Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Νέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Κρήτη | 11/01/2017 - 16:09
Νέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση των «κλειδιών» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece στα τέλη Ιανουαρίου, αφού οι σχετικές συμβάσεις παραχώρησης έχουν ήδη υπογραφεί και ψηφιστεί από τη Βουλή.

Αν και υπάρχουν ακόμη δεκάδες μικρότερες και μεγαλύτερες εκκρεμότητες, κύκλοι κοντά στην όλη διαδικασία εκτιμούν πως εκτός απροόπτου και έστω και με απόκλιση ολίγων ημερών είναι εφικτή η επίτευξη αυτής της προθεσμίας.

Το οικονομικό κλείσιμο της ιδιωτικοποίησης σημαίνει την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ, αλλά και την εκκίνηση ενός αγώνα δρόμου για την πρώτη, πριν από τα μεγάλα έργα, ανακαίνιση των αεροδρομίων (face lift), όπως και την ενίσχυση της εμπορικής τους δραστηριότητας με την προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών και αριθμού πτήσεων.

Η Fraport Greece θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με ίδια κεφάλαια και δανεισμό σε αναλογία της τάξης ένα προς δύο αντίστοιχα. Οι σχετικές πιστώσεις προέρχονται από τη European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), τη European Investment Bank (ΕΙΒ), τη θυγατρική της World Bank, International Finance Corporation, αλλά και από εμπορικές τράπεζες.

Η στελέχωση και επάνδρωση των αεροδρομίων έχει τροχοδρομηθεί ήδη, με περισσότερο από το 70% των πρώτων προσλήψεων να έχει γίνει, ενώ έχει «τρέξει» και η εκπαίδευση του προσωπικού αυτού προκειμένου να πιστοποιηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας άμεσα.

Η παραχωρησιούχος Fraport Greece έχει προχωρήσει και στην πρόσληψη υπεργολάβων για την ασφάλεια, φύλαξη, καθαριότητα και διαχείριση των εγκαταστάσεων, ενώ έχει ολοκληρώσει τα master plan και για τα 14 αεροδρόμια, στα οποία περιλαμβάνονται οι επενδύσεις που έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει. Τα μεγάλα έργα αυτά που δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το φθινόπωρο αναμένεται να υλοποιήσει η Intrakat, η οποία συμμετείχε ως δηλωμένος εργολάβος (nominated contractor) στη δεσμευτική προσφορά που είχε κάνει η Fraport στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει, πάντως, την ανάθεση υπεργολαβιών και τη συγκρότηση επιμέρους κοινοπρακτικών σχημάτων για την υλοποίηση των σχετικών έργων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, έχει δεσμευθεί να επενδύσει περίπου 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020 για τη βελτίωση των αεροδρομίων, ενώ τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για τη συντήρηση και πιθανή αύξηση της χωρητικότητας, με βάση τον όγκο της κίνησης που το κάθε ένα θα πετύχει.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Ακτιον, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Η Fraport Greece, κοινοπραξία της ομώνυμης γερμανικής εταιρείας και του ομίλου Κοπελούζου, θα καταβάλει στη διάρκεια της 40ετούς παραχώρησης 22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατ’ έτος στο 28,6% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων των αεροδρομίων (EBITDA).

Συνολικά το ύψος των παραπάνω εσόδων σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 40ετίας. Επιπλέον αυτών το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά σωρευτικά φορολογικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη ύψους μέχρι 4,6 δισ. ευρώ, αναφέρουν πηγές του Ταμείου.

Στα Χανιά

Την ίδια ώρα νέες κινητοποιήσεις ετοιμαζονται. Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών καλεί σε σύσκεψη πολίτες και φορείς της πόλης στο Καφέ «Κήπος» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 8μμ. Στόχος να οργανωσουν δράσεις που θα εμποδίζουν την παράδοση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”.


Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία σημειώνει:

«Η εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δεν είναι μία απλή πολιτική πράξη η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον αλλά πράξη η οποία εκχωρεί και παραδίδει τις πύλες εισόδου και τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, στους Γερμανούς.

Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ήταν ένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα που έθετε και θέτει η γερμανική επιτροπεία προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Επισημαίνεται ότι ήδη οι Γερμανοί ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης των τουριστών προς την Ελλάδα διαμέσου του tour operator TUI ενώ ο «εθνικός» ιδιωτικός αερομεταφορέας αποτελεί ένα περιφερειακό βραχίονα της, επίσης, γερμανικής εταιρείας Lufthansa η οποία είναι και αυτή μέτοχος στη Fraport συνεπώς και στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος στην οποία εκχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για 50 χρόνια.

