Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Θέμα CretePlus.gr: Οι Βουλευτές της Κρήτης αποκαλύπτονται-Η επόμενη μέρα για κερδισμένους και χαμένους (pics)

Θέμα CretePlus.gr: Οι Βουλευτές της Κρήτης αποκαλύπτονται-Η επόμενη μέρα για κερδισμένους και χαμένους (pics)

Θέμα CretePlus.gr: Οι Βουλευτές της Κρήτης αποκαλύπτονται-Η επόμενη μέρα για κερδισμένους και χαμένους (pics)

Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει έντονο "άρωμα" Κρήτης και μεγάλη κομματική...ποικιλία, καθώς για πρώτη φορά για το νησί, θα υπαρχουν Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι σχεδόν από κάθε κόμμα.

Μέσα από μια μεγάλη μάχη, η οποία σε περιοχές όπως στο Ηράκλειο και τα Χανιά, εξελίχθηκε σε...θρίλερ για το που θα καταλήξει η έδρα τελικά, αναδείχθηκαν πολλά νέα πρόσωπα, μέσα σε κάποιους "παλιούς" που ανανέωσαν τη θητεία τους.

Εντυπωσιακή ήταν αναμφίβολα η πρωτιά του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, αλλά και η παρθενική πανηγυρική είσοδος στο Κοινοβούλιο του Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος "έσπασε" το φραγμα των 25.000 ψήφων.

"Μετά τις ευχαριστίες μου στον κόσμο του Ηρακλείου, κατά την διάρκεια της περιοδείας μου στα χωριά, έμαθα ότι εκτός από την πρωτιά στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, ήρθα και πρώτος σε ψήφους σε όλη την Ελλάδα. Πέρα από την αγάπη του κόσμου θέλω να ευχαριστήσω  και τον ιδεολογικό μου χώρο το ΣΥΡΙΖΑ που με ενέπνευσε καθώς και για την αρίστη συντροφικότητα με την οποία με αγκάλιασε. Αυτή η ζεστή, καθαρή, έντιμη και  αλληλέγγυα συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί απόδειξή ότι θα φέρει την ελπίδα και θα πράξει την ανατροπή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Όπως έγραψε το CretePlus.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η 26η Γενάρη που ξημερωσε εφερε και πολλές αλλαγές στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς τις έδρες και στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης θα τις καταλάβουν παλιοί και νέοι Βουλευτές

Στο Νομο Ηρακλείου οι 8 έδρες που προβλέπονται για τη συγκεκριμενη Ενότητα καταλαμβάνονται από τους: Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Μιχάλη Κριτσωτάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και από το ΚΚΕ ο Μανόλης Συντυχάκης!


Σταθερός στη θέση του μένει ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Κώστας Δαμαβολίτης από τους ΑΝΕΛ. Ενώ νέα είσοδο επίσης, κάνει με το "ποτάμι" ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποιος κέρδισε σε μια μάχη "στήθος με στήθος" το Ρούσσο Κυπριωτάκη. Από τη Νέα Δημοκρατία βγαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης


Στο Νομό Λασιθίου, οι Βουλευτές που εκλέγονται είναι οι: Κωστής Δερμιτζάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ). Στο Νομό Ρεθύμνου εκλέγονται οι: Ανδρέας ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ).

Ενώ στα Χανιά εκλέγονται οι: Σταύρος Θεοδωράκης που κρατάει την έδρα και οι Γιώργος Σταθάκης, Βαγιωνάκη Ευαγγελία και Παύλος Πολάκης. Ενώ σε θρίλερ μετατράπηκε η...είσοδος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τη Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο να χάνει την έδρα  τελικα!

