Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Οι “Μανωλάδες” του τουρισμού στην Κρήτη, έφεραν το μαχαίρωμα του 11χρονου

Οι “Μανωλάδες” του τουρισμού στην Κρήτη, έφεραν το μαχαίρωμα του 11χρονου

Σχολιάζοντας | 15/05/2013 - 11:45
Οι “Μανωλάδες” του τουρισμού στην Κρήτη, έφεραν το μαχαίρωμα του 11χρονου
Το μαχαίρωμα σε βάρος του 11χρονου σε ξενοδοχείου του Ανισσαρά Χερσονήσου, φέρνει στην επιφάνεια τις “Μανωλάδες” του τουρισμού στην Κρήτη. Μεγάλα ξενοδοχεία με προσωπικό απλήρωτο, το οποίο έχει προσληφθεί χωρίς σωστό έλεγχο, το οποίο μπορεί να κρύβει και ...δολοφόνους.

Οι αποκαλύψεις μετά τη δολοφονική επίθεση του 20χρονου ανιματέρ σε βάρος του 11χρονου αγοριού (Διαβάστε ΕΔΩ) η οποία έγινε για ένα iPad που είχε στην κατοχή του το παιδί, έρχονται στο φως με τη μορφή ...χιονοστιβάδας. Κάθε μαχαιριά φαίνεται πως κρύβει και ένα λάθος χειρισμό, μια λανθασμένη απόφαση.

Το ποινικό μητρώο

Σύμφωνα με manager προσωπικού, ξενοδοχείου του Ηρακλείου, που μιλάει στο CretePlus.gr, τις περισσότερες φορές μέσα στα συμβόλαια που υπογράφονται ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που έχουν έλθει από χώρες της Ε.Ε., περιλαμβάνεται και ο όρος για το "Λευκό ποινικό μητρώο". Επειδή όμως η αγορά είναι τεράστια και οι έλεγχοι είναι πολλές φορές ελλιπείς, υπάρχουν και περιπτώσεις εργαζομένων με άγνωστο ποινικό μητρώο, τους οποίους παίρνουν με ρίσκο οι ξενοδόχοι.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμενο περιστατικό, τα αίτια που όπλισαν το χέρι του δράστη παραμένουν άγνωστα, όπως και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν. Πρόκειται όμως για λεπτομέρειες που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ρίχνοντας "φως" στην υπόθεση.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι

Αν συνυπολογίσει κανείς στα παραπάνω και το γεγονός πως σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τεράστια χρονικά διαστήματα, δουλεύοντας όμως ασταμάτητα όλη τη σεζόν, τότε μπορεί να αντιληφθεί πως - σε συνδυασμό με την τάση στην παραβατικότητα που έχουν κάποιοι - φτάσαμε στο σημερινό μαχαίρωμα του μικρού αγοριού, το οποίο δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Εργαζόμενοι, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς αμείβονται με "ψίχουλα", αφού ως γνωστό, τα μηνιάτικα για εκείνους που έρχονται από χώρες της Ε.Ε.  κυμαίνονται στα 400 -500 ευρώ.

Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα, τις οποίες πολλές φορές στο παρελθόν, έχει καταγγείλει τόσο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όσο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Φορείς οι οποίοι έχουν τονίσει πως οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο του Τουρισμού γίνονται σκληρότερες και ολοένα πιο απάνθρωπες, με ποικίλες και δυσάρεστες συνέπειες, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους τουρίστες, σε επίπεδο υπηρεσιών.

 


Συντάκτης: Ανδρέας Κριτσωτάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Σχολιάζοντας

"Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή" - Γράμμα από ένα θύμα της ασφάλτου

Αγαπημένοι μου γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι γνωστοί και άγνωστοι. Είμαι ένας νεαρός ανώνυμος πολίτης, που η ζωή μου τελείωσε στον δρόμο, μια μέρα μεσημέρι που ο…

Συμβουλές για γονείς με (πολύ) ζωηρά παιδιά

Γράφει ο Μανόλης Η. Θεοδοσόπουλος- Λογοθεραπευτής

Τρέχει τρέχει τρέχει το νερό και ...Έφτασε μέχρι το λιμάνι!

Την ώρα που ο εφιάλτης της λειψυδρίας είναι μπροστά μας ...

Όταν η φιλοξενία ...κοστίζει!

Όταν χρεώνουν και το ...καλησπέρα!

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.