Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



 Οι κυκλικοί κόμβοι ταιριάζουν στους Ηρακλειώτες

Οι κυκλικοί κόμβοι ταιριάζουν στους Ηρακλειώτες

Auto Plus | 26/01/2016 - 00:05
Οι κυκλικοί κόμβοι ταιριάζουν στους Ηρακλειώτες
Με αφορμή τους τρεις νέους κυκλικούς κόμβους που ολοκληρώνονται στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χανιώπορτας, εξετάζουμε την ευεργετική συμβολή αυτών των κόμβων στη βελτίωση της καθημερινότητας του Ηρακλειώτη οδηγού.

Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά αυτοί οι κόμβοι στην παραλιακή υπήρξαν παράπονα ειδικά για τη σήμανση τους. Λίγα χρόνια μετά οι οδηγοί της πόλης συνήθισαν και κατανόησαν τη χρησιμότητα τους. Έχει αποδειχτεί μέσω έρευνας ότι από έναν σωστά σχεδιασμένο κυκλικό κόμβο σε ώρες αιχμής διέρχονται 20% περισσότερα οχήματα σε σύγκριση με μία απλή διασταύρωση.

Οι τρεις νέοι κυκλικοί κόμβοι στη ρίζα της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, στο τέλος της Πλαστήρα και στην αρχή της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα δώσουν ανάσα στο πηγμένο από αυτοκίνητα κέντρο της πόλης. Ήδη η διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία είναι ευκολότερη και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο όταν μπει η κατάλληλη σήμανση στους δρόμους που καταλήγουν σε αυτούς τους κόμβους .

Κάνοντας λόγο για κατάλληλη σήμανση σε ένα μοντέρνο κυκλικό κόμβο είναι αυτονόητη η τοποθέτηση πινακίδας παραχώρησης προτεραιότητας (το ανάποδο τρίγωνο) ή έστω STOP στις εισόδους των κόμβων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν καλύτερη ροή της κυκλοφορίας μέσα στον κόμβο και έτσι αποφεύγεται σε μεγάλο βαθμό το μποτιλιάρισμα.

Ο συγκεκριμένος τρόπος σήμανσης των κόμβων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία, πριν από αρκετά χρόνια, μετά από σχετικές μελέτες συγκοινωνιολόγων και εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τη σωστή διέλευση από τους κόμβους, δείτε ένα παλιότερο θέμα του CretePlus.gr ΕΔΩ.


Συντάκτης: Μάνος Καστρινάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.