Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ολη η απολογία-σοκ του παιδοκτόνου: Την πέταξα στον κάδο και πήγα για ύπνο

Ολη η απολογία-σοκ του παιδοκτόνου: Την πέταξα στον κάδο και πήγα για ύπνο

Ηράκλειο | 29/04/2017 - 00:06
Ολη η απολογία-σοκ του παιδοκτόνου: Την πέταξα στον κάδο και πήγα για ύπνο
«Ζητάω συγγνώμη για το κακό που έκανα, έγινε όμως κατά λάθος... Ποτέ δεν θα έκανα κακό στο ίδιο μου το παιδί. Εχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη. Κάτι άλλο δεν έχω να σας πω».

 Με αυτά τα λόγια κλείνει την τρίτη κατά σειρά προοανακριτική του απολογία ο 61χρονος πατέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της μικρής Στέλλας, αποδίδοντας τον θάνατό της στην... κακιά ώρα και στα αντικαταθλιπτικά χάπια που είχε καταναλώσει σε συνδυασμό με αλκοόλ. Νωρίτερα, ωστόσο, είχε πλάσει μία άλλη ιστορία στο μυαλό του περί κλεφτών που μπήκαν στο σπίτι, οι οποίοι πήραν, μαζί με τα κοσμήματα της γυναίκας του, και την 6χρονη Στέλλα μαζί τους....

Όταν κατάλαβε προφανώς ότι η ιστορία του δεν μπορεί να σταθεί, «έσπασε» και ομολόγησε ότι έκλεισε τη μύτη και το στόμα του παιδιού, με αποτέλεσμα αυτό να αφήσει την τελευταία του πνοή από ασφυξία... Όπως υποστηρίζει, όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί -αφού το παιδί έπεσε αναίσθητο στο πάτωμα- το έβαλε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, μαζί με το αγαπημένο του «νάνι» (σ.σ.: την κόκκινη κουβερτούλα του) και το πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών... Μετά γύρισε στο σπίτι και κοιμήθηκε μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί, οπότε και πήγε στο Α.Τ. για να καταγγείλει την εξαφάνιση...

«Ο σύζυγός μου δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτό», είπε η γυναίκα του κατηγορουμένου από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για επέμβαση χολής. Άλλη μία τραγική ιστορία με θύμα ένα 6χρονο κοριτσάκι που σοκάρει, μετά τη μικρή Άννυ που δολοφονήθηκε και κατακρεουργήθηκε από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα...

Τι υποστήριξε στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τον 61χρονο, τα κινητικά προβλήματα της μικρής Στέλλας τον είχαν οδηγήσει σε κατάθλιψη, εξαιτίας της οποίας βρισκόταν υπό φαρμακευτική αγωγή. Το βράδυ, μάλιστα, και ενώ ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των παιδιών του όσο η σύζυγός του βρισκόταν στο νοσοκομείο, εκείνος φορούσε ωτασπίδες...

«Η Στέλλα ήθελε μόνο τη μαμά της, γιατί με το που γεννήθηκαν τα παιδιά κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Εγώ ασχολούμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με τη Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική», λέει ο κατηγορουμένος στην ομολογία του.

«Δεν ήθελε να κάνει μπάνιο και με χτυπούσε»

Εκείνο το βράδυ, η μικρή Στέλλα δεν ήθελε να κάνει μπάνιο με τον μπαμπά της. «Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα, έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια. Θέλω να σας πω δηλαδή ότι η σακούλα έκλεινε στα πόδια της (...). Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω τον χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα τη Στέλλα, έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω», είπε στους αστυνομικούς.

Κατέβηκε στον δρόμο, ψάχνοντας πού θα αφήσει το παιδί. Πέταξε τις σακούλες σε έναν κάδο απορριμμάτων και τα κοσμήματα της γυναίκας του σε έναν άλλο, όπως υποστηρίζει.

«Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει, με πήρε ο ύπνος. Το πρωί στις 7 παρά τέταρτο ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία προσπάθησε να ερευνήσει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ, με τη βοήθεια ψυχολόγου, η οποία μίλησε με τον δίδυμο αδελφό της Στέλλας.

Ο μικρός δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί, αφού ο πατέρας του τού είπε την ίδια ιστορία: ότι κάποιοι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι τους και πήραν την αδελφή του...

