Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο τυφώνας Ότο έπληξε τη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα

Ο τυφώνας Ότο έπληξε τη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα

Περιβάλλον | 25/11/2016 - 15:40
Ο τυφώνας Ότο έπληξε τη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα
Ο τυφώνας Ότο έπληξε τη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές σήμερα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και προκαλώντας έναν αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών.

Ο τυφώνας, η ένταση του οποίου μειώθηκε αφού έπληξε τη νοτιοανατολική ακτή της Νικαράγουας, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα σήμερα το πρωί από το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, όμως οι πλημμύρες συνεχίζονται και στις δύο χώρες.

Στην Κόστα Ρίκα ο πρόεδρος Λουίς Γκιγέρμο Σολίς δήλωσε αργά χθες Πέμπτη το βράδυ ότι υπάρχει ένας αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών, όμως πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκαθαρίσει πόσοι έχουν σκοτωθεί.

«Λυπάμαι που σας πληροφορώ (…) ότι υπάρχουν άνθρωποι νεκροί και αγνοούμενοι», είπε ο Σολίς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ότο έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στον Παναμά, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου, αλλά και ένας ακόμη το σπίτι του οποίου καταπλακώθηκε από λάσπη.

Οι αρχές της Κόστα Ρίκα διευκρίνισαν ότι έλαβαν περίπου 900 αναφορές για συμβάντα όπως πτώσεις δέντρων ή καταρρεύσεις σκεπών.

Ο κυκλώνας Ότο, ο όγδοος της εποχής, έφτασε στην πόλη Σαν Χουάν στη βόρεια Νικαράγουα ως τυφώνας κλίμακας 2 στην κλίμακα Saffir-Simpson.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο πέρασμά του.

Λίγο μετά τον τυφώνα ένας σεισμός μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε 149 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο στο Ελ Σαλβαδόρ, με εστιακό βάθος 10,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές από τον σεισμός, όμως οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν έως και ένα χιλιόμετρα από τις ακτές για τον φόβο να προκληθεί τσουνάμι.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα εξαιτίας του τυφώνα και του σεισμού, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος και σύζυγός του Ροζάριο Μουρίγιο.

Η πολιτική προστασία της χώρας ανακοίνωσε ότι ο τυφώνας προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, όμως μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπήρχαν πληροφορίες για θύματα.

protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.