Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Νέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Κρήτη | 11/01/2017 - 16:09
Νέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση των «κλειδιών» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece στα τέλη Ιανουαρίου, αφού οι σχετικές συμβάσεις παραχώρησης έχουν ήδη υπογραφεί και ψηφιστεί από τη Βουλή.

Αν και υπάρχουν ακόμη δεκάδες μικρότερες και μεγαλύτερες εκκρεμότητες, κύκλοι κοντά στην όλη διαδικασία εκτιμούν πως εκτός απροόπτου και έστω και με απόκλιση ολίγων ημερών είναι εφικτή η επίτευξη αυτής της προθεσμίας.

Το οικονομικό κλείσιμο της ιδιωτικοποίησης σημαίνει την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ, αλλά και την εκκίνηση ενός αγώνα δρόμου για την πρώτη, πριν από τα μεγάλα έργα, ανακαίνιση των αεροδρομίων (face lift), όπως και την ενίσχυση της εμπορικής τους δραστηριότητας με την προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών και αριθμού πτήσεων.

Η Fraport Greece θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με ίδια κεφάλαια και δανεισμό σε αναλογία της τάξης ένα προς δύο αντίστοιχα. Οι σχετικές πιστώσεις προέρχονται από τη European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), τη European Investment Bank (ΕΙΒ), τη θυγατρική της World Bank, International Finance Corporation, αλλά και από εμπορικές τράπεζες.

Η στελέχωση και επάνδρωση των αεροδρομίων έχει τροχοδρομηθεί ήδη, με περισσότερο από το 70% των πρώτων προσλήψεων να έχει γίνει, ενώ έχει «τρέξει» και η εκπαίδευση του προσωπικού αυτού προκειμένου να πιστοποιηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας άμεσα.

Η παραχωρησιούχος Fraport Greece έχει προχωρήσει και στην πρόσληψη υπεργολάβων για την ασφάλεια, φύλαξη, καθαριότητα και διαχείριση των εγκαταστάσεων, ενώ έχει ολοκληρώσει τα master plan και για τα 14 αεροδρόμια, στα οποία περιλαμβάνονται οι επενδύσεις που έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει. Τα μεγάλα έργα αυτά που δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το φθινόπωρο αναμένεται να υλοποιήσει η Intrakat, η οποία συμμετείχε ως δηλωμένος εργολάβος (nominated contractor) στη δεσμευτική προσφορά που είχε κάνει η Fraport στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει, πάντως, την ανάθεση υπεργολαβιών και τη συγκρότηση επιμέρους κοινοπρακτικών σχημάτων για την υλοποίηση των σχετικών έργων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, έχει δεσμευθεί να επενδύσει περίπου 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020 για τη βελτίωση των αεροδρομίων, ενώ τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για τη συντήρηση και πιθανή αύξηση της χωρητικότητας, με βάση τον όγκο της κίνησης που το κάθε ένα θα πετύχει.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Ακτιον, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Η Fraport Greece, κοινοπραξία της ομώνυμης γερμανικής εταιρείας και του ομίλου Κοπελούζου, θα καταβάλει στη διάρκεια της 40ετούς παραχώρησης 22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατ’ έτος στο 28,6% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων των αεροδρομίων (EBITDA).

Συνολικά το ύψος των παραπάνω εσόδων σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 40ετίας. Επιπλέον αυτών το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά σωρευτικά φορολογικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη ύψους μέχρι 4,6 δισ. ευρώ, αναφέρουν πηγές του Ταμείου.

Στα Χανιά

Την ίδια ώρα νέες κινητοποιήσεις ετοιμαζονται. Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών καλεί σε σύσκεψη πολίτες και φορείς της πόλης στο Καφέ «Κήπος» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 8μμ. Στόχος να οργανωσουν δράσεις που θα εμποδίζουν την παράδοση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”.


Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία σημειώνει:

«Η εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δεν είναι μία απλή πολιτική πράξη η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον αλλά πράξη η οποία εκχωρεί και παραδίδει τις πύλες εισόδου και τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, στους Γερμανούς.

Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ήταν ένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα που έθετε και θέτει η γερμανική επιτροπεία προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Επισημαίνεται ότι ήδη οι Γερμανοί ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης των τουριστών προς την Ελλάδα διαμέσου του tour operator TUI ενώ ο «εθνικός» ιδιωτικός αερομεταφορέας αποτελεί ένα περιφερειακό βραχίονα της, επίσης, γερμανικής εταιρείας Lufthansa η οποία είναι και αυτή μέτοχος στη Fraport συνεπώς και στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος στην οποία εκχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για 50 χρόνια.

Η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας του τραπεζικού χρέους ύψους 7,5 δις που έχει ο ξενοδοχειακός τομέας μεγάλο μέρος του οποίου θα εκχωρηθεί σε ξένα funds εφόσον τα κόκκινα δάνεια του εν λόγω κλάδου είναι 2,5 δις ενώ τα καθυστερούμενα 3 δις επιπλέον.

