Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Οι τροφές που εξαφανίζουν το λίπος από μόνες τους

Οι τροφές που εξαφανίζουν το λίπος από μόνες τους

Διατροφή | 31/10/2014 - 08:42
Οι τροφές που εξαφανίζουν το λίπος από μόνες τους
Κάποιες φυσικές τροφές σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι ικανές, όχι μόνο να βοηθήσουν στην επανάκτηση του χαμένου μεταβολισμού αλλά και να διαλύσουν το λίπος από το σώμα.

Το ιδανικό βέβαια είναι να τα συνδυάζει με την άθληση, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Δείτε τις επτά σούπερ τροφές που τρώγοντάς κάποιος καίει θερμίδες.

Γκρέηπ φρουτ
Αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθάει στη καύση θερμίδων. Αυτό το μαγικό φρούτο μας βοηθάει να νιώθουμε χορτάτοι γρήγορα, και για πολλή ώρα, με λιγότερες θερμίδες. Το γκρέηπ φρουτ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αυτό βοηθάει στο να σταθεροποιήσουμε τα όρια της γλυκόζης στο αίμα. Μπορεί κάποιος να προσθέσει γκρέηπ φρουτ στο γιαούρτι, στους χυμούς ή να το πίνει σκέτο. Οι Γάλλοι έχουν μια υπέροχη συνταγή Γκρέηπ φρουτ, πασπαλισμένο με μαύρη ζάχαρη στο γκριλ να καραμελώσει. Ονειρο.

Σέλινο
Το μυστικό του σέλινου είναι πολύ απλό. Περιέχει λιγότερες θερμίδες και βοηθάει να καίμε περισσότερα από όσα τρώμε. Περιέχει πολλύ νερό και βοηθάει σε μια ισορροπημένη δίαιτα. Αλλά δεν τρώγεται σκέτο ούτε σε τεράστιες ποσότητες, καλύτερα να το καταναλώνει κάποιος με άλλες τροφές.

Πράσινο τσάι
Αν δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει ότι το πράσινο τσάι βοηθάει τον μεταβολισμό, είναι ώρα να το κάνετε. Αυτό το εξωτικό ασιατικό ποτό έγινε κάτι συνηθισμένο στην καθημερινή μας ζωή αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις υγιεινές του ιδιότητες. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι «σπρώχνει» κυριολεκτικά τον μεταβολισμό και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Απλά πιείτε ένα με δύο ποτήρια τσάι καθημερινά και συνδιάστε υγεία με απόλαυση.

Καφές
Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς ένα φλυτζάνι καφέ το πρωί για να ξεκινήσει όμορφα μια μέρα. Ολοι ξέρουμε ότι η καφεϊνη μας βοηθάει να νιώθουμε ζωντανοί και σε εγρήγορση. Μόλις μια δόση καφεϊνης μπει στο αίμα η καρδιά χτυπάει πιο γρήγορα, το αίμα παίρνει περισσότερο οξυγόνο και οι θερμίδες καίγονται από μόνες τους. Δυστυχώς το αποτέλεσμα χαλάει από τη στιγμή που βάζουμε κρέμες, σαντυγί και ζάχαρη στο φλυτζάνι. Μια καλύτερη πρόταση είναι να πίνετε τον καφέ σας με κανέλα, που είναι ένα άλλο μαγικό εργαλείο για τον οργανισμό.

Αβοκάντο
Εχει τριπλή ιδιότητα στο να καίει θερμίδες. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που «τρέχουν» τον μεταβολισμό και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Εχει απίστευτες ιδιότητες. Κατεβάζει την χοληστερόλη, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, είναι καλό για τα μαλλιά και για τα μάτια. Βάλτε αβοκάντο στην σαλάτα με ντομάτες, αλάτι και ρίγαρο και ελληνοποιήστε ένα λαχανικό που κακώς θεωρείται εξωτικό. Κάντε το ίδιο σε πράσινη σαλάτα και ρίξτε κανονικά λάδι και ξύδι (λευκό μπαλσάμικο).


Καυτερά
Ο,τιδήποτε καυτερό βοηθάει απίστευτα τον μεταβολισμό. Από μόνα τους τα καυτερά δεν περιέχουν θερμίδες και νοστιμίζουν τα φαγητά χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα αλάτια. Βάλτε πιπέρι καγιέν, τσίλι, τζίντζερ καυτερό σε σκόνη σε ΟΛΑ τα φαγητά σας και προσθέστε έτσι στη ζωή σας απόλαυση και υγεία.

Βραζιλιάνικα φιστίκια
Οι ειδικοί λένε ότι αυτό το φιστίκι μετατρέπει την ορμόνη του θυροειδούς σε Τ3. Αρα είναι κάτι καλό. Καταπολεμά την κυταρίτιδα και ενισχύει το ανοσιοποιητικό σύστημα. Οι βραζιλιάνοι τα τρώνε αλλά και τα πίνουν σε ποτό με κάρδαμο και βανίλια, τα τρώνε σε σνακ ή τα τρώνε τριμμένα πάνω σε παγωτό ή φρούτο.



iefimerida


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.