Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο Νίκος Ηγουμενίδης είναι ο νέος ΔΥΠΕάρχης Κρήτης - Το βιογραφικό του σημείωμα

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είναι ο νέος ΔΥΠΕάρχης Κρήτης - Το βιογραφικό του σημείωμα

Υγεία | 05/03/2015 - 16:58
Ο Νίκος Ηγουμενίδης είναι ο νέος ΔΥΠΕάρχης Κρήτης - Το βιογραφικό του σημείωμα
Όπως αναμενόταν ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ιστορικό τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει τα ηνία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τον τομέα της Υγείας.

Μετά την παραίτηση του κ. Αντώνη Γρηγοράκη, ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης ήταν το φαβορί για την ανάληψη της θέσης, ειδικά μετά την εκλογική ανμέτρηση της 25ης Γενάρη, όταν και δεν κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής. Από τότε ήταν κοινό μυστικό, πως η αξιοποίηση του γιατρού ήταν θέμα χρόνου.

Ο κ. Ηγουμενίδης λοιπόν τοποθετήθηκε σε πόστο, στο οποίο με τη γνώση και την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. 

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή καθώς σήμερα εκδόθηκε η σχετική απόφαση από το υπουργείο Υγείας με τις  τοποθετήσεις των επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ)

Το πλούσιο βιογραφικό του 

Ονοματεπώνυμο:

Νικόλαος Ηγουμενίδης του Εμμανουήλ
Ημερομηνία Γέννησης:    05 Ιανουαρίου 1961
Τόπος Γέννησης:    Άνω Βιάννος Ηρακλείου Κρήτης
Θέση που κατέχω:    Διευθυντής Καρδιολογίας ΕΣΥ, στην  Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΠΑΓΝΗ)
Διεύθυνση:    Αλκμήνης 27, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 713 05
Τηλέφωνο    2810-325378, 6972261646
e-mail    nigoumenidis@gmail.com
Οικογενειακή Κατάσταση:    Νυμφευμένος με την Κατερίνα Μοσχοβιτάκη και πατέρας δυο παιδιών.



2. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

03.05.1988:    Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
11.09.1992 - 11.03.1993:    Εκπαιδευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζελείου-Πανάνειου Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΠΓΝΗ).
02.04.1996 - 30.09.1996:
     Εκπαιδευόμενος σε αντικείμενα Επεμβατικής Kαρδιολογίας, στο ΠΑΓΝΗ.
01.10.1996:    Λήψη ειδικότητας Καρδιολογίας.
25.07.2002:    Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης.




 
3. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από την 06.09.1991, όταν προσλήφθηκα στην Α΄ Παθολογική Κλινική του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΠΓΝΗ μέχρι σήμερα, δηλαδή επί περίπου από 24 (είκοσι τέσσερα) συνεχή χρόνια εργάζομαι σε Νοσοκομεία. 
Αυτό το χρονικό διάστημα, μπορεί να διακριθεί σε 4 περιόδους, ήτοι την περίοδο της άσκησής μου για τη λήψη της ειδικότητας της Καρδιολογίας, την περίοδο της εξειδίκευσής μου στην επεμβατική καρδιολογία, την πρώτη περίοδο στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ όπου ασχολήθηκα κυρίως με κλινικό έργο και τη δεύτερη περίοδο στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου εργάζομαι κυρίως, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Εργάστηκα στην Παθολογική Κλινική του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΠΓΝΗ (1 έτος) και στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ (3 έτη), ως υπεύθυνος νοσηλείας ασθενών και υπεύθυνος εξωτερικών ιατρείων, ενώ παράλληλα ασχολήθηκα στο τμήμα αναίμακτων Καρδιολογικών διαγνωστικών μεθόδων. Πρόκειται για την περίοδο της εκπαίδευσής μου για τη λήψη της ειδικότητας της Καρδιολογίας. Επιπλέον εργάστηκα επί 6 μήνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΠΓΝΗ, όπου ασκήθηκα σε τεχνικές υποστήριξης και παρακολούθησης βαρέως πασχόντων, σε περιστατικά παθολογικά, χειρουργικά και καρδιολογικά. Στο διάστημα αυτό απέκτησα σημαντική εμπειρία και γνώσεις Εντατικής Ιατρικής, περιλαμβανομένων μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, αντιμετώπισης των βαριά πασχόντων καρδιοπαθών, αιμοδυναμικών χειρισμών καθετηριασμού κεντρικών αγγείων. Εκτέλεσα σημαντικό αριθμό παρακλίνιων αιμοδυναμικών μελετών, προσωρινών βηματοδοτήσεων, καρδιομετατροπών, παρακεντήσεων περικαρδίου και τοποθετήσεων ενδοαρτικής αντλίας, ενώ βοήθησα και σε περιπτώσεις εμφύτευσης μόνιμου τεχνητού βηματοδότη.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Μετά τη λήψη της ειδικότητας της Καρδιολογίας, εργάστηκα στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ και εκπαιδεύτηκα σ' όλο το φάσμα της Επεμβατικής Καρδιολογίας (διενέργεια ηλεκτροφυσιολογικών μελετών, τοποθέτηση βηματοδοτών, διενέργεια δεξιών και αριστερών καθετηριασμών, στεφανιογραφιών, διαδερμικών αγγειοπλαστικών στεφανιαίων αγγείων, διαδερμικών διανοίξεων περικαρδίου κ.λ.π.).

ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Εργάζομαι ως ιατρός του ΕΣΥ από την 01.07.1998 ως Επιμελητής Β΄ ΕΣΥ, και από την 01.12.2006 ως Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής είμαι υπεύθυνος στους θαλάμους των ασθενών, ενώ συνεχίζω να εργάζομαι στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο. Παράλληλα είμαι σύμβουλος Καρδιολόγος σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, υπεύθυνος για την καρδιολογική αξιολόγηση και παρακολούθηση των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτές.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, έχει οργανωθεί τμήμα επείγουσας στεφανιογραφίας και αγγειοπλαστικής, για την αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Το εν λόγω τμήμα είναι το μοναδικό στη Κρήτη και καλύπτει όλες τις ανάγκες του νησιού και της ευρύτερης περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στην επεμβατική καρδιολογία. Για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, την τελευταία περίοδο (από το 2008) εργάζομαι σχεδόν αποκλειστικά στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και συμμετέχω σε 24ωρη καθημερινή εφημερία ετοιμότητας, για όλο το μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εργαστήριο, συμμετείχα στις περισσότερες από τις τις επείγουσες επεμβάσεις που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα. 

 
4.1.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
1.    Fellow of the European Society of Cardiology
2.    Μέλος της European Association of Percutaneous Coronary Interventions (EAPCI)
3.    Μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
4.    Μέλος της Ομάδας Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
5.    Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Έρευνας (Hellenic Cardiovascular Research Society)
6.    Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.




4.2.    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
1.    Εκλεγμένο μέλος της τριμελούς Επιτροπής Ιατρών του ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ 1999 - 2001.
2.    Εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΑΓΝΗ 2005 - 2007.
 …

 
5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

5.1.  ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ
Κατά την διάρκεια της εξειδίκευσής μου και μετά το πέρας της, έχω παρακολουθήσει Συνέδρια, Σεμινάρια, Συμπόσια και  Μετεκπαιδευτικά μαθήματα, τόσο Διεθνή (20 συμμετοχές) όσο και Ελληνικά (58 συμμετοχές). Ακολουθεί κατάλογος εκείνων απο τα παραπάνω για τα οποία μου έχουν χορηγηθεί πιστοποιητικά παρακολούθησης, με χρονολογική σειρά.

5.2.  ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
1.    Κατά το διάστημα της θητείας μου στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ συμμετέχω στη κλινική εκπαίδευση των φοιτητών στους θαλάμους νοσηλείας των ασθενών, αλλά και στη θεωρητική τους κατάρτιση με μαθήματα που αφορούν θέματα παθοφυσιολογίας του κυκλοφορικού και στεφανιαίας νόσου.

2.    Ως επιμελητής του Καρδιολογικού τμήματος συμμετέχω ενεργά στην κλινική και θεωρητική εκπαίδευση των ειδικευομένων του τμήματος με τακτικά εβδομαδιαία μαθήματα με θέμα τη στεφανιαία νόσο και με ανάπτυξη θεμάτων σε ανοικτές ομιλίες σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κλινικής.

3.    Συμμετείχα ως διδάσκων το μάθημα της Παθολογίας, στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΠΓΝΗ.

4.    Συμμετέχω ως διδάσκων στα μαθήματα ειδικότητας της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ.

5.     Συμμετέχω ως διδάσκων στα μαθήματα του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης του ΠΑΓΝΗ.

6. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Από τα πρώτα έτη της σταδιοδρομίας μου ως ιατρός ασχολήθηκα με την έρευνα, πιστεύοντας ότι έρευνα και ιατρική επιστήμη είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα.

6.1. ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.

1. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ.
Εκτιμήθηκε και συγκρίθηκε η αποτελεσματικότητα διαφόρων φαρμάκων στην αποκατάσταση και διατήρηση του φλεβοκομβικού ρυθμού, όπως και στον έλεγχο της καρδιακής συχνότητας στην μόνιμη κολπική μαρμαρυγή. Μέρος αυτού του ερευνητικού έργου, «η αξιολόγηση του θεραπευτικού ρόλου της αμιωδαρόνης στην κολπική μαρμαρυγή», αποτέλεσε το αντικείμενο της διδακτορικής μου διατριβής.

2. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΡΟΗΣ.

Στο αιμοδυναμικό εργαστήριο, έχουμε επικεντρωθεί στη μελέτη της στεφανιαίας αιματικής ροής, και στην επίδραση που έχουν διάφορες παθολογικές καταστάσεις (κολπική μαρμαρυγή, διαταραχές της ενδοκοιλιακής αγωγής, καρδιακός επιπωματισμός και καρδιακή βηματοδότηση) σ' αυτήν.

Επίσης, με την χρήση καθετήρων αγωγιμότητας, μελετούμε την λειτουργικότητα του μυοκαρδίου της αριστερής κοιλίας  και την επίδραση που εχουν διάφορα φάρμακα και καταστάσεις σ’ αυτήν.
Τέλος, μελετούμε την επίδραση της επεμβατικής θεραπείας της στεφανιαίας νόσου (διαδερμική αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αγγείων) και των ενδοστεφανιαίων προσθέσεων (stents) που χρησιμοποιούμε, στο ενδοθήλιο των αγγείων και την στεφανιαία ροή.

3. ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΤΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΠΗΣ.
Μελετήθηκε η ευαισθησία, η ειδικότητα και η αναπαραγωγικότητα της δοκιμασίας ανάκλισης, (tilting test), για τη διάγνωση της παρασυμπαθητικής συγκοπής και σε ένα δεύτερο στάδιο διερευνήθηκε ο ρόλος του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος (ΑΝΣ) στη παθοφυσιολογία του εν λόγω συνδρόμου.

4. ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΙΣΧΑΙΜΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ.
     Πρόκειται για εργασίες που επικεντρώνονται στο «φυσιολογικό» βηματοδοτικό ηλεκτροκαρδιογράφημα και τις ηλεκτροκασρδιογραφικές αλλαγές επί ισχαιμικής νόσου (Πως απεικονίζεται στο βηματοδοτικό ηλεκτροκαρδιογράφημα το παλαιό έμφραγμα, η οξεία ισχαιμία και το διατοιχωματικό οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.


6.2. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Μετά την εκπόνηση της διδακτορικής Διατριβής με τίτλο «Η αξιολόγηση του θεραπευτικού ρόλου της αμιωδαρόνης σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή», αναγορεύτηκα διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης την 25.07.2002.
Κατά το χρονικό διάστημα εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής, επιμέρους αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σε διεθνή περιοδικά  και στην Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση. Επίσης, επιμέρους αποτελέσματα, ανακοινώθηκαν σε διεθνή και πανελλήνια καρδιολογικά συνέδρια.
Έξι από τις διεθνείς δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται στις βιβλιογραφικές αναφορές (Citations) που συνοδεύουν τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας του 2006, για την αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής.

6.3.  ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1. Πλήρεις δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά: 41

2. Πλήρεις δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά: 7

3. Δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων: 4

4. Συνολικός Impact Factor των εργασιών δημοσιευμένων σε πλήρη άρθρα: 196,89

5. Μέσος Impact Factor των εργασιών δημοσιευμένων σε πλήρη άρθρα: 4,80

6. Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια: 104

7. Ανακοινώσεις σε Ελληνικά συνέδρια: 85

8. Αναφορές των δημοσιεύσεων στη βιβλιογραφία (citations): 754


7.    ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από τα μαθητικά μου χρόνια είμαι ενταγμένος στην Αριστερά.
Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εντάχθηκα στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Από το 1ο έτος ήμουν εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας, με την Πανσπουδαστική σ.κ.
Μετά το 1989 εντάχθηκα στο Νέο Αριστερό Ρεύμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκα τον Μάιο του 2014, που ήμουν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο νομό Ηρακλείου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Μιχάλη Κριτσωτάκη.
Στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές, ήμουν υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου.