Η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας του τραπεζικού χρέους ύψους 7,5 δις που έχει ο ξενοδοχειακός τομέας μεγάλο μέρος του οποίου θα εκχωρηθεί σε ξένα funds εφόσον τα κόκκινα δάνεια του εν λόγω κλάδου είναι 2,5 δις ενώ τα καθυστερούμενα 3 δις επιπλέον.

Ως εκ τούτου το ζήτημα της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων και των υπολοίπων καθώς επίσης και των άλλων πυλών εισόδου που είναι τα λιμάνια συνδέεται με την εκχώρηση, επί της ουσίας, της δημόσιας περιουσίας και της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες της Δυτικής Κρήτης θα θιγούν άμεσα εξαιτίας της ανόδου των τελών αεροδρομίου κάτι το οποίο θα αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα αεροδρόμια η αύξηση μόνο των φόρων θα φτάσει μακροπρόθεσμα από τα 12 στα 26,5 Ε ανά διαδρομή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει την τοπική οικονομία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, στηρίζεται και στις εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που μεταφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ενώ οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο θα επιδεινωθούν ραγδαία όπως φαίνεται από την σύμβαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η πρωτοβουλία μας που είναι “δράση πολιτών” καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της Δυτικής Κρήτης προκειμένου να οργανώσουμε και να εμποδίσουμε την κατάληψη του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” από τους Γερμανούς τη Fraport. Επισημαίνουμε ότι το Αεροδρόμιο αυτό και το όνομα που φέρει συμβολίζει τους αγώνες και την επαναστατική παράδοση του τόπου για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Θεωρούμε και τυπικά την σύμβαση παραχώρησης άκυρη εφόσον η Fraport δεν έχει καταβάλει ακόμα ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού πραγματικότητα που αίρεται από την συμφωνία της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας ή λειτουργίας του Αεροδρομίου.

Στηρίζουμε την προσφυγή σε ένδικα μέσα στα Ευρωπαικά Δικαστήρια για την ακύρωση της «συμφωνίας εκποίησης» χωρίς να περιορίζουμε την δράση μας σε αυτήν.

Θεωρούμε ανεπιθύμητους στον τόπο μας, τη γερμανική Fraport-Κοπελούζος.

Καλούμε τους φορείς της πόλης και κάθε πολίτη στην ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ «Κήπος» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 προκειμένου να προταθούν και να οργανωθούν δράσεις που θα εμποδίζουν την παράδοση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6973045335.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Σκυλιά έπνιξαν αιγοπρόβατα- Νέα περιστατικά καταγράφονται…

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν κτηνοτρόφοι στα Χανιά, αφού έχουν δει αδέσποτα σκυλιά να τους σκοτώνουν αιγοπρόβατα.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη-Γιατί…

Δυο χρόνια έχουν περάσει από τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, με την υπόθεση να έχει «κολλήσει».

Εγινε η κηδεία του αγαπητού Ηγουμένου και ήταν σαν...πόλεμος…

Με καταιγισμό πυροβολισμών αποχαιρέτησαν στην Κρήτη τον πρώην ηγούμενο της Μονής Βοντησίου Χριστόφορο Αλεβιζάκη.

3ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων…

O Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» την Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.…

Παραμένει Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης ο Γιάννης Μαραγκάκης

Στην θέση του Διοικητή Πυροσβεστικής Κρήτης παραμένει ο Χανιώτης Γιάννης Μαραγκάκης σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Ανωτάτου Συμβουλίου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρωτοβουλία από την Κρήτη για μαθητές της Αφρικής

Στην παροχή βοήθειας σε μαθητές στην Αφρική αποσκοπεί μια πρωτοβουλία που ξεκινά από την Κρήτη και αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2017.

Στην Βουλή οι καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες…

Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη προςτον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Βράχος 3 τόνων αποκολλήθηκε και έπεσε στον δρόμο (pic)

Βράχος περίπου 3 τόνων έπεσε τα ξημερώματα στον κάθετο οδικό άξονα Κάνδανος – Παλαιόχωρα στο ύψος του Κακοδικίου.

Κλειστό το στέκι των καθηγητών μετά το «θερμό» επεισόδιο…

Απόφαση να παραμείνει το Στέκι των καθηγητών κλειστό στο Ρέθυμνο, πάρθηκε μετά το «θερμό» επεισόδιο που καταγράφηκε.

