Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ, σπίτια πλημμύρισαν- Συναγερμός στις Αρχές στην Κρήτη (pics+vids)

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ, σπίτια πλημμύρισαν- Συναγερμός στις Αρχές στην Κρήτη (pics+vids)

Περιβάλλον | 11/02/2017 - 15:01
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ, σπίτια πλημμύρισαν- Συναγερμός στις Αρχές στην Κρήτη (pics+vids)
Επί ποδός όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική υπηρεσία στα Χανιά, καθώς η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε προβλήματα τοσο σε δρόμους όσο και σε σπίτια, την ώρα που τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται σε όλη την Κρήτη.

Νωρίς το πρωί, δύο οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η επέμβαση της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, στην παλιά Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στο ύψος του Ναυστάθμου Κρήτης, μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημα της, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή και της υψηλής στάθμης του νερού. 

Ενας άνδρας επίσης κάλεσε σε βοήθεια, ενώ βρισκόταν μέσα στο ακινητοποιημένο όχημα του, εξαιτίας της βροχής στην οδό Ακρωτηρίου. Αμφότεροι οι οδηγοί βγήκαν σώοι και αβλαβείς μετά από την επέμβαση της πυροσβεστικής.

Η υπηρεσία έσπευσε σε τουλάχιστον 25 περιπτώσεις άντλησης υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, στο Ακρωτήρι αλλά και τον Πλατανιά. Παράλληλα οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό αλλά και οδικό δίκτυο του νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί έχουν σημειωθεί αρκετές κατολισθήσεις. 

 Εντονα καιρικά φαινόμενα 

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νομό σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) σημειώθηκαν στη νέα Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνης.  

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, συνοδευόμενος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έχει μεταβεί στα περισσότερα σημεία όπου καταγράφηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να δώσει σχετικές οδηγίες, και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω των επικίνδυνων φαινομένων αποκαταστάθηκε μέσω των ειδικών συνεργείων και μηχανημάτων της Π. Ε. Χανίων.

Επειδή όμως τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, παρακαλούνται οι οδηγοί να διέρχονται από την Εθνική Οδό με μεγάλη προσοχή και χαμηλή ταχύτητα, και να μετακινούνται μέσω αυτής μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

Τα καιρικά φαινόμενα και τα σχετικά προβλήματα που προέκυψαν υπήρξαν πολύ πιο έντονα στην περιοχή του πρώην Δήμου Κολυμβαρίου, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη με τον Δήμαρχο Πλατανιά. Παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης που καταβάλουν επί τόπου τα ειδικά συνεργεία και μηχανήματα της Π. Ε. Χανίων που μεταφέρθηκαν άμεσα στην περιοχή, η κίνηση παραμένει πολύ δύσκολη στους δρόμους προς Αφράτα-Ραβδούχα και Κολυμπάρι-Μαυρομούστακο (παλαιά Εθνική), και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Δείτε φωτογραφίες απο τα «Χανιώτικα Νέα»

Η προγνωση του καιρού

Σποραδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, πυκνότερες κατά διαστήματα στα ανατολικά και νότια τμήματα, αναμένουμε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017.

Τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής  χώρας και τα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, θα σημειωθούν σήμερα Παρασκευή.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ στα ανατολικά και νότια ενώ θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ  ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και κατά διαστήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αυριο Σάββατο, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια, όπου πιθανότατα θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα νότια τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί σποραδικές καταιγίδες με γρήγορη,ωστόσο, βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Μποφόρ  ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.