Παρεμένει Υποδιοικήτρια η κ. Τριχοπούλου

Στη θέση της Υποδιοικήτριας παραμένει η κ. Άννα Τριχοπούλου. Η κα Αννα Τριχοπούλου ορκίστηκε και ασκεί καθήκοντα Υποδιοικήτριας στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης από τις 29.10.2012 Νέος Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ο ιατρός, κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος 



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Υγεία

Κορωνοϊός: Πως εκδηλώνεται στα παιδιά και στα βρέφη;

Σύμφωνα με έρευνα το 90% των παιδιών ήταν ασυμπτωματικά

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οδεύουμε προς κάμψη της νόσου - Τι δείχνουν…

Πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων;

Μείωση των εμφραγμάτων λόγω κορωνοϊού - Πως εξηγείται;

Ανησυxητική εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες στο φαινόμενο

Κορωνοϊός COVID-19: Πρόληψη, συμπτώματα και εργαστηριακός…

Εξειδικευμένα εργαστήρια με κατάλληλους χώρους και εξειδικευμένο προσωπικό, προσαρμοσμένα σε κανόνες και πρωτόκολλα διαχείρισης, προχωρούν σε ελέγχους με γνώση στην…

Κορωνοϊός: Πώς φροντίζουμε ένα ύποπτο κρούσμα στο σπίτι

Τι πρέπει να κάνει ένας ασθενής που καλείται να μείνει για 14 μέρες στο σπίτι χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το περιβάλλον του;

Ηλεκτρονική διανομή ακριβών φαρμάκων - Αναλυτικά η διαδικασία…

Για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο για φάρμακα που αφορούν τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Πέντε φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη C που προφυλάσσει…

Πως να θωρακίσετε την άμυνα του οργανισμού σας

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Υπάρχει ελπίδα από δοκιμές φαρμάκων

Τι ανέφερε ο λοιμωξιολόγος για τις έρευνες σε Γαλλία και Κίνα

Κορωνοϊός: Πώς απολυμαίνουμε & καθαρίζουμε ρούχα, που πλέκονται…

Πώς θα απολυμάνουμε και θα καθαρίσουμε τα ρούχα μας - Πετσέτες, σεντόνια, κλινοσκεπάσματα και ότι ρούχο μπαίνει στο πλυντήριο

Κορωνοϊος: Στο μικροσκόπιο όλα τα πνευμονολογικά περιστατικά

Πολλαπλασιάζονται τα εργαστήρια ταυτοποίησης του ιού

Κορωνοϊός: Δείτε τον σωστό τρόπο να πλένουμε τα χέρια μας

Μικροί και μεγάλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ακολουθούνται κάθε χειμώνα σε περιόδους έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Κορωναϊός: Αυτές τις ηλικίες χτυπάει ο φονικός ιός

Οι επικίνδυνες ηλικίες και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι άνδρες

Τα ακριβά φάρμακα πλέον στα φαρμακεία – Ποια είναι και…

Οι ασθενείς θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τον Μάρτιο

Παιδικός Καρκίνος: 8 στα 10 παιδιά βγαίνουν νικητές στη μάχη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Ιστορική ανακάλυψη: Βρήκαν το κύτταρο που πιθανόν να εξοντώνει…

Η ανακάλυψη ίσως αποδειχθεί ιστορικής σημασίας

Οκτώ θάνατοι από γρίπη - Οι επτά την τελευταία εβδομάδα

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από επιπλοκές της εποχικής γρίπης

Μειώσεις στις τιμές σε 3.072 φάρμακα

Χωρίς αυξήσεις οι τιμές σε 4.985 σκευάσματα

Σοκαριστική έρευνα: «Τρώμε» μια… πλαστική κρεμάστρα το…

Η έρευνα της WWF αναδεικνύει πόσο πλαστικό τρώμε από το φαγητό μας

Κρατήστε... νέο τον εγκέφαλο

Η απλή κίνηση που "σώζει'' τον εγκέφαλο

Ιός Δυτικού Νείλου: Άλλοι τρεις θάνατοι την πρώτη εβδομάδα…

Πιο χαμηλή είναι η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου

Πότε το χαλαρό τρέξιμο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και πότε…

Το τρέξιμο με μέτρο, μόνο ωφέλη μπορεί να προσφέρει.

