Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τσίπρας: Η απόπειρα συγκάλυψης Βενιζέλου έχει ονοματεπώνυμο

Τσίπρας: Η απόπειρα συγκάλυψης Βενιζέλου έχει ονοματεπώνυμο

ΣΥΡΙΖΑ | 17/01/2013 - 21:41
Τσίπρας: Η απόπειρα συγκάλυψης Βενιζέλου έχει ονοματεπώνυμο
Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατηγορώντας τη ότι «ρίχνει στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο», προκειμένου να κλείσει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Ο κ. Βενιζέλος αντί να δώσει απαντήσεις, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ. Μας κατηγόρησε για δήθεν φλερτ με τη βία, για να συγκαλύψει το φλερτ του με την διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στις βολές Βενιζέλου που μίλησε νωρίτερα στη Βουλή για την στοχοποίησή του από την αντιπολίτευση.

Και υπογράμμισε όπως αναφέρει το newsbeast.gr: «Με εξέπληξε η αναφορά Βενιζέλου ότι είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιος που έχει διατελέσει υπουργός να κρατά αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων στο προσωπικό του αρχείο, να μην το καταγράφει και να μην τα επιστρέφει. Ειλικρινά, με εντυπωσίασε όχι τόσο η αναφορά, αλλά ότι χειροκροτήθηκε. Σε ποια άλλη χώρα θα γινόταν αυτό;»

«Δυόμισι χρόνια τώρα ο λαός μας έχει γονατίσει από την πολιτική του μνημονίου. Μας έχετε πει ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, επειδή οι έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους. Όταν λέτε Έλληνες δεν εννοούσατε ούτε τους κατόχους του πλούτου, ούτε τους μιντιάρχες. Αυτοί έμειναν στο απυρόβλητο της κριτικής», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Κάποιοι έβγαιναν με περίσσιο θράσος στη Βουλή και έλεγαν ότι “μαζί τα φάγαμε”. Λέγατε ότι για την κρίση ευθύνεται ο μέσος τεμπέλης και διεφθαρμένος έλληνας. Και πλήρωσε ο μέσος Έλληνας: Με φόρους, χαράτσια, ανεργία, φτώχεια, ανέχεια. Την ίδια στιγμή όμως, κάποιοι κρατούσαν στους υπολογιστές τους, καλά κρυμμένα μυστικά και στοιχεία που αφορούσαν στον πλούτο και τις καταθέσεις μίας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ρίχνει στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο, αντί να κάνει ελέγχους στους λογαριασμούς της λίστας», προσθέτοντας ότι «αγωνιά να μην αποκαλυφθούν οι σκελετοί της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας».

Εξήγησε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά την καταδίκη του κ. Βενιζέλου, αλλά την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του, ενώ εξαπέλυσε και δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι προσφέρει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πλήρη κάλυψη. «Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας του Βενιζέλου έχει ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς», είπε χαρακτηριστικά.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.