Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Οι αγώνες στην Κρήτη τη χρονιά που πέρασε (pics+vid)

Οι αγώνες στην Κρήτη τη χρονιά που πέρασε (pics+vid)

Auto Plus | 14/02/2016 - 12:07
Οι αγώνες στην Κρήτη τη χρονιά που πέρασε (pics+vid)
Μία πληρέστατη ανασκόπηση, εμπλουτισμένη με βίντεο και φωτογραφίες των αγώνων αυτοκινήτου που έγιναν στην Κρήτη τη χρόνια που πέρασε έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε σήμερα.

Η τελευταία αγωνιστική χρονιά υστέρησε σε ποσότητα αγώνων και συμμετοχών αλλά είχε περίσσια ποιότητας αφού είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα κρητικά πληρώματα έχουν ανέβει επίπεδο. Το κείμενο που ακολουθεί είναι του οδηγού αγώνων Γιώργου Γονάκη και δημοσιεύτηκε στο time2rally.gr, οι φωτογραφίες είναι του μετρ του είδους Άρη Μυριδάκη και το εκπληκτικό βίντεο από την παραλιακή του Ηρακλείου του Νίκου Σαράντου.

Ανατρέχοντας στους Κρητικούς αγώνες Ράλλυ της περασμένης χρονιάς, δεν έχεις παρά να αναπολήσεις το πάλαι ποτέ υγιές πρόγραμμα προηγουμένων ετών. Η ολοκλήρωση δύο εν τέλει αγώνων από τους τρεις προκυρηχθέντες για το 2015, δε θυμίζει σε τίποτα την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί που ξεκίνησε πριν δύο δεκαετίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια ο μικρός αριθμός αγώνων δεν έδωσε τιτλούχους τελικής βαθμολογίας.

 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο μόνο λεσχών της μεγαλονήσου που ασχολούνται πλέον με τα ράλλυ, οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, ήταν το Rally Κρήτης από τον Α.Ο.Κ  τον Μάϊο, και περίπου ένα μήνα αργότερα, το Rally Sprint Χανίων από την Α.Λ.Α.Χ. , ενώ ο τελευταίος αγώνας του προγράμματος που άνηκε στην ηρακλειώτικη λέσχη, δεν έγινε ποτέ. Τονωτική ένεση και ευκαιρία για κάποια παραπάνω αγωνιστικά χιλιόμετρα, δόθηκε στους οδηγούς μέσω των δύο αναβάσεων πανελληνίου ενδιαφέροντος που έγιναν στην Κρήτη, με κορυφαία την 10η ανάβαση Ομαλού που ανήκει και στο πρωτάθλημα, αλλά και τη 2η ανάβαση Βραχασίου η οποία εντάχθηκε στο κύπελλο β’ ζώνης.

 

Το ασύμβατο στην όλη υπόθεση, αλλά ενθαρρυντικό φυσικά, είναι ότι το επίπεδο των γνωστών πληρωμάτων, μαζί με τους νέους και υποσχόμενους του χώρου, συν το πείσμα όλων  και σε συνδυασμό με τις άρτιες διοργανώσεις των λεσχών συνέθεσαν ένα παζλ που στους λίγους αυτούς αγώνες απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η ποιότητα των κρητικών αγώνων μπορεί να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Τιμής ένεκεν λοιπόν, αξίζει να κάνουμε ενδεικτικά μια αναφορά σε αγωνιζόμενους που… ίσως να ήταν τιτλούχοι για το 2015 εάν είχαμε μια ολοκληρωμένη αγωνιστική χρονιά.

37ο Rally Κρήτη

Αρχής γενομένης λοιπόν το Μάη, όπου οι κρητικοί συνδυασμοί μαζί με τους μνηστήρες του Πανελληνίου Κυπέλου, κλήθηκαν να δώσουν το παρόν στο 37ο Ράλλυ Κρήτης. Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών και ειδικών οι Αναπολιωτάκης – Χαλκιαδάκης οδηγώντας ένα IBIZA KitCar επικράτησαν οριακά των Πιτσάκη – Πολυζώη με EVO IX. Ο οδηγός του Seat έκανε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση μέσα στη χρονιά αφού συμμετείχε και στην ανάβαση Βραχασίου, σημείωνοντας τις ταχύτερες επιδόσεις του αγώνα.

 

Στο Ράλλυ Κρήτης αξιοσημείωτες επιδόσεις είχαν και οι 1600άρηδες που για άλλη μια φορά έκλεψαν την παράσταση. Την κορυφή κατέκτησαν οι συνήθεις ύποπτοι Νικολιδάκης – Πετούσης με Peugeot 106, εμπρός από τους Πατσουράκη – Ζωφάκη με το νοικιάρικο C2. Η μάχη ίσως να ήταν μεγαλύτερη χωρίς την ατυχία των Δημητρίου – Μαλακτάρη με Saxo,  που αρχικά πρωταγωνιστούσαν στον αγώνα. Πίσω τους τερμάτισαν οι Περάκης – Κουρουγκιαούρης και το εντυπωσιακό 206, με τον οδηγό να διαπρέπει και στην ανάβαση Βραχασίου με 106. Δυνατοί -σε επιδόσεις-  ήταν και αυτοί της Ν2.

