Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μάνος Επιτροπάκης: Ο... άγνωστος - μέχρι σήμερα- Κρητικός υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την "Ελιά"

Μάνος Επιτροπάκης: Ο... άγνωστος - μέχρι σήμερα- Κρητικός υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την \"Ελιά\"

Εκλογές 2014 | 07/04/2014 - 12:34
Μάνος Επιτροπάκης: Ο... άγνωστος - μέχρι σήμερα- Κρητικός υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την \"Ελιά\"

Ένας ακόμη Κρητικός, ο Μάνος Επιτροπάκης είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την \"Ελιά\", με την καταγωγή του μάλιστα να είναι από το χωριό Καλύβια του Νομού Ηρακλείου!

Ο κ. Επιτροπάκης, ο οποίος είναι γνωστός και πολύ επιτυχημένος μουσικός αποφάσισε να συμμετάσχει στην προσπάθεια που ξεκινάει μέσα από την συγκεκριμένη κίνηση, διεκδικώντας με αξιώσεις την είσοδο του στο Ευρωκοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μάη. Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα και να μεγάλωσε στην Καβάλα, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη.

Ο Μάνος Επιτροπάκης γεννήθηκε το 1973. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Πήρε το δίπλωμά του το 1998 από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2010 πήρε το Master του στην μουσική ερμηνεία στο Βιολοντσέλο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως τσελίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας από το 1999. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του κλασσικού ρεπερτορίου και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής δωματίου και έχει διατελέσει μέλος μπαρόκ και κλασικών ensembles με τα οποία δίνει συχνά συναυλίες σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Πέρα από την κλασσική μουσική, έχει μελετήσει την μουσική παράδοση της Ανατολής συμπράττοντας με μουσικά σύνολα και ερμηνεύοντας μουσική από τον Αραβικό κόσμο, την Περσία και την Τουρκία κ.α  τόσο σε συναυλίες όσο και δισκογραφικά. Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά.
Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Δυναμικής Ελλάδας.

Τι αναφέρει για την ενασχόληση του με την Πολιτική


"Μπαίνοντας στο Πανεπιστήμιο το 1991,έντονα πολιτικοποιημένος, εντάσσομαι στην ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και το 1993 εκλέγομαι Γραμματέας της οργάνωσης. Το ενδιαφέρον μου στρέφεται κυρίως στα σπουδαστικά ζητήματα και λιγότερο στα πολιτικά. Εκεί όμως γνωρίζω από κοντά και τις παθογένειες τόσο του Ελληνικού Πανεπιστημίου όσο και του Φοιτητικού Συνδικαλισμού.

Μετά το τέλος της θητείας μου δεν ξαναθέτω υποψηφιότητα για το δευτεροβάθμιο όργανο, απορρίπτοντας το μοντέλο του κομματικού σωλήνα ως τρόπο ανάδειξης πολιτικών στελεχών και λίγο αργότερα αποχωρώ και από την Νεολαία ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με την επιλογή της να υποστηρίξει τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο στην διεκδίκηση της Προεδρίας του Κινήματος. Αφοσιώνομαι στις σπουδές και την εργασία μου, παρακολουθώ ωστόσο ενεργά τον πολιτικό βίο παραμένοντας ιδεολογικά στον χώρο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στηρίζω όλες τις προσπάθειες εκσυχρονισμού και μεταρρυθμίσεων στην χώρα.
Τα τελευταία χρόνια, με την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και με την κρίση του πολιτικού συστήματος στο ζενίθ, ένιωσα την ανάγκη να εμπλακώ ξανά στην ενεργό πολιτική για την ενίσχυση του αιτήματος δομικών μεταρρυθμίσεων στην χώρα και της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος. Για ένα μήνα περίπου δραστηριοποιήθηκα στη ΔΗΞΑΝ, όχι όμως ως υποψήφιος, παραιτήθηκα ωστόσο αμέσως μετά τις εκλογές της 12ης Μαΐου, και παρά το 2,15% ,λόγω κυρίως της ακραίας ρητορικής και των αμφιλεγόμενων θέσεων που είχε υιοθετήσει το κόμμα σε θέματα μεταναστών, των πρακτικών στην οργάνωση του κόμματος, και επιλογές προσώπων, τα οποία ακύρωσαν τον αρχικό του μεταρρυθμιστικό λόγο.

Πριν δύο χρόνια εντάχθηκα στην Κίνηση Πολιτών Δυναμική Ελλάδα μέσα από την οποία ανέπτυξα έντονη πολιτική δραστηριότητα για την προώθηση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου πολιτικού λόγου στον χώρο της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και για την ενότητα της κεντροαριστεράς. Ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Δυναμικής Ελλάδας, στήριξα από την πρώτη στιγμή πολιτικά αλλά και οργανωτικά την Πρωτοβουλία των 58 για την ένωση όλων των κεντροαριστερών κομμάτων και κινήσεων και εξακολουθώ να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την σύγκλιση, ανανέωση και τον μετασχηματισμό του χώρου.


Συμμετέχω στις ευρωεκλογές ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά για να υπηρετήσω με τις αρχές και τις απόψεις μου το σχέδιο για την δημιουργία ενός σύγχρονου, πλειοψηφικού, πολυσυλλεκτικού,μεταρρυθμιστικού σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού φορέα που θα υπηρετήσει την Ελλάδα, θα εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα, θα εκπροσωπήσει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, θα εργαστεί για ίσες ευκαιρίες, θα απελευθερώσει την δημιουργικότητα των Ελλήνων,θα μετασχηματίσει οριστικά την χώρα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και για να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο", αναφέρει στη σελίδα του στο facebook.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκλογές 2014

Βιογραφικό Κώστα Φασουλάκη

O κ.Κώστας Φασουλάκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ηρακλείου με τον συνδυασμό \"Κρήτη Πρώτη Δύναμη\" με επικεφαλής τoν κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Το ερχόμενο Σάββατο ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του…

Ανοιχτή  εκδήλωση – συζήτηση για τις ευρωεκλογές,  θα πραγματοποιήσει ο ΣΎΡΙΖΑ  το Σάββατο, 10 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.