Ως εκ τούτου το ζήτημα της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων και των υπολοίπων καθώς επίσης και των άλλων πυλών εισόδου που είναι τα λιμάνια συνδέεται με την εκχώρηση, επί της ουσίας, της δημόσιας περιουσίας και της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες της Δυτικής Κρήτης θα θιγούν άμεσα εξαιτίας της ανόδου των τελών αεροδρομίου κάτι το οποίο θα αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα αεροδρόμια η αύξηση μόνο των φόρων θα φτάσει μακροπρόθεσμα από τα 12 στα 26,5 Ε ανά διαδρομή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει την τοπική οικονομία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, στηρίζεται και στις εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που μεταφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ενώ οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο θα επιδεινωθούν ραγδαία όπως φαίνεται από την σύμβαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η πρωτοβουλία μας που είναι “δράση πολιτών” καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της Δυτικής Κρήτης προκειμένου να οργανώσουμε και να εμποδίσουμε την κατάληψη του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” από τους Γερμανούς τη Fraport. Επισημαίνουμε ότι το Αεροδρόμιο αυτό και το όνομα που φέρει συμβολίζει τους αγώνες και την επαναστατική παράδοση του τόπου για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Θεωρούμε και τυπικά την σύμβαση παραχώρησης άκυρη εφόσον η Fraport δεν έχει καταβάλει ακόμα ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού πραγματικότητα που αίρεται από την συμφωνία της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας ή λειτουργίας του Αεροδρομίου.

Στηρίζουμε την προσφυγή σε ένδικα μέσα στα Ευρωπαικά Δικαστήρια για την ακύρωση της «συμφωνίας εκποίησης» χωρίς να περιορίζουμε την δράση μας σε αυτήν.

Θεωρούμε ανεπιθύμητους στον τόπο μας, τη γερμανική Fraport-Κοπελούζος.

Καλούμε τους φορείς της πόλης και κάθε πολίτη στην ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ «Κήπος» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 προκειμένου να προταθούν και να οργανωθούν δράσεις που θα εμποδίζουν την παράδοση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6973045335.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Δε γλίτωσε ούτε ο Ανδρέας Ξανθός- Τα «άκουσε» από αγανακτισμένο…

Ενα ακόμη περιστατικό...επίθεσης σε βάρος υπουργικού μέλους της κυβέρνησης καταγράφηκε στην Κρήτη!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ρέθυμνο για την επέτειο της…

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο.

«Πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς το αμάξι…»- Εξελίξεις…

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του πατέρα του η Ασφάλεια Χανίων, εξέφρασε ο γιος του άτυχου επιχειρηματία Κυριάκου Μετζιδάκη.

Εντόπισαν τους διαρρήκτες που «χτυπούσαν» σε σπίτια-…

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν σε σπίτια, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας…

Κρήτη:Παγίδα...η επιστολή από εταιρεία με θύματα τους…

Τις τελευταίες μέρες πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Χανίων λαμβάνουν με το ταχυδρομείο μία επιστολή από την εταιρεία με την επωνυμία EUROPEAN BUSINESS NUMBER.

Έκλεψαν από 86χρονη στην Ιεράπετρα 600 ευρώ- Προσποιήθηκαν…

Εξιχνιάστηκε την Πέμπτη σε περιοχή Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, μια υπόθεση κλοπής για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία…

Εξιχνιάστηκε μια υπόθεση κλοπής, στο Λασίθι

Εξιχνιάστηκε, χθες σε περιοχή Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, μια υπόθεση κλοπής για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος…

Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι: Η καλύτερη και μεγαλύτερη διοργάνωση…

Ως η καλύτερη και μεγαλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών χαρακτηρίστηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2017, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκίνησαν επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου…

Minoan Group: «Ναι» από το ΣτΕ στο τουριστικό project της Κρήτης

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις δύο προσφυγές που είχαν κατατεθεί ενώπιον της ανώτατης δικαστικής αρχής από φορείς και κατοίκους…

Σε πλήρη...κινητοποίηση ο μηχανισμός της ΝΔ- Εκτακτη σύσκεψη…

Μια έκτακτη σύνεδρίαση πραγματοποιεί ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο!

«Ανοιξε» η γη στην πολη των Χανίων (pics)

Μία μεγάλη τρύπα στην μέση σχεδόν του οδοστρώματος δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κουμ Καπί κοντά στην Πύλη της Άμμου.

