Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ξεκαθαρίζει ο Μ. Περισυνάκης τη θέση του για την υπόθεση του “Τάλως Πλάζα”

Ξεκαθαρίζει ο Μ. Περισυνάκης τη θέση του για την υπόθεση του “Τάλως Πλάζα”

Δήμος Ηρακλείου | 17/01/2013 - 22:35
Ξεκαθαρίζει ο Μ. Περισυνάκης τη θέση του για την υπόθεση του “Τάλως Πλάζα”
Τη δική του θέση κατέθεσε με επιστολή του ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Περισυνάκης, σχετικά με την υπόθεση που αφορά τη δικαστική υπόθεση του εμπορικού Κέντρου.

Πρώτη Δημοσίευση: 2013-01-17 11:05:54

"Ύστερα από την πρόσφατη πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου που αφορούσε την άδεια λειτουργίας των κινηματογράφων στην εταιρεία <> με την ονομασία ODEON και επειδή το θέμα άπτεται του Δημοσίου ενδιαφέροντος, θεωρώ υποχρέωση μου να δημοσιοποιήσω στην κοινή γνώμη για τα πραγματικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία της υπόθεσης και ας κρίνει ο κάθε καλόπιστος μα και κακόπιστος.

Για την υπογραφή της Άδειας Λειτουργίας των κινηματογράφων στις 07-08-2007 έλαβα υπ' όψιν μου μέσω της θετικής εισήγησης της Υπηρεσίας του Δήμου τα παρακάτω:

1) Το υπ΄αριθμ. πρωτ. 9491/2003 έγγραφο "Άδεια εγκατάστασης συγκροτήματος χειμερινών-θερινών κινηματογράφων" με υπογραφή του Αντιδημάρχου κ. Βασιλάκη όπου δίνεται άδεια εγκατάστασης στην εταιρεία << ΔΟΜΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.>>.
2) Την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση για την εγκατάσταση των κινηματογράφων στις 06-07-2005 του "Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων και Νυκτερινών Κέντρων" που απαρτίζεται από τους:
α) Βαρδαβάς Φαίδωνας, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος
β) Κοκκινίδη Μαρία, Πολιτικός Μηχανικός,Δ/νση Πολεοδομίας
Νομαρχίας
γ) Ξενικάκης Εμμανουήλ, Επόπτης Δημ. Υγείας Ηρακλείου
δ) Αρχαύλης Παναγιώτης, Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
ε) Κουφάκης Ιωάννης, Αστυνόμος Α', Α' Αστυν. Τμήμα Ηρακλείου
στ) Λαγουβάρδος Αριστομένης, Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών Νομαρχίας
3) Την υπ' αριθμ. 169/2004 οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας του Δήμου υπογεγραμμένη από τις α) κα. Νικολιδάκη Α. Χρυσή και β) κα. Φραγκιουδάκη Μαίρη.
4) Την υπ' αριθμ. 244/2007 οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Ηρακλείου υπογεγραμμένη από την κα. Νικολιδάκη Χρυσούλα.
5) Το από 10-07-2007 πρακτικό του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου με ομόφωνη τελική θετική γνωμοδότηση για την εγκατάσταση των κινηματογράφων που απαρτίζεται από τους:
α) Δημήτρης Καρατζάνης, Πρόεδρος
β) Παπαδοσπυριδάκης Ιωάννης, Δ/νση Πολεοδομίας Νομαχίας
γ) Λουκάκης Ευάγγελος, Πυροσβεστική Υπηρεσία
δ) Ξενικάκης Εμμανουήλ, Δ/νση Δημόσιας Υγείας
ε) Μεθυμάκης Ιωάννης, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχίας
στ) Παρασύρης Δημήτρης, Α' Αστυνομικό Τμήμα
6) Το υπ' αριθμ. 36324/ 20-06-2007 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που μας εγκρίνει τη χορήγηση άδειας λειτουργίας κινηματογράφων σε πρόσωπο άλλο από αυτό στο οποίο χορηγήθηκε η άδεια εγκατάστασης, υπογεγραμμένο από τη Δ/ντρια κα. Βίκυ Γιαβή.

Μετά τον έλεγχο των παραπάνω είχα υποχρέωση να υπογράψω την άδεια λειτουργίας των κινηματογράφων έχοντας όλα τα προβλεπόμενα από το Νόμο δικαιολογητικά που εκδόθηκαν από Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ηρακλείου, της τότε Νομαρχίας Ηρακλείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας που συμμετείχαν σε όλες τις εγκρίσεις, γνωματεύσεις και αδειοδοτήσεις.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι την ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας από τη μια εκ των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου στο χώρο του κινηματογράφου.

Τελικά λοιπόν εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 3064/2012 αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας του Δ' τμήματος, που κρίνει ως απολύτως νόμιμη την έκδοση της επίδικης αδείας και τυχόν άρνηση έκδοσης της θα συνιστούσε τότε παράβαση καθήκοντος.

Και όμως παρά ταύτα το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Ηρακλείου προχώρησε στην καταδικαστική απόφαση τόσο της δικής μου αλλά και του Δημάρχου Ηρακλείου.

Τα συμπεράσματα σε εσάς...", καταλήγει η επιστολή του κ. Περισυνάκη.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Δήμος Ηρακλείου

Οπωροκηπευτικά στους Ρομά από τον δήμο Ηρακλείου

Τα αγόρασε από τον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.