Το τζαμί της Βαλιδέ Σουλτάνας «ανασύρεται» από το σκοτάδι…

Εντυπωσιακή είναι ήδη η αλλαγή στον χώρο γύρω από το Τζαμί της Βαλιδέ Σουλτάνας στην οδό Τομπάζη 17, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν ξεκινήσει έργα αποκατάστασής του.…

Αποφασίζουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι κρητικοί…

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στο Τυμπάκι της Μεσαράς οι αγροτικοί σύλλογοι όλων των νομών της Κρήτης για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών…

Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης…

Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα και σε οικογενειακό κλίμα η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις Λίμνες Αγίου…

Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις θέλουν βάση

Όσοι πιστεύουν ότι έχουμε ξεπεράσει τα πολιτικά προβλήματα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού κι ότι τα τεχνικά κλιμάκια μπορούν να τα…

Zεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες στην Κρήτη - Έρχεται…

Οι αγρότες στην Κρήτη αναμένεται να συναντηθούν με σκοπό να αποφασίσουν αν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πανελλαδικης Επιτροπής Μπλόκων!

Χειροπέδες σε 29χρονο για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις…

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ…

Σεισμική δόνηση εντάσεως 3.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην θαλάσσια περιοχή νότια…

Οι αστυνομικοί του Λασιθίου έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματά…

Συνάντηση στελεχών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου συναντήθηκαν με τον κ.Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Με 300 αθλητές ο πρώτος δρόμος Κισάμου 2017- Ολα τα αποτελέσματα!…

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή σχεδόν 300 αθλητών διεξήχθη ο πρώτος δρόμος Κισάμου 2017 και έδωσε υποσχέσεις ότι θα καθιερωθεί σαν ένας από τους βασικούς…

Τραγωδια στις Φονές Αποκορώνου: 82χρονος πήγε για ελιές…

Τραγικό τέλος είχε το απόγευμα του Σαββάτου ηλικιωμένος άντρας στο χωριό Φονές Αποκορώνου. Ο 82χρονος άντρας είχε πάει από νωρίς το πρωί με τη γυναίκα του για αγροτικές…

Όταν ο Super Mario ήρθε στην Ιεράπετρα ψάχνοντας την πριγκίπισσά…

Με την δημιουργικότητα και την φαντασία πραγματικά να οργιάζουν μια επισκέπτρια της πόλης χαρίζει στην Ιεράπετρα μια εικόνα που μάλλον δεν περίμενε να δει.

Νεκρή από αναθυμιάσεις 85χρονη στο Ρέθυμνο

Νεκρή μέσα στο σπίτι της βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι μία 85χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο.

Σπάνιο βίντεο από το 1935 δείχνει τη ζωή των λεπρών στη Σπιναλόγκα!…

Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη.

Ψαρεύτηκε μεγάλο λαγόψαρο στα Χανιά (pic)

Ένα μεγάλο λαγόψαρο αλίευσαν ψαράδες της Νέας Χώρας το πρωί της Κυριακής.

Ο ΕΛΓΑ καλεί τους αγρότες στην Κρήτη να δηλώσουν τις ζημιές…

Οδηγίες προς τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς παγετούς δίνει ο ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η αποτίμησή…

Διανομέας βρήκε τσάντα με λεφτά και τάμπλετ και την παρέδωσε…

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, εργαζόμενος σε delivery γνωστού σουβλατζίδικου στα Χανιά ενώ κινούταν επί της οδού Ακρωτηρίου, εντόπισε δερμάτινο αντρικό τσαντάκι ταξιδιού,…

Θετικά σημάδια για την 48χρονη που ηθελε να αυτοκτονήσει…

Σε καταστολή βρίσκεται η 48χρονη αγρότισσα από την Ιεράπετρα που επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Εντοπίστηκε πνιγμένος στην πύλη των πλοίων που ταξιδεύουν…

Στην πύλη στην οποία βρίσκονται τα πλοία που ταξιδεύουν προς Κρήτη σημειώθηκε ένα τραγικό περιστατικό, καθώς ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, πέφτοντας στη θάλασσα με…

Μετέφεραν τραυματία τροχαίου σε καρότσα αγροτικού- Nέο…

Ενας ακόμη συνάνθρωπος μας βρέθηκε πάνω στην.... καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στους δρόμους της Κρήτης.

Πιάστηκε στα χέρια ο ιδιοκτήτης αποθήκης με τον...διαρρήκτη!…

Ο ιδιοκτήτης μιας αποθήκης έκανε...τσακωτό το διαρρήκτη με αποτέλεσμα να πιαστούν στα... χέρια

Ήπιε φυτοφάρμακο για να γλυτώσει από τις τράπεζες!