Επεσαν οι υπογραφές απο τη Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά…

Επεσαν οι υπογραφές για τις συμβάσεις μεταξύ της Fraport Greece και της Intrakat για τα κατασκευαστικά έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Είχε βάλει στο στόχαστρο ακόμη και τα...τρακτέρ- Συνελήφθη…

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο υποθέσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν σε περιοχές των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου, για…

Ενορκη διοικητική Εξέταση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε…

Ενορκη διοικητική Εξέταση διαταχθηκε να διενεργηθεί για τον αστυνομικό ο οποίος υπηρετεί στον Άγιο Νικόλαο και συνελήφθη γιατί πυροβόλησε έναν σκύλο με το αεροβόλο…

Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένη- Παρασυρθηκε από αυτοκίνητο…

Ένα ακόμα τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στους δρόμους των Χανίων όταν λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης μία γυναίκα στο Βαμβακόπουλο, παρασύρθηκε κατώ από αδιευκρίνιστες…

Τα σχέδια της Fraport Greece για τη νέα εποχή των 14 αεροδρομίων-…

Στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και ανάπτυξη τους.…

Αστυνομικός στον Άγιο Νικόλαο πυροβολησε σκυλο και συνελήφθη!…

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλθηκε στον Άγιο Νικόλαο. Εν ενεργεία Αστυνομικός έβαλε στόχο ένα σκυλί και το πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο, τραυματίζοντας το σοβαρά…

Συνελήφθη με κάνναβης και...πέντε συσκευές άλεσης της…

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενας 47χρονος κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών…

Στο Ρέθυμνο την 25η Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται ξανά την Κρήτη το Σάββατο 25 Μαρτίου για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

Ανάπτυξη μέσω του αγροδιατροφικού τομέα

Οι Έλληνες ζουν και αναπνέουν για την ανάπτυξη και την ψάχνουν μέσω επιδοτούμενων δράσεων (γεωργία - κτηνοτροφία, ΕΣΠΑ για νέα ξενοδοχεία άφραγκων τουριστών, ΑΠΕ μέσω…

Πορεία στη βάση της Σούδας στις 2 Απρίλη

Κάλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης σε σύσκεψη για την παγκρήτια αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πορεία στη βάση της Σούδας στις 2 Απρίλη…

ΟΤΑ Νομού Λασιθίου: Ζητά να επισπεύσουν τις διαδικασίες…

Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια οι συμβασιούχοι του ΟΤΑ νομού Λασιθίου βρίσκονται όμηροι στα χέρια της επιτρόπου του Νομού, που αρνείται κατηγορηματικά να υπογράψει…

Ερώτηση για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του…

Ενώ μεσολάβησε ο προβλεπόμενος χρόνος που απαιτείται, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, για να απαντήσει ο υπουργός στην ερώτηση που του κατατέθηκε από το ΚΚΕ 27/1/2017…

Συνάντηση Δημάρχου με τον νέο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής…

Η λειτουργία των νέων δομών στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, αλλά και η ιεράρχηση των αναγκών της Δημοτικής Ενότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων συζητήθηκαν αναλυτικά…

Πυρκαγιά αναστάτωσε τα Χανιά- Οικονομική καταστροφή…

Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στα Παχιανά όταν κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά σε χώρο που λειτουργούσε ως αυτοσχέδιο ξυλουργείο.…

Το μεγαλύτερο πουρνάρι στον κόσμο βρίσκεται στην Κρήτη…

Πουρνάρι στην Κρήτη με διάμετρο που ξεπερνάει τα τρία μέτρα διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου στον κόσμο, ενώ ενδεικτικό του μεγέθους του είναι το γεγονός ότι στην…

Δις ισόβια σε δύο κατηγορουμένους για τη δολοφονία ζευγαριού…

Δις ισόβια σε ένα 50χρονο και ένα 35χρονο Χανιώτη επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για τη δολοφονία ενός 78χρονου και της 66χρονης συζύγου του στο Σφηνάρι…

Οι Μυλοποταμίτες δίνουν...ραντεβού- Ερχεται η 4η Συνάντηση…

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» οργανώνει την 4η Συνάντηση Εργασίας Πολιτιστικών Φορέων Δήμου Μυλοποτάμου, που…

Στο στόχαστρο αγνώστων τα δέντρα της πλατείας Δικαστηρίων!…

Να ξεράνουν τα δέντρα στο νοτιανατολικό τμήμα της πλατείας Δικαστηρίων έχουν βαλθεί άγνωστοι το τελευταίο διάστημα!

Χάνουν το «εισιτήριο» της θερινής σεζόν τα υδροπλάνα-…

Στο νήμα της τουριστικής σεζόν θα κριθεί αν θα πετάξουν, έστω πιλοτικά, υδροπλάνα για τρίτο στη σειρά καλοκαίρι.

Παρουσιάζεται το έργο του λαογράφου Γεωργίου Σμπώκου…

Σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες θα παρουσιαστεί το έργο σημαινόντων Κρητών εν ζωή λαογράφων, οργανώνει το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης.