Λέει η ψυχολόγος: «Ο μικρός ήταν απόλυτος, ότι δεν άκουσε τίποτα, μολονότι κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε κλειστά τα αυτιά του, για να μην ακούσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ούτε "κιχ". Όταν προσπάθησα να κατανοήσω τι εννοούσε, ήταν μάλλον απρόθυμος να μου δώσει περισσότερες επεξηγήσεις (...). Τον ρώτησα αν θα μπορούσε ο μπαμπάς του να έχει ακούσει κάτι και μου απάντησε πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, επειδή φοράει πάντοτε τόσο τη νύχτα όσο και κάποιες ώρες της ημέρας ωτοασπίδες, γιατί τον ενοχλούν οι θόρυβοι (...). Μου είπε ότι το βράδυ φορούν πυτζάμες και πως με αυτές τις πυτζάμες και την κουβέρτα που σκεπάζεται η Στέλλα την έκλεψαν (...). Μου είπε ότι του αρέσει να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν, αλλά αυτό το κάνει μόνο η μαμά, γιατί στον μπαμπά δεν αρέσουν γενικά τα χάδια, τα φιλιά και οι αγκαλιές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο μπαμπάς δεν γελάει και πως θυμώνει αρκετά πιο εύκολα από τη μαμά, με την οποία προτιμά και ο ίδιος να μιλάει περισσότερο. Επίσης, ανέφερε ότι η αδελφή του είναι πολύ δεμένη με τη μαμά, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε τόσο την αγάπη του, όσο και την αγωνία του για το τι μπορεί να της συμβαίνει».


Είχε δέσει τη σακούλα με το σώμα της Στέλλας

Αμέσως μετά την ομολογία του 61χρονου, οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν όλους τους κάδους της περιοχής που υπέδειξε, βρίσκοντας μία μεγάλη μαύρη πλαστική σακούλα.

«Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα, βρήκαμε μέσα της μία κόκκινη κουβέρτα και άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη. Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα, είδαμε μέσα άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη, την οποία ανοίξαμε και είδαμε το πτώμα της εξάχρονης, είπαν οι αστυνομικοί.


Φορούσε στα μαλλιά ροζ λαστιχάκι...

Στην έκθεση αυτοψίας και κατασχέσεως περιγράφεται ότι το πτώμα της ανήλικης ήταν «κανονικά ενδεδυμένο με παντελόνι ροζ χρώματος, μακρυμάνικη μπλούζα κίτρινου χρώματος και φανέλα λευκού χρώματος, καθώς επίσης και κάλτσες γκρι-ροζ χρώματος. Επίσης φορούσε πάνα λευκού χρώματος, ενώ στα μαλλιά φορούσε λαστιχάκι ροζ χρώματος. Στα άνω και κάτω χείλη του πτώματος παρατηρήθηκαν εκχυμώσεις».


Η κόρη μου φταίει!

«Η κόρη μου φταίει. Δεν ήθελε να κάνει μπάνιο και να κοιμηθεί. Έκλαιγε, φώναζε και ζητούσε επίμονα την μητέρα της που βρισκόταν στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή το παιδί εκνευρίστηκε και με χτύπαγε με τα χέρια της στο στήθος και στο πρόσωπο. Τσαντίστηκα, έχασα την υπομονή μου. Την έπιασα από τον σβέρκο και έσφιξα πάνω στην κοιλιά μου το πρόσωπό της. Όταν την άφησα έπεσε αναίσθητη στο πάτωμα» ισχυρίστηκε ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός Γιάννης Εικοσπεντάκης, μετά την ομολογία του αποτρόπαιου εγκλήματος του.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού σε βάρος του 61χρονου πατέρα της 6χρονης Στέλλας άσκησε η Εισαγγελία.

Ο κατηγορούμενος με σκυμμένο το κεφάλι εξερχόμενος της Εισαγγελίας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση οδηγούμενος στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Αυτός ο ισχυρισμός πιθανότατα θα διαμορφώσει και την υπερασπιστική τακτική του, καθώς αναμένεται να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό. 

Tι αναφερει η μητερα της

Με τρεμάμενη φωνή και αβάσταχτο πόνο η μητέρα της μικρής Στέλλας ψελλίζει στο protothema.gr για το στραγγαλισμό της κόρης της από τον 61χρονο σύζυγό της: Είναι ασύλληπτο αυτό που μου συμβαίνει. Δεν γνώριζα τίποτα.
Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης μιλώντας στο protothema.gr λέει ότι «ο θάνατος της μικρής Στέλλας ήταν ασφυκτικός. Ο πατέρας της, της έκλεισε τη μύτη και το στόμα αλλά δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε κάποια βία».
Η Πόπη Εικοσπεντάκη δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που αγάπησε, παντρεύτηκε και πάλεψε μαζί του να αποκτήσει ένα παιδί θα έμελλε να είναι ο δολοφόνος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον η Πόπη και ο Γιάννης προσπαθούσαν πολλά χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Ύστερα από πολλές εξωσωματικές κατάφερε  το ζευγάρι να αποκτήσει ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

iefimerida.gr / protothema.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.