Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αλ. Τσίπρας: "Οικογένειες ...καζινοκαπιταλισμού στη λίστα Λαγκάρντ"

Αλ. Τσίπρας: \"Οικογένειες ...καζινοκαπιταλισμού στη λίστα Λαγκάρντ\"

ΣΥΡΙΖΑ | 08/01/2013 - 22:44
Αλ. Τσίπρας: \"Οικογένειες ...καζινοκαπιταλισμού στη λίστα Λαγκάρντ\"
\"Ζεστό\" κράτησε το διπλό μέτωπο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ και με τους καναλάρχες έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το 2013 θα είναι πολύ δύσκολο και ευχήθηκε «Να είναι η χρονιά που θα καταφέρουμε, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και με τους αγώνες του κυρίως, να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή που βιώνει ο τόπος και ο λαός μας και η κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τόνισε ότι «μας κουνούν το δάχτυλο οι κυβερνητικοί εταίροι και τα προπαγανδιστικά τους μέσα, όμως δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε» συμπληρώνοντας ότι «το τρίγωνο της αμαρτίας δεν είναι πια παντοδύναμο, ξεψυχισμένα βρυχάται και απειλεί».

Υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν τη χώρα έναν αιώνα πίσω και εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και τον Αντώνης Σαμαρά σηειώνοντας « Εχουν αποδείξει ότι δεν λογαριάζουν τίποτε. Δεν σέβονται απολύτως τίποτε. Κρύβονται από τη Βουλή και την απαξιώνουν. Κρύβονται από την κοινωνία και την ισοπεδώνουν. Αλλά, παρόλα αυτά, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας κουνάνε το δάχτυλο.Και οι κυβερνητικοί εταίροι και τα θλιβερά τους προπαγανδιστικά μέσα».

Κατηγόρησε ακόμη τον Αντώνη Σαμαρά ότι «πρωτοστατεί σε επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ , δίνει όρκο σιωπής και προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του περί καζινοκαπιταλισμού και των οικογενειών που «βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ» επισημαίνοντας «Πολλούς από αυτούς τους συναντήσαμε στη λίστα Λαγκάρντ. Μία παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου τα τελευταία 40 χρόνια.»

«Βρίσκονται όλοι εκεί. Ή σχεδόν όλοι. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ είναι μία από τις πολλές λίστες, είναι μία από τις πολλές τράπεζες της Ελβετίας και άλλων χωρών όπου έχουν καταθέσεις αυτό που εμείς ονομάζουμε εγχώρια διαπλοκή» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρα και συνέχισε λέγοντας ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Υποστήριξε δε ότι η τρικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς επιθυμεί να συγκαλύψει τις ευθύνες που έχουν άλλα μέλη της κυβέρνησης φωτογραφίζοντας για άλλη μαι φορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναφέροντας « Πάει πολύ να μιλάνε για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όσοι κρατούσαν επί μήνες στα συρτάρια τους τη λίστα Λαγκάρντ και συγχρόνως μιλούσαν για περικοπές μισθών και συντάξεων».

Τέλος, αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να επιτεθεί και να διαλύσει το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς το έχουν καταφέρει οι ίδιοι που το έχουν καταντήσει συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν χρειάζεται καμία τέτοια επιχείρηση από τη μεριά μας.Μια χαρά τα κατάφεραν και από μόνοι τους όσοι τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στην ηγεσία ενός ιστορικού κόμματος, που το έχουν σήμερα καταντήσει σε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας του κου Σαμαρά» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.