Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο Juho Hänninen πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC

Ο Juho Hänninen πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC

Auto Plus | 25/10/2016 - 00:31
Ο Juho Hänninen πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC
«Μοιάζει με όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Ο φινλανδός οδηγός ράλι Juho Hänninen οδηγός εξέλιξης του Yaris WRC με το οποίο η Toyota θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) 2017, είναι η -για πολλούς αναμενόμενη- επιλογή του Tommi Mäkinen (τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι και υπεύθυνου εξέλιξης για την ομάδα Toyota Gazoo Racing WRC), για τη θέση του οδηγού του Yaris στην πρώτη σεζόν της ιαπωνικής μάρκας στο WRC.

Ο Hanninen, μαζί με τον συνοδηγό του Kaj Lindstrom, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με δυνατότητα επέκτασης πέραν του 2017 και θα ακολουθήσουν το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς.

Αφού κέρδισε το Intercontinental Rally Challenge το 2010, ο Juho συνέχισε τις επιτυχίες του διεκδικώντας τον τίτλο του S-WRC (FIA) το 2011, ενώ ένα χρόνο αργότερα πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Έλαβε μέρος στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος δύο φορές το 2013 και 2014, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του σε διοργανώσεις όπως τα Ράλι Σουηδίας, Πολωνίας και Φινλανδίας.

«Μοιάζει με όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», σχολίασε ο φιλανδός οδηγός. «Το να βρεθώ πλαισιωμένος από μία εργοστασιακή ομάδα με τέτοιες δυνατότητες για μία πλήρη σεζόν είναι πραγματική ευκαιρία για μένα. Δουλεύουμε μαζί από την πρώτη "βόλτα| του αυτοκινήτου, και αυτό κάνει το όλο εγχείρημα πιο συναρπαστικό και γεμάτο πρόκληση. Το Yaris WRC είναι απίστευτο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το Ράλι Μόντε-Κάρλο».

Από την πλευρά του ο Tommi Mäkinen δήλωσε ικανοποιημένος με την επιλογή του Juho, επαναλαμβάνοντας ότι η σεζόν του 2017 θα είναι πρωτίστως μία εμπειρία εκπαιδευτικού χαρακτήρα για όλη την ομάδα.

«Όταν προσχώρησε στην ομάδα, ο Juho είχε απίστευτο ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά», δήλωσε ο Mäkinen. «Επίσης συνειδητοποίησε ότι δεν θέλαμε να βιάσουμε τα πράγματα και ότι η σεζόν του 2017 θα ήταν αφιερωμένη στην απόκτηση εμπειρίας και την ανάλυση του πρωταθλήματος. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και είμαι σίγουρος ότι έχοντας λάβει μέρος στην εξέλιξη του Yaris WRC από την αρχή, γνωρίζει άριστα το αυτοκίνητο. Επομένως, φαίνεται να είναι ο τέλειος συνδυασμός για μένα. Ξέρω ότι όλοι στην ομάδα θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλη η ενέργεια και η σκληρή δουλειά που έχουν αφιερωθεί σε αυτό το project τους τελευταίους μήνες θα μας φέρει την επιτυχία».

Ο Koei Saga, διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής του Gazoo Racing Factory WRC Team έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Χαίρομαι που ο Juho θα είναι μέλος της ομάδας τη σεζόν του 2017. Ο Juho έχει εμπλακεί στην εξέλιξη του Yaris WRC από την αρχή του project. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του καθώς στοχεύουμε σε μία θέση στο βάθρο με πρώτη ευκαιρία, ενώ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ακόμα καλύτερων αυτοκινήτων».

Βιογραφικό Juho Hänninen

Ημ/νία γέννησης: 25 Ιουλίου 1981 (35 ετών)

Εθνικότητα: Φιλανδός

Οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα του:

2001: Πρώτο ράλι, SM Valvoline Rally (Φινλανδία)

2006: Πρώτο ράλι WRC, Ράλι Σουηδίας

2008: Πρώτη νίκη, Ράλι Ρωσίας (Intercontinental Rally Challenge με Peugeot 207 S2000)

2010: Πρωταθλητής IRC (με Skoda Fabia S2000)

2011: Πρωταθλητής FIA SWRC (with με Fabia S2000)

2012: Πρωταθλητής FIA ERC (με Skoda Fabia S2000)

Στατιστικά WRC

Εκκινήσεις WRC: 43

Βαθμολογία: 54

Νίκες σε ειδικές: 3

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.