Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο χειρότερος καύσωνας της τελευταίας δεκαετίας: Από αύριο τα 43άρια- Πως θα προστατευθούν οι Κρητικοί (vid+pics)

Ο χειρότερος καύσωνας της τελευταίας δεκαετίας: Από αύριο τα 43άρια- Πως θα προστατευθούν οι Κρητικοί (vid+pics)

Ηράκλειο | 28/06/2017 - 17:48
Ο χειρότερος καύσωνας της τελευταίας δεκαετίας: Από αύριο τα 43άρια- Πως θα προστατευθούν οι Κρητικοί (vid+pics)
Η Κρήτη έχει μπει στον μεγάλο καύσωνα για τον οποίο προειδοποιούν εδώ και αρκετές ημέρες οι μετεωρολόγοι και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, με θερμοκρασίες να φτάσουν, ίσως και να ξεπεράσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας χώρας, από το μεσημέρι κι έπειτα. Τοπικές βροχές αναμένονται τις ίδιες ώρες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας τοπικά τους 39 βαθμούς. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. 

Για αυτό το λόγο η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ενημερώνουν τους δημότες ότι ενόψει των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες, από σήμερα Τετάρτη 28/06/2017  έως και την Κυριακή 2/07/2017 και κατά τις ώρες  7.30 π.μ μέχρι 3.30 μ.μ, θα λειτουργούν κλιματιζόμενες αίθουσες: 

Στα 10 Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων - ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η.. και στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο θα παραμείνει διαθέσιμο από Τετάρτη έως και Παρασκευή, 7.30 π.μ. μέχρι 12.00 βραδινή και το Σάββατο,  7.30 π.μ. μέχρι 4.00 μ.μ.

Γενικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

Γενικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ. Έτσι, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει:

*Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός. 

*Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. 

*Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο. 

*Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού. 

*Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά. 

*Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα. Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου. 

*Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος. 

*Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης. 

Ειδικές οδηγίες προφύλαξης για νεογνά και βρέφη 

Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. 

Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ. 

Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη. 

Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο. 

Ειδικές οδηγίες για ηλικιωμένους 

Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν η δροσιά του διαμερίσματος στη μεγάλη ζέστη είναι δύσκολη, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε πιο δροσερά σημεία, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα. 

Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση. 

Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα. 

Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα. 

Ειδικότερα, η πρόγνωση της ΕΜΥ: 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα Ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως και 37 βαθμούς Κελσίου στην Κεντρική Μακεδονία. Τοπικά 38 βαθμούς. Στην Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 στο βόρειο Ιόνιο, Νότιοι νοτιοανατολικοί και στο Νότιο Δυτικοί Βορειοδυτικοί μέχρι και 4 μποφόρ. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρεις διευθύνσεις  4 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΛΕΣΒΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τον καύσωνα

Λάλος: Σπάνιος τέτοιος καύσωνας τον Ιούνιο

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, «τον Ιούνιο είναι σχετικά σπάνιος τέτοιος καύσωνας, καθώς γίνεται κάθε δεκαετία. Όπως καταγράφηκε το 2007». Όσο για τον Ιούλιο, «δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Μπορεί να κάνει δυο με τρεις καύσωνες, μπορεί να σημειωθούν κάποια φυσιολογικά ενδιάμεσα μεταμελτέμια. Πάντως να σκεφτόμαστε ότι δεν είναι συνάρτηση, επειδή καήκαμε τώρα, το ίδιο θα συνεχιστεί και όλο τον Ιούλιο», τονίζει ο κ. Λάλος.

Όπως υπογραμμίζει, το βασικό πρόβλημα δεν είναι τόσο την Πέμπτη, οπότε κι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, καθώς οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο ζεστές. Πάντως, από σήμερα Τετάρτη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας περιμένουμε μέχρι 39 βαθμούς Κελσίου. «Όσο πιο μακριά είναι μια περιοχή από τη θάλασσα, τόσο πιο εύκολα πιάνει τους 39 βαθμούς. Την Πέμπτη ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 40 με 41 βαθμούς, ενώ Παρασκευή και Σάββατο φτάνει τους 42 και πιθανόν τους 43 βαθμούς. Τέλος, Κυριακή στα δυτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 37 και 39 βαθμών και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40, ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου», είπε.

Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές σήμερα και την Πέμπτη θα καταγραφούν θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς κατά μέσο όρο, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και Σάββατο 1 Ιουλίου, 36 με 38 βαθμούς, «ενώ την Κυριακή στα δυτικά αρχίζει και πέφτει στους 33 με 35 και στα υπόλοιπα στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου»

Τη Δευτέρα κλείνει ο κύκλος του πρώτου καύσωνα γι' αυτό το καλοκαίρι, καθώς «φαίνεται να είναι μια καλή μέρα, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση και θα κυμανθεί από 33 έως 36 βαθμούς», δηλώνει ο κ. Λάλος. «Άρα, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε προσοχή στα άτομα με προβλήματα υγείας και σε αυτά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Καλλιάνος: Ένας από τους ισχυρότερους καύσωνες της 15ετίας

Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος καύσωνας που θα έρθει από την Πέμπτη θα γράψει ιστορία σε ό,τι αφορά στις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν, όμως σίγουρα, θα είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Οι λόγοι είναι πολλοί, οι σημαντικότεροι όμως είναι οι ακόλουθοι:

1. Θα έχει διάρκεια 4 ημέρες, με αποτέλεσμα να μην είναι εξπρές αλλά αντιθέτως θα αισθανόμαστε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες σχεδόν για 100 ολόκληρες ώρες.

2. Οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα φτάσουν τους 39-40°C, όπως συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός ήπιου καύσωνα, αντιθέτως, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και σε τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44°C και ενδεχομένως τους 45°C. Και εννοείται υπό σκιά.

3. Στο παρελθόν, όταν ένας καύσωνας λάμβανε χώρα στην Ελλάδα, επηρεάζονταν συγκεκριμένες περιοχές με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, είχαμε συνηθίσει να «φλέγονται» μόνο τα ανατολικά και νότια ή μόνο η δυτική Ελλάδα ή τα βόρεια, ανατολικά και νότια με θερμοκρασίες άνω των 40°C ή όπως και να έχει, όχι ολόκληρη η Ελλάδα. Αυτή τη φορά, από το Αγρίνιο μέχρι τη Μυτιλήνη και από το Κιλκίς μέχρι και τα Χανιά οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές.

4. Το μελτέμι δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο με αποτέλεσμα να δροσίζονται κάπως συγκεκριμένες περιοχές και όχι μεγάλο μέρος των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων αλλά και των νησιών του Αιγαίου, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις καυσώνων που συνδυάζονται με ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο (βοριάδες)

5. Στις μεγαλουπόλεις, εκεί δηλαδή που είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της χώρας μας, οι θερμοκρασίες δεν θα υποχωρούν αρκετά κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών με αποτέλεσμα η αίσθηση της δυσφορίας να είναι κάπως έντονη. Για παράδειγμα, σε περιοχές της Αθήνας, θα υπάρξουν νύχτες, όπου ο υδράργυρος δεν θα καταφέρει να πέσει κάτω από τους 30-31°C.

Από τη Δευτέρα αναμένεται βίαιη πτώση της θερμοκρασίας κατά 10°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας λόγω της ενίσχυσης των δροσερών βορειοδυτικών ανέμων.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.