Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Νέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Κρήτη | 11/01/2017 - 16:09
Νέες κινητοποιήσεις στην Κρήτη την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση των «κλειδιών» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece στα τέλη Ιανουαρίου, αφού οι σχετικές συμβάσεις παραχώρησης έχουν ήδη υπογραφεί και ψηφιστεί από τη Βουλή.

Αν και υπάρχουν ακόμη δεκάδες μικρότερες και μεγαλύτερες εκκρεμότητες, κύκλοι κοντά στην όλη διαδικασία εκτιμούν πως εκτός απροόπτου και έστω και με απόκλιση ολίγων ημερών είναι εφικτή η επίτευξη αυτής της προθεσμίας.

Το οικονομικό κλείσιμο της ιδιωτικοποίησης σημαίνει την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ, αλλά και την εκκίνηση ενός αγώνα δρόμου για την πρώτη, πριν από τα μεγάλα έργα, ανακαίνιση των αεροδρομίων (face lift), όπως και την ενίσχυση της εμπορικής τους δραστηριότητας με την προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών και αριθμού πτήσεων.

Η Fraport Greece θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με ίδια κεφάλαια και δανεισμό σε αναλογία της τάξης ένα προς δύο αντίστοιχα. Οι σχετικές πιστώσεις προέρχονται από τη European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), τη European Investment Bank (ΕΙΒ), τη θυγατρική της World Bank, International Finance Corporation, αλλά και από εμπορικές τράπεζες.

Η στελέχωση και επάνδρωση των αεροδρομίων έχει τροχοδρομηθεί ήδη, με περισσότερο από το 70% των πρώτων προσλήψεων να έχει γίνει, ενώ έχει «τρέξει» και η εκπαίδευση του προσωπικού αυτού προκειμένου να πιστοποιηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας άμεσα.

Η παραχωρησιούχος Fraport Greece έχει προχωρήσει και στην πρόσληψη υπεργολάβων για την ασφάλεια, φύλαξη, καθαριότητα και διαχείριση των εγκαταστάσεων, ενώ έχει ολοκληρώσει τα master plan και για τα 14 αεροδρόμια, στα οποία περιλαμβάνονται οι επενδύσεις που έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει. Τα μεγάλα έργα αυτά που δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το φθινόπωρο αναμένεται να υλοποιήσει η Intrakat, η οποία συμμετείχε ως δηλωμένος εργολάβος (nominated contractor) στη δεσμευτική προσφορά που είχε κάνει η Fraport στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει, πάντως, την ανάθεση υπεργολαβιών και τη συγκρότηση επιμέρους κοινοπρακτικών σχημάτων για την υλοποίηση των σχετικών έργων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, έχει δεσμευθεί να επενδύσει περίπου 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020 για τη βελτίωση των αεροδρομίων, ενώ τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για τη συντήρηση και πιθανή αύξηση της χωρητικότητας, με βάση τον όγκο της κίνησης που το κάθε ένα θα πετύχει.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Ακτιον, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Η Fraport Greece, κοινοπραξία της ομώνυμης γερμανικής εταιρείας και του ομίλου Κοπελούζου, θα καταβάλει στη διάρκεια της 40ετούς παραχώρησης 22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατ’ έτος στο 28,6% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων των αεροδρομίων (EBITDA).

Συνολικά το ύψος των παραπάνω εσόδων σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 40ετίας. Επιπλέον αυτών το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά σωρευτικά φορολογικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη ύψους μέχρι 4,6 δισ. ευρώ, αναφέρουν πηγές του Ταμείου.

Στα Χανιά

Την ίδια ώρα νέες κινητοποιήσεις ετοιμαζονται. Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών καλεί σε σύσκεψη πολίτες και φορείς της πόλης στο Καφέ «Κήπος» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 8μμ. Στόχος να οργανωσουν δράσεις που θα εμποδίζουν την παράδοση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”.


Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία σημειώνει:

«Η εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δεν είναι μία απλή πολιτική πράξη η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον αλλά πράξη η οποία εκχωρεί και παραδίδει τις πύλες εισόδου και τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, στους Γερμανούς.

Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ήταν ένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα που έθετε και θέτει η γερμανική επιτροπεία προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Επισημαίνεται ότι ήδη οι Γερμανοί ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης των τουριστών προς την Ελλάδα διαμέσου του tour operator TUI ενώ ο «εθνικός» ιδιωτικός αερομεταφορέας αποτελεί ένα περιφερειακό βραχίονα της, επίσης, γερμανικής εταιρείας Lufthansa η οποία είναι και αυτή μέτοχος στη Fraport συνεπώς και στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος στην οποία εκχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για 50 χρόνια.

