Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο αγώνας κατά των χημικών της Συρίας συνεχίζεται στα... Σφακιά!

Ο αγώνας κατά των χημικών της Συρίας συνεχίζεται στα... Σφακιά!

Περιβάλλον | 24/04/2014 - 14:56
Ο αγώνας κατά των χημικών της Συρίας συνεχίζεται στα... Σφακιά!

Μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση ετοιμάζουν οι Κρητικοί, μεταφέροντας, την προσεχή Κυριακή, στα Σφακιά τον αγώνα τους κατά των χημικών της Συρίας.


Μετά το βροντερό «Όχι» που είπαν το περασμένο Μάρτη στο Αρκάδι, οι πολίτες της μεγαλονήσου ετοιμάζουν να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην επικείμενη καταστροφή του επικίνδυνου τοξικού οπλοστασίου στη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιάννης Χαρωνίτης αποκάλυψε στο Creteplus.gr ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου παραχωρεί όσα λεωφορεία χρειαστούν, προκειμένου να διευκολυνθεί και να οργανωθεί καλύτερα η μετακίνηση των Ηρακλειωτών στα Σφακιά.

Έτσι λοιπόν, την προσεχή  Κυριακή στις 8 το πρωί, ο κόσμος θα μπορεί να εισέρχεται στην κεντρική είσοδο του λιμανιού (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως), να παρκάρει αριστερά (για όσους καταφθάνουν στο σημείο με τα προσωπικά τους μέσα μεταφοράς) και να επιβιβάζεται στα λεωφορεία που θα βρίσκονται εκεί.

Ο κ. Χαρωνίτης, μέσα απ’ το Creteplus.gr, εξέφρασε τις δημόσιες ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, κ. Μανώλη Χαχλιούτη αλλά και προς τον πρόεδρο του ΟΛΗ, κ. Γιάννη Μπρα.

H ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΕ/ΤΑΚ

"Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου και τον Πρόεδρο κ. Χαχλιούτη Εμμανουήλ καθώς  και τον Πρόεδρο και Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μπρά Ιωάννη, την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 8.00 πμ θα αναχωρήσουν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία  του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, από την κεντρική πύλη του Λιμένος Ηρακλείου (Εθν. Αντιστάσεως) για την Χώρα Σφακίων, για όσους πολίτες επιθυμούν να μετάσχουν στην συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Χαχλιούτη για την δωρεάν μετακίνηση τον πολιτών.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον κύριο Μπρά για την δωρεάν παραχώρηση του παρκινγκ 1 του Λιμένος Ηρακλείου για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων πολιτών.

 

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Ηρακλείου

 

 Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ

 

            Ιωάννης Χαρωνίτης

Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός"

 

Εν πλω διαμαρτυρία

Θυμίζουμε ότι, την Κυριακή του Θωμά, η νέα διαμαρτυρία εναντίον των χημικών της Συρίας θα έρθει (και) μέσα απ’ τη θάλασσα, με το λιμάνι της Χώρας Σφακίων να είναι ο τόπος διεξαγωγής της συγκέντρωσης

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των μελών της Πρωτοβουλίας:

"Μετά από επιστημονικές συναντήσεις ενημέρωσης και μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, καθώς και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Αρκαδίου στις 23.03.2014 κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.04.2014 κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέστη στη Βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το εν λόγω κρίσιμο θέμα.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς η υποτακτική Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά. Ως εκ τούτου η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να κλιμακώσει τις δράσεις της. Προγραμματίζει συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία από το παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00, και ζητά:


- Από όλη την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης να είναι παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω συγκέντρωση
-Από τους συμπολίτες μας που διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς, να το μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και να συμμετάσχουν δυναμικά στην εν πλω διαμαρτυρία
-Από τους συλλόγους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, τους συλλόγους φουσκωτών σκαφών, τους ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους όλης της Κρήτης να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα αυτό συμμετέχοντας στην εν πλω διαμαρτυρία.

Από το λιμάνι των Σφακίων αλλά και από το λιμάνι της Γαύδου, αφού δοθούν σχετικές οδηγίες, θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου’’ και να προσπαθήσουμε με κάθε μη βίαιο τρόπο να το αποτρέψουμε. Στην εν πλω διαμαρτυρία σχεδιάζεται να συμμετάσχει και τοπικό πλοίο μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες.

Επίσης θα συμμετάσχει και το γνωστό σκάφος ‘’Άγιος Νικόλαος’’  της Πρωτοβουλίας ‘’Ένα Καράβι για τη Γάζα’’, ένα από τα δύο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές.

Μετά τα παραπάνω, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων και την ενεργό συμμετοχή τοπικής κοινωνίας και φορέων σε αυτή τη συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία, προσδίδοντας βαρύτητα και κοινωνική ευρύτητα σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο εγχείρημα", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.