Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Κίνας στην AgrecoFarms

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Κίνας στην AgrecoFarms

Πολιτισμός | 21/08/2014 - 23:25
Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Κίνας στην AgrecoFarms
Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ενημερώνεται για τα βραβεία και τις διακρίσεις της Agreco Farms Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ενημερώνεται για τα βραβεία και τις διακρίσεις της Agreco Farms

Τον Κινέζο Πρόεδρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κ. Γκούο Ταϊτσέγκ κατά την επίσκεψή του στην AgrecoFarms συνόδευε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγκοσμίου Εμπορίου και Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κίνας Σεν – Ζεν, η κ. Νικολέτα Καπερώνη, Πρόεδρος της Kaperoni Business Financial, η κ. Σοφία Οικονομάκου, μέλος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος καθώς και η κ. Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού.

 Η κινέζικη αποστολή με τα αναμνηστικά δώρα Agreco Farms, προσφορά της Grecotel Η κινέζικη αποστολή με τα αναμνηστικά δώρα Agreco Farms, προσφορά της Grecotel
    
Την αποστολή υποδέχτηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel. Στη βεράντα του κτήματος, με μπαλκόνι το Κρητικό Πέλαγος, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μαγευτικό αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα με παραδοσιακό κέρασμα.

Εκεί ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης τους ενημέρωσε για τη δραστηριότητα και τη φιλοσοφία της Grecotel καθώς και για το όραμα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη για τη δημιουργία του παραδοσιακού κτήματος Agreco Farms.

Αφού τους παρουσίασε τις διακρίσεις και τα βραβεία της Agreco Farms τους ξενάγησε στους χώρους και στις δραστηριότητες του κτήματος.
Όλη η ενημέρωση και ξενάγηση έγινε με παράλληλη μετάφραση στα κινέζικα από τον μεγάλο Ελληνιστή της Κινάς κο Λι Τσενγκουΐ, που έχει μεταφράσει 29 συνολικά Ελληνικά βιβλία στα κινέζικα, δέκα εκ των οποίων είναι του Καζαντζάκη και τώρα ολοκληρώνει τη μετάφραση της Οδύσσειας.

Η κινεζική αποστολή εντυπωσιάστηκε από το βιολογικό ελαιόλαδο παράγωγης Agreco Farms αλλά πιο πολύ ακόμα εντυπωσιάστηκε από την εξαιρετική γεύση των λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας του κτήματος.

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι τα λαχανικά που δοκίμασαν (ντομάτες, αντζούρι, πιπεριές, αγγούρι) είχαν τέτοια γεύση και άρωμα.

Η Agreco Farms προσφέρει στον επισκέπτη τη μοναδική ευκαιρία να γευτεί προϊόντα που παράγονται ελάχιστα μέτρα από τη ‘ριζα’ τους, δηλαδή με μηδέν τροφοχιλιόμετρα.
(Τροφοχιλιόμετρα – food miles - είναι ο όρος που περιγράφει την απόσταση που διάνυσε ένα τρόφιμο από το αγρόκτημα παραγωγής, μέχρι το πιάτο του καταναλωτή.
Ο δείκτης αυτός στηρίζει και προωθεί την τοπική παράγωγη ενώ αποθαρρύνει την αγορά ενεργειακών δαπανηρών προϊόντων που πρέπει να διανύσουν ηπείρους μέχρι και χιλιάδες χιλιόμετρα, για να φτάσουν στον καταναλωτή.
Το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε τροφής θα πρέπει να προβληματίζει τις σημερινές Κοινωνίες).

Στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο του κτήματος γνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο οι παππούδες μας έβγαζαν το λάδι τους και θαύμασαν τον ‘πρωτόγονο’ μεν αλλά πολύ εφευρετικό χειροποίητο εξοπλισμό, λόγω του λιτού τρόπου ζωής που ζούσαν.
Θαύμασαν τα χειροποίητα πιθάρια, τέχνη που απορρέει από τον Μινωικό Πολιτισμό, πολύτιμα αντικείμενα φύλαξης όλων των προϊόντων τους.
Ανεβαίνοντας προς το κελάρι του κτήματος αντίκρισαν με πολύ θαυμασμό την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Στο κελάρι δοκίμασαν τον εξαιρετικής ποιότητας ερυθρό οίνο Κοτσυφάλι Syrah 2007, προϊόν βιολογικής καλλιέργειας Agreco Farms.
Παράλληλα τους έγινε παρουσίαση διαλεκτών Ρεθεμνιώτικων τυριών, μικρών παραγωγών, που τους ενθουσίασε η γεύση και η ποικιλία τους.
Στο παντοπωλείο του κτήματος γνώρισαν τα προϊόντα Agreco Farms που διακρίνονται για την ποιότητα, τυποποίηση και πρωτότυπη συσκευασία τους, εξαιρετικό δημιουργικό αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού τμήματος (art department) της Grecotel.
Το μοτίβο του Ρεθεμνιώτικου κεντήματος που κυριαρχεί στις συσκευασίες των προϊόντων Agreco Farms τους ενθουσίασε.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης τους παρουσίασε τις τρεις βασικές σειρές προϊόντων Agreco Farms:
αυτά που καλύπτουν αντιπροσωπευτικά Κρητικά προϊόντα (pop – line), τα εξαιρετικής ποιότητος, λιγοστά μεν αλλά εκλεκτά δε, προϊόντα ειδικά για παιδιά (kids – line) και την πολύτιμη συλλογή από μοναδικά Ελληνικά προϊόντα μπάνιου και σώματος (Eau de Grece).