Η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας του τραπεζικού χρέους ύψους 7,5 δις που έχει ο ξενοδοχειακός τομέας μεγάλο μέρος του οποίου θα εκχωρηθεί σε ξένα funds εφόσον τα κόκκινα δάνεια του εν λόγω κλάδου είναι 2,5 δις ενώ τα καθυστερούμενα 3 δις επιπλέον.

Ως εκ τούτου το ζήτημα της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων και των υπολοίπων καθώς επίσης και των άλλων πυλών εισόδου που είναι τα λιμάνια συνδέεται με την εκχώρηση, επί της ουσίας, της δημόσιας περιουσίας και της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες της Δυτικής Κρήτης θα θιγούν άμεσα εξαιτίας της ανόδου των τελών αεροδρομίου κάτι το οποίο θα αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα αεροδρόμια η αύξηση μόνο των φόρων θα φτάσει μακροπρόθεσμα από τα 12 στα 26,5 Ε ανά διαδρομή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει την τοπική οικονομία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, στηρίζεται και στις εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που μεταφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ενώ οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο θα επιδεινωθούν ραγδαία όπως φαίνεται από την σύμβαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η πρωτοβουλία μας που είναι “δράση πολιτών” καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της Δυτικής Κρήτης προκειμένου να οργανώσουμε και να εμποδίσουμε την κατάληψη του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” από τους Γερμανούς τη Fraport. Επισημαίνουμε ότι το Αεροδρόμιο αυτό και το όνομα που φέρει συμβολίζει τους αγώνες και την επαναστατική παράδοση του τόπου για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Θεωρούμε και τυπικά την σύμβαση παραχώρησης άκυρη εφόσον η Fraport δεν έχει καταβάλει ακόμα ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού πραγματικότητα που αίρεται από την συμφωνία της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας ή λειτουργίας του Αεροδρομίου.

Στηρίζουμε την προσφυγή σε ένδικα μέσα στα Ευρωπαικά Δικαστήρια για την ακύρωση της «συμφωνίας εκποίησης» χωρίς να περιορίζουμε την δράση μας σε αυτήν.

Θεωρούμε ανεπιθύμητους στον τόπο μας, τη γερμανική Fraport-Κοπελούζος.

Καλούμε τους φορείς της πόλης και κάθε πολίτη στην ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ «Κήπος» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 προκειμένου να προταθούν και να οργανωθούν δράσεις που θα εμποδίζουν την παράδοση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6973045335.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

«Ο δαιμονισμένος άγγελος» στα Χανια

Η ταινία που άνοιξε ουσιαστικά τον κύκλο των «νέο-νουάρ» ψυχολογικών ταινιών τρόμου είναι μια εφιαλτική προσαρμογή του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος του Γουίλιαμ…

Που οφείλεται ο θάνατος του 30χρονου- Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής…

Αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο του 30χρονου άντρα ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης σε χώρο των παλιών Δικαστικών Φυλακών των Χανίων.…

Η ταινία «Όταν Ξέσπασε η Βία» στα Χανιά

Από: Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 έως Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Παρασύρθηκε μια 19χρονη από αυτοκίνητο!

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό σημειώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Πρόστιμο «μαμούθ» 6 εκατ. ευρώ σε σουβλατζίδικο στα Χανιά!…

Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 6.367.600 ευρώ, επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά, καθώς από τους ελέγχους διαπιστώθηκε μη έκδοση λιανικών…

Η Μαφία των Ρομά «χτυπούσε» και στην Κρήτη: Βρέθηκαν 700…

Περισσότερα από επτακόσια κιλά χρυσαφικά και κοσμήματα καθώς και άλλα τιμαλφή και κειμήλια, όπως πολύτιμοι λίθοι, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες και άλλα…

Εκδήλωση στα Ανώγεια προς τιμήν του Γεώργιου Κλάδου

Εκδήλωση προς τιμήν του κου Γεωργίου Κλάδου, πρωτεργάτη της ίδρυσης του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ και πρώην Δημάρχου Ανωγείων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου…

Ημερίδα για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα πραγματοποιήθηκε…

Μεγάλη αποδοχή φορέων, παραγωγικών τάξεων για το έργο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης-Με επιτυχία ημερίδα στην Ιεράπετρα για την στήριξη-προβολή…

Εγκαίνια της Πινακοθήκης της Ιεράς Μονής Αρκαδίου (pics)…

Η Πινακοθήκη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου φιλοξενείται στους πρόσφατα ανακαινισμένους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του παλαιού…

