Παέγια αιγαιοπελαγίτικη
Υλικά
1-2 ψαράκια ολόκληρα ή σε φέτες (κολιούς, τόνο, μπακαλιάρο ή σαρδέλες)
χταπόδι, σουπιά
7-8 καραβίδες
7-8 γαρίδες
λίγα μύδια ή μυδόψιχα
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 κουτ. σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Χρειάζεστε ένα μεγάλο τηγάνι Νο 32 και πάνω. Σε αυτό ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε όλα τα θαλασσινά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας ώσπου να μοσχομυρίσει ο τόπος. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ανακατεύετε ώσπου να στεγνώσει το μίγμα και σβήνετε με κρασί. Ρίχνετε το σαφράν, το κόκκινο πιπέρι και αλατίζετε.
Βήμα 2
Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε έξι φλιτζάνια ζεστό νερό. Χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά και παρακολουθείτε την εξέλιξη του μαγειρέματος ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αν αρπάξει λίγο δεν μας πειράζει. Δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο σύνολο του φαγητού.
olivemagazine.gr