Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Παγωτό σαν τσίζκεϊκ

Παγωτό σαν τσίζκεϊκ

Διατροφή | 10/06/2017 - 01:20
Παγωτό σαν τσίζκεϊκ
Δοκιμάζουμε το «παγωτό σαν τσίζκεϊκ» και με άλλα φρούτα που βρίσκουμε σε κονσέρβα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά. Απλώς ψιλοκόβουμε τα φρούτα και αρωματίζουμε με κάποιο άλλο λικέρ, όπως μαστίχα, αμαρέτο κ.λπ.

Προετοιμασία: 30΄, Παρασκευή: περίπου 40΄ Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά (για 4 μερίδες) 200 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia 4 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους 100 γρ. ζάχαρη 1 κονσέρβα (περίπου 200 γρ.) βύσσινο 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα


Διαδικασία Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα πάνω στη φωτιά, έως ότου προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε για 1 - 2 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει. Σουρώνουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα και κρατάμε 1 φλιτζάνι σιρόπι. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνουμε με νερό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το σιρόπι από τα βύσσινα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.     Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω μία μεγάλη μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος. Tip Δοκιμάζουμε το «παγωτό σαν τσίζκεϊκ» και με άλλα φρούτα που βρίσκουμε σε κονσέρβα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά. Απλώς ψιλοκόβουμε τα φρούτα και αρωματίζουμε με κάποιο άλλο λικέρ, όπως μαστίχα, αμαρέτο κ.λπ.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


kathimerini.gr

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.