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Κρήτης…

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26 Ιουνίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους φορείς των Χανίων για…

1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Χανια

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνδιοργανώνουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, όπου ο Πολιτισμός και η Κοινωνική Αλληλεγγύη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ηχήσουν…

Άμεση αντικατάσταση του «Βιτσέντζος Κορνάρος» ζητά ο…

Με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο δήμαρχος σημειώνει πως η ακινησία του πλοίου έχει προκαλέσει ιδιότυπη και ταυτόχρονα «εξόχως αρνητική εξέλιξη…

Βουτιές από τα 20 μέτρα στο Agios Nikolaos Cliff diving 2017 (vid)

Βουτιές από τα 20 μέτρα πάνω από τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου θα επιχειρήσουν οι αθλητές που θα μετέχουν στο φετινό Agios Nikolaos Cliff diving 2017.

Wanna dance στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Καλοκαίρι χωρίς τραγούδι και χορό δε γίνεται! Φορέστε ό,τι σας εκφράζει και ελάτε να ξεφαντώσουμε με την Έκφρασις dance studio! Απαραίτητα αξεσουάρ το χαμόγελο και η θετική…

Συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στα…

Συνελήφθη, χθες (26.06.2017) το μεσημέρι, στα Χανιά από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ενας 37χρονος…

Σε εξέλιξη πολυεθνική ναυτική άσκηση στα νότια της Κρήτης…

Στην τελική της φάση εισέρχεται η πολυεθνική άσκηση «ADRION LIVEX - CAX 2017» που διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και σε εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης.

Στο ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος» το πατρικό σπίτι του Εθνάρχη…

Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραχωρείται για χρήση και για χρονικό διάστημα 10 ετών το πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου που…

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Εκεκκάκη

Ένας από τους σημαντικότερους ιστοριοδίφες της Κρήτης, ο Γιώργος Εκκεκάκης, έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

«Αστροφεγγιά στο Καταλαγάρι»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καταλαγαρίου στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Λήθης εμπόδιον» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, διοργανώνουν…

Κτήμα Βασιλάκη: Οι παγκόσμιες διακρίσεις συνεχίζονται…

Το Κτήμα Βασιλάκη από το Μιραμβέλλο Λασιθίου Κρήτης, που το 2017 διακρίθηκε με βραβεία ποιότητας σε κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς, κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τη…

«Είμαστε εδώ»: Οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη έστειλαν SMS…

«Είμαστε εδώ» ήταν η μοναδική φράση που αναφερόταν στο πρώτο μήνυμα που έλαβε μέλος της οικογένειας του επιχειρηματία μετά την ανακοίνωση για διακοπή των διαπραγματεύσεων.…

Θέση πηρε ο Αντιπεριφερειάρχης για το Ελαφονήσι- Επιστολή…

O Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη που αφορά στο αίτημα χρηματοδότησης του έργου «Απαλλοτρίωση…

Chania Rock Festival 2017- Ερχεται στην Κρήτη για 11η χρονια!

Ενδέκατη διοργάνωση για το Chania Rock Festival, ένα από τα σημαντικότερα και παλιότερα φεστιβάλ της χώρας μας, το οποίο γίνεται από το 2002 στα Χανιά. Αποτελεί το μεγαλύτερο εναλλακτικό…

Κρήτη: Ζευγάρι ληστών χτύπησε ηλικιωμένο που είχε ανοιχτά,…

Ο 82χρονος κοιμόταν την ώρα που ο άντρας και η γυναίκα συνεργός του μπήκαν από το παράθυρο τα ξημερώματα της Κυριακής και τον ακινητοποίησαν στο κρεβάτι του

Όλοι οι σύλλογοι μια αγκαλιά

Κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται, από τους διάφορους φορείς και μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών στοιχείων κάθε τόπου, αποτελεί ξεχωριστή νότα προβολής, τόσο των…

Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας της Λιάνη στην…

Τέλος εποχής για τη βίλα της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου στην οδό Αγράμπελης 3 στην Εκάλη, που άλλαξε οριστικά χέρια μετά από αλλεπάλληλους πλειστηριασμούς από το 2011.