Η επόμενη μέρα για τους Βουλευτές

Αισιόδοξος αλλά και έτοιμος για τη μάχη που πρέπει να δοθεί φάνηκε ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης: "Φαίνεται από την αλλαγή στάσης της Ευρώπης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε σαν θρυαλλίδα. Θα δούμε και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου και της Ευρώπης ότι μπορούνε να δουν το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα πράγματα.

boule

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και θα βρεθούν τα πολιτικά υποκείμενα που θα το κάνουν αυτό. Σήμερα είναι μια χαρούμενη, ηλιόλουστη μέρα, η οποία θα πρέπει να έχει συνέχεια για να μην διαψεύσουμε τους πόθους και την ελπίδα του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  θα πρέπει να είναι η πρώτη  που δεν θα βάλει στο συρτάρι το προεκλογικό πρόγραμμα αλλα θα το κάνει πράξη από την επόμενη κιόλας μέρα", είπε ο κ. Κριτσωτάκης.


Από την πλευρά του ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης είπε πως είναι μια ιστορική νίκη, όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του ελληνικού λαού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπεστη τα πάνδεινα. "Ένας λαός που δε φόβήθηκε και ψήφισε μια κυβέρνηση Αριστεράς. Τις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα υπαρξει μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα που είναι κοστολογημένο, το οποίο μπορεί να δώσει ανάσα στην ελληνική κοινωνία.

Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με την Ευρώπη όλα όσα λέγαμε το προηγούμενο διάστημα. Σε ότι αφορά τη δική μου εκλογή πιστεύω ότι και εγώ από την πλευρά μου ότι θα βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνει η ελληνική κοινωνία".



Η επόμενη μέρα των εκλογών «πρέπει να μας βρει ενωμένους για το καλό της χώρας μας και του λαού, και με αδιαπραγμάτευτη την ευρωπαϊκή πορεία της!», δηλώνει ο επανεκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ στο Ηράκλειο, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Η πλήρης δήλωση του κ. Αυγενάκη: «Ειναι μεγάλη η ευθύνη της ΝΔ για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Αισθάνομαι ικανοποιημένος που οι πολίτες του Ηρακλείου με τίμησαν, με εμπιστεύθηκαν για να τους εκπροσωπήσω στο  Κοινοβούλιο. Τους ευχαριστώ μέσα απο τη καρδιά μου! Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους για το καλό της Χώρας μας και του Λαού, και με αδιαπραγμάτευτη την ευρωπαϊκή πορεία της!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνυποψήφιους μου, για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε, στα κομματικά μας στελέχη που δούλεψαν μέχρι αργά στις κάλπες για να έχουμε ασφαλή εκλογικά αποτελέσματα, και ιδιαίτερα ευχαριστώ στους συνεργάτες  μου και στην οικογένειά μου».



Ο κ. Δανέλλης είπε πως επειδή το "Ποτάμι" καταγράφηκε ως ο χώρος που φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς στο Κοινοβουλιο, της σύνεσης, της λογικής, της αλήθειας, έχει ένα ειδκό ρόλο  και ένα μεγαλο βάρος στο Κοινοβούλιο που θα συνταχθεί. Ο δικός μου ρόλος μέσα σε αυτή την προσπάθεια θα είναι αντίστοιχος με αυτόν που προσδοκά ο ελληνικός λαός, και ειδικά όλοι όσοι με εμπιστεύτηκαν".

Ενώ ο κ. Συντυχάκης που εξελέγη Βουλευτής με το ΚΚΕ σημείωσε πως: "Το ΚΚΕ εχει στόχο την παρέμβαση μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά ταυτόχρονα με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Αν περιοριστούμε μόνο μέσα στο Κοινοβούλιο, δε έχουμε κάνει τίποτα. Θα σταθουμε στο πλευρό των εργαζομένων για να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν"

Εντυπωσιακή νίκη

Από εκεί και πέρα δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί στους 38.246 σταυρούς της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α Αθηνών, στην είσοδο της Ντόρας Μπακογιάννη με 32.289 ψήφους, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο με 67.727 σταυρους, καθώς και στoυς πάνω από 42.000 σταυρούς που συγκέντρωσε η Νάντια Βαλαβάνη, για την οποία ακούγονται ήδη σενάρια υπουργοποίησης της.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά αποτέλεσματα: Πόσες ψήφους έλαβαν όλοι οι υποψήφιοι σε όλους τους Νομούς της Κρήτης

 

 

 


Συντάκτης: Μαρία Αντωνάκη


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.