Ο Πρόεδρος, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την εξαιρετική εμπορική επιτυχία τοποθέτησης και διάθεσης των προϊόντων Agreco Farms στα Ελληνικά Duty Free καταστήματα, επιπλέον των ήδη λειτουργούντων καταστημάτων Agreco Farms και των σημείων πώλησης (γωνιές Agreco Farms) που λειτουργούν στα 30 ξενοδοχεία της Grecotel.
Μια ατελείωτη ποικιλία πιάτων εποχής από ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές ήταν η γαστρονομική εμπειρία που αποκόμισαν από το δείπνο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για το λιτό και υγιεινό τρόπο ζωής των Κρητών του 60, που η μελέτη των επτά χωρών επιστημονικά αναγνώρισε και ανέδειξε την Κρητική Διατροφή σαν τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου κ. Γκούο Ταϊτσέγκ, ζήτησε να μεταφέρουμε στον Νίκο Δασκαλαντωνάκη τις ευχαριστίες του για την πλουσιοπάροχη φιλοξενία που προσέφερε στην κινεζική αποστολή και για την ευκαιρία που είχαν με τη σύντομη επίσκεψή τους στην Agreco Farms να γνωρίσουν τον Κρητικό τρόπο ζωής, μέρος ενός από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του δυτικού κόσμου, αυτού του Μινωικού Πολιτισμού.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «η συνύπαρξη του ηλιοβασιλέματος με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, που τους μάγεψε, δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά συμβολίζει τη συνύπαρξη και συμπόρευση των δυο μεγάλων πολιτισμών, αυτού της Ανατολής, όπως είναι ο Κινέζικος Πολιτισμός και αυτού της Δύσης, όπως είναι ο Μινωικός Πολιτισμός».

Τόνισε δε ότι: «Χάρηκε ιδιαίτερα που το κτήμα των 40 στρεμμάτων της AgrecoFarms είναι γεμάτο με το ιερό δέντρο της ελιάς, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και ευχήθηκε οι κυβερνήσεις να διαμορφώνουν πολιτικές που να εξασφαλίζουν την παγκόσμια ειρήνη».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «με τέτοια ‘ειρηνική’ διάθεση η κινεζική αποστολή θέλει να προσφέρει στα Ελληνικά και κατ’ επέκταση στα υψηλής διατροφικής αξίας Κρητικά προϊόντα, όπως αυτά της Agreco Farms, την ευκαιρία της παγκόσμιας προβολής και διάθεσης τους από την πλατφόρμα του Παγκόσμιου Εμπορίου».

Το κέντρο αυτό, το ‘World Business Valley’, η μεγαλύτερη επιχειρηματική πλατφόρμα - πάρκο, βρίσκεται σε κομβικό σημείο πολύ κοντά στο Πεκίνο και οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν μια έκταση δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων, σκοπό έχουν την διασύνδεση της Κινεζικής Αγοράς με την Παγκόσμια Αγορά.

Ο Πρόεδρος συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «ενώ αρκετές χώρες διεκδικούσαν την ‘πρωτιά’ για την προβολή και τη διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά του ενός δισεκατομμυρίου τριακοσίων εκατομμυρίων καταναλωτών (1.300.000.000), ως πρόεδρος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, δεν δίστασε ούτε ένα λεπτό να αποφασίσει ότι τα Ελληνικά προϊόντα θα είναι αυτά που θα έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα να προβληθούν πρώτα. Συνεπώς το πρώτο κτήριο που θα είναι έτοιμο το 2015 θα είναι το Ελληνικό, σαν ένα ελάχιστο φόρο τιμής στην προσφορά του Ελληνικού πολιτισμού στην Ανθρωπότητα».

Τέλος ζήτησε και πάλι να μεταφέρουμε στον Νίκο Δασκαλαντωνάκη τα ειλικρινά του συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία του Κινέζου Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του επισήμου γεύματος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό που έλαβε χώρα στο Grecotel Amirandes, Exclusive Resort στο Ηράκλειο, πριν περίπου 2 μήνες.

Πριν αναχωρήσουν παρέλαβαν, σαν αναμνηστικό της επίσκεψης τους, τις εντυπωσιακές τσάντες Agreco Farms, προσφορά της Grecotel, με παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

goodnet.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.