Σε κρίσιμη κατάσταση o Αλβανός μετά το μαχαίρωμα στον…

Μια λογομαχία και οικονομικές διαφορές οδήγησαν τελικά δυο αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής σε θερμό επεισόδιο, έξω από μαγαζί του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή του Νοσοκομείου.…

«Μια Βραδιά με τον Ζαμπέτα» από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου…

« Η Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 8:30 μμ στην αίθουσα Μελίνα τη Μουσική Παράσταση «Μια βραδιά με τον Ζαμπέτα», βασισμένη στις…

«Εφυγε» από τη ζωή μια από τις σπουδαίες προσωπικότητες…

Ο γνωστός Ρεθυμνιώτης Γιώργος Εκκεκάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την επένδυση Ίτανος Γαία…

Η Minoan Group Plc ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις ακυρώσεως, οι οποίες είχαν ασκηθεί κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης για το έργο Ίτανος Γαία…

Agios Nikolaos Cliff diving 2017 - Στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση…

O 30χρονος Kris Kolanus από την Πολωνία, είναι ο πρώτος αθλητής που έφτασε τα μεσάνυχτα στην Κρήτη προκειμένου να λάβει μέρος στο Agios Nikolaos cliff diving 2017 και ξεκινά από σήμερα προσωπική…

Στη Νέα Υόρκη το κρητικό κρασί!

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Νέα Υόρκη το Wines of Crete.

Σε κλίμα έντασης η εκδήλωση ενημέρωσης για το αεροδρόμιο…

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με σοβαρές αντιδράσεις ήδη από την έναρξή της πραγματοποιείται στο Καστέλλι η ημερίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος για την ενημέρωση…

Μαχαιρώθηκαν αλλοδαποι το πρωί της Κυριακής στο κέντρο…

Συμπλοκή αλλοδαπών είχαμε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί της Κυριακής σε περιοχή του νοσοκομείου στον Άγιο Νικόλαο που κατέληξε σε μαχαίρωμα ενός εξ αυτών.

«Βουτιά» με το αυτοκίνητο σε χαράδρα στα Τέρτσα

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη το πρωί της Κυριακής στα Τέρτσα της Βιάννου, όταν ένα αυτοκίνητο , για λόγους που διευρενώνται, εξετράπη της πορείας του και…

Ψεκασμοί καταπολέμησης του δάκου στο Ρέθυμνο

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης ανακοινώνεται ότι ξεκινά τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2016 ο δολωματικός ψεκασμός ελαιοδέντρων…

Κρήτη: Λαχτάρα με ακυβέρνητο σκάφος

Ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες -χθες- η Λιμενική Αρχή Χανίων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για…

Συλληψη για οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ρέθυμνο, ενας ανδρας κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Συνελήφθη ενας 29χρονος με ποσότητα κοκαΐνης, 133 γραμμάρια…

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ενας 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος…

Πνίγηκε 80χρονος στη Μεγάλη Παραλία- Νεος θάνατος στην…

Νεκρός από την Μεγάλη Παραλία ανασύρθηκε την Παρασκευή το απόγευμα 80χρονος Γερμανός άνδρας κάτω από αδιευκρινηστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Εκδήλωση Συλλόγου Ελαιουργών στα Χανια

Εκδήλωση με θέμα «Οι αλλαγές περιβαλλοντικής αδειοδότησης στα ελαιουργεία» πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελαιουργίων Ν. Χανίων τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Η εκδήλωση…

Ψήφισμα κατά του αεροδρομίου Kαστελίου- Συνεχίζονται…

Το Ψήφισμα κατά τη δημιουργίας του αεροδρομίου Καστελίου από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση της Πεδιάδας υποστηρίζει το «Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης…

Εγκρίθηκαν από τον Σταθάκη οι αιτήσεις για τις έρευνες…

Εγκρίθηκαν από τον Γ. Σταθάκη οι αιτήσεις της κοινοπραξίας Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ για έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης. Στο παιχνίδι και η…

Συλληψη για ναρκωτικα

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Χανίων, μια 36χρονη κατηγορούμενη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Προληπτικά μέτρα για τον...μινι καύσωνα

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενημερώνει τους πολίτες για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρουν για την αποφυγή…

Επισκέψεις γιατρών στο Ρεθυμνο

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου θα επισκεφτεί τα παρακάτω Κέντρα Υγείας εντός του μηνός Ιουλίου 2017. Ειδικότερα:…

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για παραβάσεις της Νομοθεσίας…

Συνελήφθησαν, χθες (22.06.2017) το βράδυ, στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου…

Τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης δίπλα στο Νοσοκομείο της…

Ένα ολοκαίνουργιο Monitor με καπνογράφο μάρκας EDAN, παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για τις ανάγκες του Αναισθησιολογικού τμήματος, έπειτα από δωρεά του Ιατρικού…

Υπό έλεγχο η φωτιά σε σπίτι στα Χανια - Μεγαλη επιχειρηση…

Φωτιά σε ξύλινη κατοικία 65χρονου εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής από άγνωστες έως τώρα συνθήκες.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.