Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο
Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου (olivemagazine.gr)
Υλικά
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 λουκάνικο χωριάτικο σε φετούλες
1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
100γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
8 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν-προσοχή όμως να μη λιώσουν- και τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις φέτες του λουκάνικου για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε κι αυτές στο καυτό λάδι, ανακατεύοντας ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό. Στρώνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου μακρόστενο ή τετράγωνο ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε τα αβγά ελαφρά. Ρίχνετε και το τρίμμα του τυριού και ανακατεύετε. Περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού και κουνάτε ελαφρά το ταψί να πάει παντού η ομελέτα.
Βήμα 5
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.
Βήμα 6
Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί, κόβετε σε κομμάτια, αν θέλετε πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10' Χρόνος μαγειρέματος: 45' Έτοιμο σε: 55'