Οι master chef του νησιού, στο 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας 2015
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου και 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν και διοργανώθηκαν από την οικογένεια Καλαθάκη και την Kappa Studies, συνεχίζεται η παράδοση με την διοργάνωση του φεστιβάλ με στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας, και την καταγραφή των κρητικών συνταγών στην πορεία του χρόνου και την αναβίωση των ξεχασμένων διατροφικών μας προτύπων.
Στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ καταγράφησαν συνταγές από χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος ενώ στο 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ γίνεται η καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Χερσονήσου. Επίσης θα ανακοινωθούν τα χωριά που θα συμμετέχουν στο 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το 2016
Ήδη έχει γίνει ο Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές, ενώ σήμερα έγινε ο Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι. Αυριο θα στρωθεί το...κυριακάτικο τραπέζι.
Φέτος συμμετέχουν τα χωριά του Δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα :
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΟΞΑΡΗΣ, ΣΤΑΜΝΙΩΝ, ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΓΑΛΥΦΑΣ, ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ, ΑΝΑΛΗΨΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΚΕΦΑΛΙΟΥ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, ΑΝΩΠΟΛΗΣ, ΑΝΩ ΒΑΘΙΑΣ, ΚΑΤΩ ΒΑΘΙΑΣ, ΓΟΥΡΝΩΝ, ΓΟΥΒΩΝ, ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "ΙΡΙΔΑ", ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝ/ΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΒΡΙΤΟΜΑΤΡΙΣ"
Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως και στο 1ο και 2ο Φεστιβάλ, έτσι και στο 3ο Φεστιβάλ η όλη οργάνωση καθώς και τα έξοδα της διοργάνωσης είναι χορηγία της KAPPA FOODS – KAPPA STUDIES και της οικογενείας ΚΑΛΑΘΑΚΗ
Τέλος, να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από διακεκριμένους Chef και διευθυντές ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, επίσης από δημοσιογράφους και καθηγητές πανεπιστημίου.
Ο βραβευμένος Bartender και καθηγητής της Kappa Studies Σταύρος Βασιλειάδης παρασκευάζει καθημερινώς 12.00-14.00 με τους σπουδαστές του τμήματος Hotel Management, Cocktails με κρητικά ποτά.