Oι εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνουν τακτικά οι γυναίκες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν

Zantac: αποσύρεται ή όχι το γνωστό φάρμακο;

Ελέγχονται για καρκινογόνο ουσία, στάση αναμονής σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Καλπάζει» η άνοια: 50 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από…

Στη χώρα µας, περίπου 200.000 άνθρωποι νοσούν

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική – Χαλάρωση Βλεφάρων: Άψογα…

Νιώθετε περισσότερη κούραση απ’ ότι συνήθως τον τελευταίο καιρό; Κοντεύετε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας; Έχετε χαλάρωση βλεφάρων λόγω κληρονομικότητας; Το νυστέρι…

Υπερτροφές και υποκατάστατα καφέ - ζάχαρης: Απλά και βιολογικά…

Οι υπερτροφές έχουν κατακλύσει την online αγορά και μαζί με τα βιολογικά προϊόντα μπορούμε να πούμε ότι έχουν φέρει επανάσταση στη διατροφή. Η εταιρεία Health Trade σας προσφέρει…

Τέσσερις τροφές που σας μπλοκάρουν τον ύπνο

Καλό είναι να αποφεύγετε να τις καταναλώνετε αργά το βράδυ

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας (28η Ιουλίου)

Η 28η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας.

Νόσος Αλτσχάιμερ: Έγκαιρη διάγνωση με μια απλή εξέταση…

Επανάσταση στην υπάρχουσα διαγνωστική μέθοδο

Τα ψυχικά νοσήματα «χτυπούν» τους Κρητικούς - Ανησυχητική…

Αυξήθηκαν τα ψυχιατρικά νοσήματα στους νέους του νησιού

Σήμα κινδύνου για καταναλωτές - Τι πρέπει να προσέχουν…

Επικίνδυνα για κατανάλωση κατεψυγμένα, προτηγανισμένα και προμαγειρεμένα τρόφιμα

Μία συστημική προσέγγιση της κατάθλιψης

Στο συστημικό μοντέλο, τα καταθλιπτικά συμπτώματα του αναφερόμενου ασθενή γίνονται αντιληπτά με αλληλεπιδραστικούς όρους που βασίζονται στο ευρύ φάσμα των μοντέλων…

Πόσο θα ψηλώσει το παιδί σας; Οι παράγοντες που καθορίζουν…

Γιατί κάποια παιδιά παίρνουν αυξητική ορμόνη;

Πολύτιμες συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές σε τρόφιμα και βαφές αβγών

Ευκολότερη η διακοπή του καπνίσματος για τα ζευγάρια

Στηρίζουν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον

Φίμωση και περιτομή

Η φίμωση αποτελεί μία εξαιρετική συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία αποκάλυψης του ‘κεφαλιού’ του πέους που λέγεται βάλανος λόγω συνήθως ουλώδους στένωσης.…

Το τυρί που θεωρείται ότι προσφέρει μακροζωία

Τα τυριά αποτελούν για πολλούς ανθρώπους συνοδευτικά για το κυρίως πιάτο αλλά και ο ιδανικός συνδυασμός για ένα ποτό.

Καθαρά Δευτέρα: Το τραπέζι, οι παγίδες και οι… θερμίδες…

Τα «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζετε ετοιμάζοντας το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Κρουστικά Κύματα

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία είναι εδώ!!!

Καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή

Τι σημαίνει αν δείτε λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο

Το αγαπάμε για την υφή, την ποικιλία συνταγών και την γνώριμη γεύση του.

Κρουστικά κύματα: Η πλέον σύγχρονη θεραπεία είναι εδώ!

Σήμερα, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί, πλέον, το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα της σεξουαλικής ζωής του άνδρα. Το 52% των ανδρών μεταξύ 40-70 ετών εμφανίζουν κάποια…

7 tips για να μην κολλήσετε γρίπη

Πως θα «θωρακίσετε» τον οργανισμό σας και θα… κρατήσετε τον Η1Ν1 μακριά!

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους αποτελεί μέρος του ευρύτερου πεδίου της οικογενειακής θεραπείας. Ονομάζεται θεραπεία ζεύγους, καθώς αφορά όλους τους τύπους συντροφικών σχέσεων,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.