Ενεργοποιείται μια κοινωνία για την ιστορία της (pics)

Επιτέλους, φαίνεται να βγαίνουν από την… κατάψυξη θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστορική μνήμη της νεότερης περιόδου στην Καλή Συκιά στο νότο του Ρεθύμνου!

Μετανόησε ιερέας που δεν μνημόνευε τον Επίσκοπο του-…

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου μέ πολλή χαρά καί συγκίνηση γνωρίζει στό πλήρωμά της ὅτι ὁ Αἰδεσιμώτατος Πρεσβύτερος Ἐμμανουήλ Σαρρής, ὁ ὁποῖος ἀνήκει…

Από τη γεώτρηση προκλήθηκε...ρυπανση στη θαλασσα

Ενημερώθηκε χθες η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για την ύπαρξη ρύπανσης στην περιοχή «ΣΦΑΚΑΚΙ» Ρεθύμνου.

Σήμα κινδύνου απο ακυβέρνητο σκάφος στο Ρέθυμνο με δύο…

Ενημερώθηκε χθες τις βραδινές ώρες , η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π – Α/Κ σκάφους «ΣΤΕΛΙΑΝΑ 4» Ν.Ρ. 41, στη θαλάσσια περιοχή Σκαλέτα Ρεθύμνου,…

Φόνος Αρχιμανδρίτη: Ποιος έφερε τους δολοφόνους στον Πειραιά…

Τον άφαντο «Ameen», τον άνδρα που συνόδευσε τους δύο δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, από την Κίσσαμο Χανίων στον Πειραιά, αναζητά η αστυνομία.

Συνελήφθησαν, δύο ατομα με 2,5 κιλά καπνού

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 45 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις…

Εκκληση για βοήθεια σε άπορη οικογένεια από την ομάδα «Βοήθα…

Εκκληση απευθύνει μια οικογένεια, που μέσα από μήνυμα της ομαδας «Βοήθα με να Μπορώ» αναφέρει πως έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από ουσιαστική στήριξη και βοήθεια.

Μπήκαν στα αποδυτήρια, έσπασαν τα πάντα κι έκλεψαν τις…

Άγνωστοι δράστες έκαναν «επέλαση» κατά τη διάρκεια της νύχτας στο γήπεδο των Μουρνιών και πιο συγκεκριμένα στα αποδυτήρια της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, που είχαν ανακαινιστεί για…

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 61χρονου-…

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη η νεκροψία – νεκροτομή του 61χρονου Χανιώτη Κυριάκου Μετζιδάκη. Υπενθυμίζεται ότι…

To Ρέθυμνο στην μεγαλύτερη έκθεση για την κρουαζιέρα στο…

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Seatrade Cruise Global 2017 στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ, εκπροσωπείται το Ρέθυμνο, καθώς βρίσκεται εκεί από την προηγούμενη Κυριακή η Πρόεδρος του…

Οσοι Κρητικοί αγαπούν το τάβλι ιδρύουν...Σωματείο φίλων!…

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στις 5 μμ στο χωριό Μέσα Μουλιανά Σητείας Κρήτης (κοινότικο κατάστημα) θα γίνει η ιδρυτική συνάντηση των μελών για τη δημιουργία Σωματείου…

Πρώτη συνάντηση για το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ 2017

Την έναρξη εργασιών για το 2017 της οργανωτικής επιτροπής Αναγεννησιακού Φεστιβάλ σηματοδότησε η συμμετοχή του τομέα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης.

Συνάντηση Δημοτικής Αρχής Αμαρίου με το Γενικό Διευθυντή…

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, επισκέφτηκαν το Δήμο Αμαρίου ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης…

Αυτοί είναι οι Πακιστανοί που κατηγορούνται για το φόνο…

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον 46χρονο Ιερέα μέσα στο σπίτι του στον Γέρακα στις 13 Φεβρουαρίου προχώρησε…

Πράσινο φως από την Κομισιόν για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών…

Το πράσινο φως για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece έδωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το λιμάνι της Σούδας έκρυβε το μυστικό της εξαφάνισης…

Πέντε μήνες μετά την εξαφάνισή του Κυριάκου Μετζιδάκη, η απάντηση δόθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στην οικογένειά του.

Τρεις συλλήψεις για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού…

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 49 και 29 ετών και 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις…

Θρήνος για τον Κώστα από την Κρήτη, που έφυγε νωρίς μετά…

Ακόμα ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με θύμα τον Κώστα από την Κρήτη, ο θανατος του οποίου έχει σκορπίσει τη θλίψη σε όλους

Σημερα οι υπογραφές: Ανοίγει ο δρόμος για έρευνες υδρογονανθράκων…

Σε μονογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση της θαλάσσιας περιοχής («μπλοκ») 2 δυτικά της Κέρκυρας πρόκειται να προχωρήσουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.