Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά της μαύρης εργασίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά της μαύρης εργασίας

Εργασία | 09/11/2015 - 21:35
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά της μαύρης εργασίας
Ο άνθρωπος και η εργασία, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος, στις πόλεις της Φλωρεντίας και του Πράτο.

Ο Φραγκίσκος πρόκειται να συναντηθεί με εργαζόμενους και επιχειρηματίες στην πόλη Πράτο, γνωστή για την υφαντουργική δραστηριότητα, αλλά και για την μαύρη, αδήλωτη εργασία, μεγάλου αριθμού βιοτεχνιών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα των τελευταίων ετών.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι ο Ποντίφικας χαρακτήρισε πρόσφατα «ντροπή» την μαύρη εργασία, προσθέτοντας σε ειδική ακρόαση στο Βατικανό, ότι «η εργασία δεν μπορεί να είναι ένα γρανάζι του παράλογου μηχανισμού που εκμεταλλεύεται δυνάμεις για να πετύχει όλο και μεγαλύτερα κέρδη».

Ο ιταλικός τύπος χαρακτηρίζει «ιστορική» την επίσκεψη του Αργεντινού Πάπα στην Φλωρεντία, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Ντάριο Ναρτέλλα, κάλεσε τους πολίτες να μεταβούν με τα πόδια στο στάδιο Φράνκι όπου ο Φραγκίσκος θα τελέσει λειτουργία, για να μην δημιουργηθεί πρωτοφανής κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις των δυο βιβλίων Via Crucis (Η οδός του σταυρού), του δημοσιογράφου Τζανλουίτζι Νούτσι, και Avarizia (Απληστία) του Εμιλιάνο Φιττιπάλντι, σχετικά με οικονομική κακοδιαχείριση και υπεξαιρέσεις στο Βατικανό, η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές του Βατικανού έχουν έρθει σε επαφή με εκείνες της Ιταλίας, για να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση περαιτέρω στοιχείων.

Σύμφωνα με την «Κορριέρε», υπεύθυνος για τις όλες επαφές με το ιταλικό κράτος είναι ο καρδινάλιος Τζουσέπε Μπετέλο - και εκτός από την αποφυγή νέων αποκαλύψεων ο στόχος της κίνησης αυτής είναι και ο εντοπισμός άλλων ατόμων (εκτός από τον Ισπανό υψηλόβαθμο κληρικό Λούθιο Βαλέχιο Μπάλντα και την στενή του συνεργάτιδα, την Ιταλομαροκινή Φραντσέσκα Ιμμακολάτα Τσαουκί) που μπορεί να συμμετείχαν στην υπεξαίρεση απόρρητων ντοκουμέντων από την Αγία Έδρα.

Δεν αποκλείεται, τις ερχόμενες ημέρες, οι αρχές του Βατικανού να αποστείλουν κανονικό αίτημα δικαστικής συνεργασίας στην Ιταλία, με την επισημοποίηση όλων των λεπτομερών αιτημάτων τους.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.