Ο αποδεδειγμένα γρήγορος Ανταλουδάκης με συνοδηγό τον Πλουμή, για άλλη μια φορά κινήθηκαν εντυπωσιακά. Άλλη μια γρήγορη παρουσία, αυτή του Μαραγκάκη στη Ν2, με την έμπειρη Μαραυγάκη δίπλα του, ενώ το 106 του νεαρού οδηγού βρέθηκε και στην εκκίνηση των δύο κρητικών αναβάσεων με αξιόλογους χρόνους. Άλλος ένας γρήγορος 1600άρης και εκπρόσωπος της Ε11, ο Ζερβάκης που με συνοδηγό τον Βρανά, απογειώθηκε στο Κρήτης, εγκατέλειψε άδικα στο σπριντ Χανίων, αλλά στάθηκε αξιοπρεπέστατα με το 205 του και στις δύο αναβάσεις. 

Ο έτερος της Ε11, Δαμιανάκης, στάθηκε άτυχος στο Κρήτης αλλά εντυπωσίασε στο Βραχάσι με ένα χρόνο κοντά στη Γενική και κινήθηκε γρήγορα στο χανιώτικο σπριντ και τον Ομαλό.

 

Μακριά από τις καλές θέσεις έμειναν δυο ταχύτατοι οδηγοί που έχουν εκπροσωπήσει επάξια το νησί  σε αγώνες ανά την Ελλάδα, οι Αλυγιζάκης και Περουλάκης , με το Mitsubishi και το Honda αντίστοιχα να μη τους κάνουν το χατήρι για διάκριση. Ελπιδοφόρα και η παρουσία των νέων Φρατζεσκάκη με Fiesta και Φακουρέλη με 106  που οδήγησαν πολύ γρήγορα όπου συμμετείχαν, ενώ οι πρωτοεμφανιζόμενοι Αφοί Γομπάκη κινήθηκαν αξιοπρεπέστατα, με το Civic τους να δίνει το παρόν σε κάθε αγώνα.


1ο Rally Sprint Βαντές

01 Rally Sprint VENTES GEROLAKOS 2015Μετά το ελπιδοφόρο Ράλλυ Κρήτης, σειρά είχε το Ράλλυ Σπριντ Χανίων στην κλασική απαιτητική διαδρομή του Βαντέ, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της χανιώτικης λέσχης πραγματοποιήθηκε με μόλις 14 συμμετοχές. Ταχύτεροι της ημέρας οι Παπαδοκωνσταντάκης – Κλαριδόπουλος, με τον οδηγό να τρέχει το Mitsubishi του και στις δυο επόμενες αναβάσεις. Πίσω τους οι Κακεπάκης – Προβιδάκης και το πυροβόλο Saxo τους, κινήθηκαν πολύ κοντά στους χρόνους ημέρας, αφήνοντας πίσω τους Μιχαηλάκη – Λιγοψυχάκη με Subaru.

Χαρακτηριστικό του αγώνα, οι πέντε εγκαταλείψεις που μείωσαν τους τερματίσαντες σε μόλις εννέα, κάτι που είχε τουλάχιστον 20 χρόνια να συμβεί σε κρητικό αγώνα, και ίσως ήταν και η αιτία ακύρωσης του τελευταίου αγώνα σπριντ από τον Α.Ο.Κ. που θα αντιμετώπιζε προφανώς το ίδιο σκηνικό αν έκανε τον αγώνα.

 

Στους δύο αγώνες αναβάσεων που ακολούθησαν, αξίζει να κάνουμε μια εκτενέστερη αναφορά στο άμεσο μέλλον, αφού οι κρητικοί πρωταγωνιστές σε συνδυασμό με  τους πανελληνίου βεληνεκούς αγωνιζόμενους, συνέθεσαν ένα σκηνικό και μια άτυπη κόντρα που χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέρουσες και τις δύο συναντήσεις.

 

Για το 2016 η ΟΜΑΕ προκήρυξε 4 αγώνες σε Χανιά και Ηράκλειο, ενώ παρέμειναν  και οι 2 αναβάσεις, Ομαλού και Βραχασίου στις προκηρύξεις τους, ως είχαν και την περυσινή χρονιά. Εάν λοιπόν οι κρητικές λέσχες δείξουν τον ίδιο ζήλο και τα πληρώματα την ίδια όρεξη, ίσως δούμε μια ανάκαμψη φέτος.  Το ευχόμαστε…


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.