ οχημάτων πού αγοράστηκαν πριν το 2010 και αυτών πού αγοράστηκαν μετά από το 2010 και η επιβολή υπέρογκων τελών κυκλοφορίας στα πρώτα και ελάχιστων έως μηδενικών στα δεύτερα παραβαίνει το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος , σύμφωνα με το οποίο « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη …» .Έτσι ο νόμος λοιπόν αυτός κάνει σαφή διάκριση μεταξύ των εύπορων πολιτών ( πού έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο ) και εκείνων πού οικονομικά δεν έχουν την δυνατότητα για την αγορά αυτή , κατά συνέπεια εξαναγκάζονται να διατηρήσουν το παλιό τους αυτοκίνητο και για τον λόγο αυτό τιμωρούνται με υπέρογκα «τέλη».

6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν δραματικά, κατά 40 %-50%, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα πολλές φορές και σε παλαιά αυτοκίνητα που αγοράστηκαν με δόσεις.

7) Διότι, αδυνατώ να πληρώσω όλα αυτά τα χαράτσια. Το δε Δημόσιο – Κράτος     (εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνουμε για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνετε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο μας περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένου να μεταβούμε με το αυτοκίνητό μας στις όποιες εργασίες μας, με ζημίες και με διάφορες φθορές στα οχήματά μας, χωρίς κανείς να μας αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για αυτές.

8) Διότι, με την κατάργηση πλέον του ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιϊας), οι Έλληνες οδηγοί στερούμαστε των επιπλέον υπηρεσιών του.

9) Οι αποφάσεις του ΣΤΕ συνηγορούν υπέρ της άποψής μου και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει και να απειλεί τους πολίτες, ούτε τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να προβούν σε διοικητική πράξη σε βάρους μου μετά την παρούσα εξώδικη δήλωση –πρόσκληση μου προς το ελληνικό δημόσιο.

10) Δεν αρνούμαι, διαφωνώ με το υψηλό κόστος των κακών υπηρεσιών που μου παρέχονται. Έχοντας μετατραπεί σε κεφαλικό φόρο, αδυνατώ να πληρώσω αυτό το ποσόν και συμμετέχω συμβολικά προτάσσοντας τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης της οικογένειάς μου.

 

11) Αρνούμαι να καταβάλλω στις τράπεζες ή μέσω web banking τα τέλη, αφενός για όλους τους λόγους που δηλώνω με το παρόν, αφετέρου διότι δε μου διασφαλίζονται τα προσωπικά μου δεδομένα αφού δεν εμπιστεύομαι πλέον το τραπεζικό σύστημα και ούτε θέλω καμία συναλλαγή μαζί του εκ πεποιθήσεως, διότι αυτοί έχουν παραδώσει τη χώρα μου και το λαό μας στους ξένους κατακτητές.

12) Τέλος, ζητώ με την παρούσα εξώδικη δήλωσή μου (δια της υπηρεσίας σας) να τεθεί εκ νέου το ερώτημα προς την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που σας αναφέρω, δηλαδή ότι η ιδιωτική μου διαφορά με το δημόσιο αφορά τον τύπο και την ουσία των συμφραζόμενων στα πλαίσια της 428/2005 απόφασης του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των τελών κυκλοφορίας κ.λ.π. η οποία δεν πάρθηκε υπόψη στην έκδοση της γνωμάτευσης 40/2012 του τμήματος Δ’ του Ν.Σ. του Κράτους

          

Συνημμένα 1

Ειδοποιητήριο – απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2014

 

................……. Δεκεμβρίου 2013

 

Με τιμή

...................................................

....................................................

ΔΟΥ ........................


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.