Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Οι τοπικοί, ο αειθαλής Nikon και το ιπτάμενο Astra (pics)

Οι τοπικοί, ο αειθαλής Nikon και το ιπτάμενο Astra (pics)

Auto Plus | 24/05/2016 - 14:11
Οι τοπικοί, ο αειθαλής Nikon και το ιπτάμενο Astra (pics)
Με νικητές τους Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο (Mitsubishi Lancer EVO X) ολοκληρώθηκε ένας από τους πιο παραδοσιακούς ασφάλτινους αγώνες ράλλυ της χώρας.

Το 38ο Ράλλυ Αχαιός διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών" και είχε ως επίκεντρο την Άκολη Αιγίου, ενώ τα 24 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, αγωνίστηκαν σε δύο γνωστές και αγαπημένες, επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, τον Σελινούντα και την Φτέρη.

Οι Κυπέλλουχοι Ασφάλτου Νίκος Καρπάνος-Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer EVO X, C2-N4), σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο σε 3 από τις 4 ειδικές διαδρομές και έφτασαν στη νίκη, στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Το πλήρωμα από την Πάτρα βρήκε αντίσταση στα πρόσωπα των "Nikon"-Γρηγόρη Ανδριανόπουλου (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4) οι οποίοι σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα της ειδικής διαδρομής "Σελινούντας", αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, την οποία κατέλαβαν στην τελική κατάταξη.

Την πρώτη τριάδα της γενικής και το βάθρο του αγώνα, διαμόρφωσαν οι νικητές της Κατηγορίας F2. Ο λόγος για τους Βασίλη Καραθανάση-Θανάση Καραθανάση (Opel Astra, C3-E11), οι οποίοι παρουσίασαν σταθερότητα στην απόδοσή τους και ανταμείφθηκαν με ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα φέτος.

Στην 4η θέση της κατάταξης τερμάτισαν οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης (Peugeot 106 S16, C5-A6). To πλήρωμα από την Πάτρα, κινήθηκε σε γρήγορους ρυθμούς, κατακτώντας παράλληλα την 2η θέση της Κατηγορίας F2 και τη νίκη στην κλάση C5. Μια θέση πιο πίσω, ολοκλήρωσαν οι Γιάννης Νομικός-Μιχάλης Πατρικούσης (Skoda Fabia S2000, C1-2000), ενώ την πρώτη εξάδα της κατάταξης συμπλήρωσαν οι Γιώργος Μπάσδελης-Παναγιώτης Δουρδούμας (Nissan Micra K11 Kit Car, C6-A5).

Το πλήρωμα από την Κόρινθο, συμπλήρωσε το βάθρο της Κατηγορίας F2 και επικράτησε στην ανταγωνιστική κλάση C6, που με τους νέους κανονισμούς έχει αποκτήσει ακόμη περισσότερο συναγωνισμό στα ασφάλτινα ράλλυ.

Μετά την ολοκλήρωση του 38ου Ράλλυ Αχαιός, το Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Πελοποννήσου θα συνεχιστεί στις 2-3 Ιουλίου, όταν και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του Ράλλυ Σπριντ Art of Speed, στην Ηλεία Πελοποννήσου.

Αποτελέσματα

(Φωτογραφίες: ΟΜΑΕ / PhotoRallyPress)


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.