Ένα φρικτό τέλος είχε σχεδιάσει να δώσει στη ζωή της μία 47χρονη γυναίκα από την Ιεράπετρα, η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου…

Κρήτη: Στο Βενιζέλειο οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού…

Τροχαίο ατύχημα έγινε νωρίτερα σήμερα, γύρω στις 10 το πρωί στον εθνικό δρόμο σε σημείο στη μέση περίπου της απόστασης ανάμεσα στο Καλό Χωριό και την διασταύρωση για…

Χειροπέδες σε 25χρονο για παράνομο καπνό

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Χανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, 25χρονος από την Αλβανία, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας…

Καθαρίστρια τηλεφωνούσε σε αστρολόγους και… χρέωνε…

Ζημιά πάνω από δύο χιλιάδες ευρώ προκάλεσε στο ΤΕΙ Κρήτης, πρώην καθαρίστρια, η οποία κάθε Σάββατο για αρκετούς μήνες έμπαινε στο παράρτημα Χανίων, στη Χαλέπα και τηλεφωνούσε…

Μια νταλίκα «κόλλησε» στον πάγο- Κυκλοφοριακό κομφούζιο…

Μια νταλίκα «κόλλησε» στον πάγο, το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση μια γυναίκα που δηλητηριάστηκε…

Μια 47χρονη γυναίκα, αγρότισσα στο επάγγελμα, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εχοντας δηλητηριαστεί από πολύ ισχυρό φυτοφάρμακο.

Οι αγρότες της Κρήτης αποφασίζουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών…

Ανοιχτή παγκρήτια σύσκεψη στην οποία θα αποφασίσουν για τη μορφή που θα έχουν, σε επίπεδο Κρήτης, οι κινητοποιήσεις της 23ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσουν οι αγροτικοί…

Οι νέες εισφορές για 650.000 αγρότες του ΟΓΑ

Κάθε μήνα θα πληρώνουν εισφορές οι 650.000 αγρότες του ΟΓΑ, αρχής γενομένης από τα τέλη του ερχόμενου Φλεβάρη.

Για ακόμα μία χρονιά περισσότεροι οι θάνατοι από τις…

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις γεννήσεις, τους θανάτους και τους γάμους που τελέστηκαν τον περασμένο χρόνο, στο Νομό Λασιθίου.

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νέκρος σε τροχαίο μετά από…

Με αίμα βάφτηκε πάλι η άσφαλτος στην Κρήτη, καθώς αργά το μεσημέρι σημειώθηκε ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο. ΕΝα δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 77χρονος άνδρας.…

Δρόμος Κισάμου 2017- Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 όλοι οι δρομείς της Κρήτης, οι αθλητές των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., οι δρομείς των συλλόγων υγείας, οι μαθητές – μαθήτριες των σχολείων,…

Προχωρά η διαδικασία πρόσληψης 57 μακροχρόνια ανέργων…

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία πρόσληψης από τον ΟΑΕΔ 4.000 μακροχρόνια ανέργων που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Ερχεται νέα καθημερινή εφημερίδα- Σε ένα μήνα η κυκλοφορία…

Ο εκδότης των «Παραπολιτικών»- και όχι μόνο- ο κ. Γιάννης Κουρτάκης, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση μιας νέας καθημερινής εφημερίδας!

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Άγιο Νικόλαο

Ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς θα εμφανιστεί στις 14 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ,στο Κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο όπου θα παρουσιάσει ένα πολύ προσωπικό…

Ζημιές στις δεξαμενές ύδρευσης, απώλειες για αγρότες…

Τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο χιονιάς, ξεκινούν να μετρούν σήμερα στο Οροπέδιο Λασιθίου, με πρώτη κίνηση από την πλευρά του Δήμου να ανοίξουν οι δρόμοι προς όλα…

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες στα Χανιά από το χιονιά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης συνοδευόμενος από την Δ/ντρια και κλιμάκιο Γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής…

«Σαρώνει» διεθνώς το animation του 2ου Γυμνασίου Χανίων (video)

Η ταινία κινούμενων σχεδίων που έφτιαξε η ομάδα σκίτσου – animation του 2ου Γυμνασίου μετά την παρουσία της στο 2ο διεθνο-ασιαστικό φεστιβάλ μαθητικών ταινιών, που έγινε…

Ψήφισμα για το θάνατο του Κωστή Σημαντήρη

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τον απρόσμενο θάνατό του Κωστή Ν. Σημαντήρη, πρώην Προέδρου του Συλλόγου μας, ιδρυτή και…

Πυρκαγιά σε φορτηγό στo Ρεθυμνο- Γλύτωσε ο οδηγός

Ένα φορτηγό μεταφοράς προϊόντων σούπερ μάρκετ καταστράφηκε εξ ολοκλήρου το πρωί της Τετάρτης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αυτό από άγνωστη αιτία.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 23χρονος για ληστεία

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, 23χρονος από την Βουλγαρία, κατηγορούμενος για ληστεία.

Πτώση στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων τις γιορτές…

Πτωτική τάση εμφάνισαν οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για την εορταστική περίοδο.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.