Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια

Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια

Διατροφή | 27/07/2015 - 18:05
Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια
Παραλλαγή των παλατιανών κεφτέδων, ένα ακόμη εξαιρετικό πιάτο της πολίτικης κουζίνας.

Εδώ οι κεφτέδες γίνονται από μίγμα τριών κιμάδων και ντύνονται με τραγανό φύλλο κρούστας πριν παναριστούν και τηγανιστούν. Θα τους συνοδεύσουμε με ένα αλλιώτικο τζατζίκι ενισχυμένο με τη σπιρτάδα από τα ραπανάκια.

Συνταγή: Ανδρέας Λαγός (olivemagazine.gr)

Υλικά

Για τη γέμιση

300γρ. κιμά κοτόπουλου

150γρ. κιμά μοσχαρίσιο

150γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αβγό

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

50γρ. φρυγανιά τριμμένη

100γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα

1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους

6 κουτ. σούπας νερό

50ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το τύλιγμα

8 φύλλα κρούστας

100γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το τζατζίκι

400γρ. γιαούρτι στραγγιστό

10 ραπανάκια μικρά, τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

30γρ. ξίδι λευκό

60γρ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα

3 αβγά χτυπημένα ελαφρώς

αλεύρι για το πανάρισμα

ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση του κιμά: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Βήμα 2

Τυλίγετε τους κεφτέδες: Απλώνετε δύο φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα μεταξύ τους, παίρνετε ένα μέρος από τη γέμιση και το απλώνετε ομοιόμορφα κατά μήκος της μικρής πλευράς των φύλλων. Κλείνετε τις δύο άκρες προς τα μέσα και στη συνέχεια τα τυλίγετε σαν μπαστούνι. Στο τελείωμα βάζετε λίγο λιωμένο βούτυρο για να κλείσει καλά το ρολό. Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Βάζετε τα μπαστούνια στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια τα βγάζετε και τα κόβετε σε φέτες πάχους 2εκ. περίπου.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το τζατζίκι: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε και το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να δροσίσει.

Βήμα 4

Αφού κόψετε το ρολό σε κεφτέδες, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάτε την κάθε φέτα-κεφτέ στα χτυπημένα αβγά αφού πρώτα τους αλευρώσετε ελαφρώς και τους τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε τους κεφτέδες σε χαρτί απορροφητικό για να στραγγίξουν.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα και τους σερβίρετε συνοδεύοντας με το τζατζίκι που ετοιμάσατε.

Μερίδες:

Χρόνος προετοιμασίας: 30' 

Χρόνος μαγειρέματος: 30' 

Έτοιμο σε: 60' 

Χρόνος αναμονής: 60


Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Food Styling: Αντωνία Κατή


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.