Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σφοδρές αντιδράσεις για τα αποθεματικά των νοσοκομείων που μάζεψε η κυβέρνηση- Τι λέει η ΔΥΠΕ

Σφοδρές αντιδράσεις για τα αποθεματικά των νοσοκομείων που μάζεψε η κυβέρνηση- Τι λέει η ΔΥΠΕ

Ηράκλειο | 28/04/2016 - 08:00
Σφοδρές αντιδράσεις για τα αποθεματικά των νοσοκομείων που μάζεψε η κυβέρνηση- Τι λέει η ΔΥΠΕ
Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η ενέργεια της κυβέρνησης να μαζεψει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Μάλιστα για το θεμα πραγματοποιήθηκε χθες παράσταση διαμαρτυρίας της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑ.Γ.Ν.Η. στην Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τα αποθεματικά των νοσοκομείων  να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. ανέφερε ότι το έγγραφο αφορά κατά αποκλειστικότητα στο χώρο της Υγείας, τους κλειστούς λογαριασμούς με τα αδιάθετα χρήματα της Υ.ΠΕ. Στα πλαίσια αυτά ένα ποσό της 7ης Υ.ΠΕ. όντως μεταφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης εκφράσανε τη θέση του Σωματείου μας ότι ήδη ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι ανεπαρκής σχετικά με τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου. 

«Δηλώσαμε ότι η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, όπως και συνολικά των νοσοκομείων, εντάσσεται στον στόχο στα νοσοκομεία να δίνεται  ένας πενιχρός προϋπολογισμός και οι υπόλοιπες ανάγκες του να καλύπτονται από την λειτουργία του σαν αυτόνομη οικονομική μονάδα που θα αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως πελάτες. 

 Να υπενθυμίσουμε πως ο νέος προϋπολογισμός του ΠΑΓΝΗ για το 2016 (39.450.000 €) δεν επαρκεί για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Να τονίσουμε ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου ανέρχονται στα 53,7 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη μέχρι τέλος του Απρίλη για φαρμακευτική δαπάνη έχει απορροφηθεί το 40%. Ταυτόχρονα, για τους ανασφάλιστους το ποσό των 100.00.000 ευρώ που έχει δοθεί για όλα τα νοσοκομεία της δεν επαρκεί.

Τονίσαμε ότι ανεξάρτητα αν η απόφαση αυτή αφορά τα νοσοκομεία ή την Υ.ΠΕ., αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση όποτε θέλει να εκβιάσει τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τα νέα μέτρα επαναφέρει το νόμο που ψηφίστηκε το Νοέμβρη του 2015 που αφορά την τοποθέτηση των αποθεματικών όλων των δημόσιων φορέων. 

Η διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στις επόμενες σημαντικές πρωτοβουλίες προετοιμασίας της 48 απεργίας και την Πρωτομαγιάτικης απεργίας  που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 8/5. 

• Να προκηρύξει δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 5 Μάη  2016 από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί. Ταυτόχρονα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 8 το πρωί με θέματα:  την όξυνση των προβλημάτων  εργαζομένων και ασθενών. 

• Την Παρασκευή 6/5 και ώρα 14:30 στο αμφιθέατρο.  Αφιέρωμα τιμής και αγώνα στην Εργατική Πρωτομαγιά. Με έκθεση φωτογραφίας, προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού και ομιλίας. 

• Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8 Μαΐου», αναφερει η ανακοίνωση των εργαζομένων χαρακτηριστικά.

Επίθεση ΠΟΕΔΗΝ

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με αφορμή τη "σκούπα" στα αποθεματικά των νοσοκομείων.

Υποστηρίζουν ότι «ο κ. Τσίπρας και η γιαλαντζί Αριστερή Κυβέρνηση σκουπίζουν από τα Νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση η οποία φέρνει νέα δυσμενή μέτρα πάνω από 9 δισ. ευρώ και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ».

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να "κλέψει εκκλησίες"»:

Ο κος Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο Μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και δικαιώματα και καταγγέλουν την κυβέρνηση για στάση πληρωμών που "βαπτίζεται πρωτογενές πλεόνασμα"

           

Τα Νοσοκομεία εφέτος έχουν να λάβουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό 1,15 δισ. ευρώ, 350 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δις ευρώ.  Έως τώρα έλαβαν τακτική επιχορήγηση για το έτος 2016 τους πρώτους πέντε μήνες 150 εκατ. ευρώ  , αν και έπρεπε να έχουν λάβει 500εκατ. ευρώ».

Ο Ιατρικός Σύλλογος

Την αντίθεσή του με την κυβερνητική απόφαση της διάθεσης των αποθεματικών των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΙΣ:

«Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλο και περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να λάβουν υπηρεσίες περίθαλψης, ακόμα και να συνταγογραφήσουν φάρμακα και εξετάσεις, η Κυβέρνηση ζητεί τη διάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος των ελάχιστων αποθεματικών των Νοσοκομείων, τα οποία σήμερα δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ο λόγος είναι προφανής: με τα ελάχιστα αποθεματικά Νοσοκομείων και άλλων Οργανισμών επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει μέρος άλλων κρατικών δαπανών (μισθοί, συντάξεις κλπ)» αναφέρει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του και ζητεί από την Κυβέρνηση διευκρινήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την περίθαλψη του ελληνικού λαού.

Και της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας μεταφέρονται τα αποθεματικά της Βουλής, όπως είχε συμβεί και με τα αποθεματικά άλλων δημόσιων φορέων, μεταξύ των οποίων τα νοσοκομεία, ο ΟΑΕΔ και ο ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί να μεταφερθούν τα αποθεματικά της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδας, εμποδίζοντας να εφαρμοστεί σχετική απόφαση που είχε ψηφιστεί το Νοέμβριο του 2015.

Ωστόσο ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συναίνεσε στη μεταφορά των αποθεματικών ύψους 67 εκατ. Ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας, στον οποίο έχουν μεταφερθεί και τα αποθεματικά των υπόλοιπων φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής επισημαίνουν πως η απόφαση είναι προς το συμφέρον της Βουλής και του Δημοσίου. Αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την άρνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να παραδώσει τα αποθεματικά της Βουλής, σημειώνουν με νόημα πως “αν είχε γίνει αυτό η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις των επιτοκίων”.

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση που έκανε λόγο για “σκούπισμα” και "ριφιφί" στα αποθεματικά, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως πρόκειται για υλοποίησης μιας τυπικής υποχρέωσης που έχει ψηφιστεί από τον Νοέμβριο του 2015 αλλά δεν είχε εφαρμοστεί από ορισμένους φορείς.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.