Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Αποτελέσματα και φωτογραφίες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Αποτελέσματα και φωτογραφίες

Auto Plus | 24/05/2016 - 17:58
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Αποτελέσματα και φωτογραφίες
Με 20 Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα διεξήχθη ο 2ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift.

O αγώνας διεξήχθη στην πίστα Kart Mania στα Βραχναίικα Πατρών την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου "ΦΙΛΜΠΑ". Το επίπεδο των συμμετοχών αποδεικνύεται από τους πάνω από 1500 θεατές που παρά τον αρκετό ήλιο δεν άφησαν ούτε λεπτό την θέση τους, χειροκροτώντας ασταμάτητα την προσπάθεια όλων των οδηγών.

Στο αγωνιστικό μέρος ο συναγωνισμός ήταν έντονος και στις δύο κατηγορίες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των τελικών, χρειάστηκαν  επαναλήψεις στις μάχες των διπλών περασμάτων για να ανακηρυχθούν οι νικητές.

Στον τελικό της Pro, μετά από one more time με τον Ανδρέα Κάνδηλα, νικητής αναδείχθηκε ο Ηρακλής Λεοντής που είχε και το pole run των qualification, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των επεμβάσεων που έκανε στο αυτοκίνητό του μετά τον πρώτο αγώνα, στην προσπάθειά του να κυνηγήσει τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος.

Στο μικρό τελικό, ο Νίκος Τούντας επικράτησε επί του Γιάννη Λιακόπουλου που οδήγησε εξαιρετικά όλη τη μέρα. Οι 4 φιναλίστ προσαρμόστηκαν γρήγορα στην απαιτητική διαδρομή και είχαν  τα καλύτερα περάσματα στα μονά, αν και όχι με την ίδια σειρά, ενώ ακολούθησαν οι τοπικοί Γιάννης Παπαλεξόπουλος με 200SX RB25, Νίκος Χρυσόπουλος με RX8, Αθανάσιος Τζούνης με KP60 SR20det και Διονύσης Τζόβολος με Ε46 1JZ.  

Στην τελική φάση των διπλών είδαμε πολύ όμορφες μάχες, εφόσον οι οδηγοί πλέον είχαν βρει τη ροή της διαδρομής και διέθεταν αρκετή ταχύτητα στα περάσματά τους.

Στη Street Legal, ο Λουκάς Παυλόπουλος, έκανε το 2 στα 2 και κέρδισε τον αγώνα με το πολύ καλά στημένο 350Ζ, πετυχαίνοντας και τις υψηλότερες ταχύτητες εισόδου της μέρας. Ο Σεβαστός Δαγλής κέρδισε το σεβασμό των βαθμολογητών με τα περάσματά του και ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου, ενώ ο Σπύρος Γκράβας ολοκλήρωσε το βάθρο με εξαιρετική οδήγηση επιβεβαιώνοντας ότι αν και πέρασαν τα χρόνια, τα Ε30 παραμένουν μια καλή λύση για κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα. 

Μετά το τέλος του αγώνα το ραντεβού ανανεώθηκε για τον 3ο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, όταν και αναμένεται να επανέλθουν οδηγοί που δε συμμετείχαν στην Πάτρα. 

Αποτελέσματα PRO

Αποτελέσματα Street Legal

(Φωτογραφίες: ΟΜΑΕ)

 

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Σχολές Οδηγών Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι σχολές οδηγών του Ηρακλείου βρίσκονται καταχωρημένες στον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.