Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Γεννημένος... πρωταθλητής: Ο 15χρονος Έλληνας που χτυπάει την πόρτα της Formula 1 (pics)

Γεννημένος... πρωταθλητής: Ο 15χρονος Έλληνας που χτυπάει την πόρτα της Formula 1 (pics)

Auto Plus | 21/07/2016 - 00:01
Γεννημένος... πρωταθλητής: Ο 15χρονος Έλληνας που χτυπάει την πόρτα της Formula 1 (pics)
Πριν συμπληρώσει τα 16 του χρόνια ο Έλληνας πρωταθλητής των kart KONSTANTINOS βρίσκεται στο κατώφλι της κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Γνωστός από τις μεγάλες επιτυχίες του το 2013 στον διεθνή θεσμό kart WSK στην Ιταλία (δείτε ΕΔΩ), πραγματοποίησε την πρώτη του προγραμματισμένη προπόνηση με μονοθέσιο της Formula 4, νέου θεσμού της FIA, στο αυτοκινητοδρόμιο ADRIA International Raceway, στην Ιταλία, το διάστημα 26/6-1/7/2016, με την αγωνιστική ομάδα GP2, BhaiTech Srl.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Formula 4 είναι νέος θεσμός της FIA για να καλύψει το κενό μεταξύ kart και Formula 3.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προετοιμασία στο εργοστάσιο της αγωνιστικής ομάδας που περιλάμβανε ρύθμιση του μονοθεσίου στις διαστάσεις του οδηγού, κατασκευή του ατομικού αγωνιστικού καθίσματος, οδηγική εκπαίδευση σε προσομοιωτή και ενημέρωση με περιήγηση στον αγωνιστικό χώρο με αυτοκίνητο.

Το ημερήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε ένα σκέλος 30 λεπτών κάθε μία ώρα, με μικροδιακοπή για τυχόν ρυθμίσεις και αλλαγή ελαστικών, συνεχή αμφίδρομη επικοινωνία ομάδας και οδηγού, ανάλυση δεδομένων τηλεμετρίας, ρυθμίσεις μονοθεσίου και διαρκή εκπαίδευση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρά την παντελή έλλειψη εμπειρίας από αυτοκινητοδρόμια, μονοθέσια, μεγάλες ιπποδυνάμεις, ακόμα και από οδήγηση με κιβώτιο ταχυτήτων, παρά τις μεγάλες οδηγικές διαφορές μεταξύ Formula και kart, και παρά τους καταιγιστικούς ρυθμούς και το εξαντλητικό πρόγραμμα, προσαρμόστηκε και ανταποκρίθηκε γρήγορα στα νέα, υψηλού επιπέδου, δεδομένα.

 Ενσωματώθηκε αμέσως στην ομάδα, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το βαρύ και απαιτητικό αγωνιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές αγωνιστικές απαιτήσεις.Βρήκε γρήγορα τα όριά του στην πίστα, σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο στις πρώτες δοκιμές, και πέτυχε σταθερό γυρολόγιο στα επόμενα σκέλη, με συνεχή, σταθερή βελτίωση από σκέλος σε σκέλος.

Την τελευταία ημέρα βρέθηκε μόλις 3,5 δέκατα πίσω από τον ταχύτερο οδηγό της ομάδας, έχοντας ήδη από την προηγουμένη βρεθεί σταθερά μπροστά από έναν από τους τρεις οδηγούς της στην ίδια απόσταση, ενώ σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο στο 1ο sector. Κέρδισε την εκτίμηση των συναθλητών του και όλης της αγωνιστικής ομάδας, τράβηξε την προσοχή και απέσπασε ευμενή σχόλια από τον team manager.

Μετά την τόσο επιτυχημένη πρώτη δοκιμή στον θεσμό Formula 4 της FIA, πριν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, ο Έλληνας πρωταθλητής προγραμματίζει σειρά προπονήσεων σε περισσότερες διεθνείς πίστες του εξωτερικού που έχουν ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο, προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο προετοιμασίας για τη συμμετοχή του σε εθνικό πρωτάθλημα Formula 4.

Δείτε το βίντεο, η δράση ξεκινάει μετά το 05:00


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.