Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Κρήτη | 17/02/2018 - 16:07
Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!
Τρεις ακόμα σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Ηρακλειώτισσες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη, που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στη μουσική ως σολίστ πιάνου και στην επιστήμη.

Η Μαριάννα, ιατρός που κάνει τη διδακτορική της διατριβή στις νευροεπιστήμες στο Imperial College του Λονδίνου, και η Στεφανία, βιολόγος που τελειώνει τη διδακτορική της διατριβή στην Οξφόρδη. Κέρδισαν δύο πρώτα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου του Stratford & East London φεστιβάλ μουσικής που διεξήχθη αυτές τις μέρες στο Λονδίνο. Στη Μαριάννα επίσης απονεμήθηκε το Βραβείο Felix Marr 2018 για την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων του φεστιβάλ.  

Ποιες είναι οι αδελφές Καψετάκη

Οι δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης το 1991. Έχουν κερδίσει το 1ο βραβείo σε εννέα διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς (για σόλο πιάνο) όπως το Διεθνή Διαγωνισμό Around the Globe (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό ‘Νέοι Έλληνες Σολίστ 2011’ των Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηνών, το Διεθνή Διαγωνισμό του Battersea Φεστιβάλ Πιάνου (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό του Imperial College London Music Society 2017, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάναου Δήμου Λάρισας 2013,το Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Μέγαρo Μουσικής Αθηνών 2012, το Διαγωνισμό ‘Καλύτερης Ερμηνείας Chopin’ στο σεμινάριο Δ.Τουφεξή-Ωδείου Ι.Συγκελάκη (Αθήνα, 2010),  τους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής Υ.Π.Ε.Π.Θ  2004. Επίσης το 3o Βραβείο και Τιμητικό Δίπλωμα στον Διεθνή Διαγωνισμό Mουσικής eMuse 2017,το 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Alkan- Zimmerman 2016,το 3o Βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής UNESCO 2014, το 3o και 5ο Βραβείο στην κατηγορία “4 χέρια” στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου Konzerteum (Αθήνα, 2001 και 2004),

Έχουν τιμηθεί με πάνω από 30 βραβεία και υποτροφίες όπως: το Βραβείο Πολιτισμού του New College Oxford (3 συνεχόμενες φορές), Μουσικό Βραβείο του Imperial College London, Βραβείο Νέου Μουσικού ‘Γιάννης Τζόνκερ’,Μετάλλιο της UNESCO, Δίπλωμα τιμής από τον Δήμο Χερσονήσου, Βραβείο Hilda Martindale, Βραβείο ‘Παρισιάνου Α.Ε.’ και το Βραβείο Καλύτερης Μεταπτυχιακής Διατριβής του British Association of Performing Arts Μedicine. Έπειτα από διαγωνισμό επιλέχθηκαν ως υπότροφοι των: Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (4 συνεχόμενες φορές), Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Sir Richard Stapley, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Εστία Νέας Σμύρνης, Ίδρυμα Κλασικής Μουσικής GEMMA, Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» (που απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος στα Βραβεία Gina Bachauer).

Έχουν δώσει πάνω από 100 ρεσιτάλ πιάνου (σόλο, τέσσερα χέρια και δύο πιάνα) σε φεστιβάλ μουσικής και σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία και Αυστρία με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά σχόλια, μεταξύ των οποίων: Οικεία της Πρύτανης Κολλεγίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, St George's Hall (Bristol), St John’s Smith Square (Λονδίνο), Cheltenham Town Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δοκιμών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ελληνισμού του Λονδίνου, Pittville Pump Room (Cheltenham), Μουσείο του Sir Edward Elgar, Jacqueline du Pré Music Building (Οξφόρδη), Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Μπελώνιο Πολιτιστικό Κέντρο (Σαντορίνι), Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Διεθνές Φεστιβάλ Imperial (Λονδίνο) και Διεθνές Φεστιβάλ Aegean Arts. Έχουν προσκληθεί να συμπράξουν με ορχήστρες όπως: Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, Συμφωνική Ορχήστρα Μ.Σ.Η., Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Ι.Συγκελάκη και Έγχορδα Νέων Αθηνών (ENA) με μαέστρους μεταξύ άλλων τους Κωνσταντίνο Δημηνάκη, Γιώργο Πέτρου και James Blair Μ.Β.Ε.
 
Καλούνται συχνά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου έχουν παρουσιάσει τα 3 CD τους (“Chopin Etudes, Rachmaninoff Musical Moments & Brahms Klavierstϋcke” 2017, “Classic Adventure-Live in UK” 2015, “Romantic Collection” 2012). Συνεργάζονται με σημαντικούς Έλληνες και Ιταλούς συνθέτες των oποίων έχουν ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Έχουν συμμετάσχει σε εθελοντικές συναυλίες συγκεντρώνοντας χρήματα για: Διεθνές Ίδρυμα Born Free, Μουσικό Σύλλογο Painswick, Παγκρήτιο Σύλλογο Ηλιαχτίδα, Νοσοκομείο του Cheltenham, Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ζώων και Παγκρήτιο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος.
 
Οι αδελφές ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών και μόλις ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στον 7ο  Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum στην Αθήνα και πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών από το Μινωϊκό Ωδείο Ηρακλείου. Απέκτησαν Πτυχίο Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί) σε ηλικία 15 ετών, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας (Άριστα Παμψηφεί) και σε ηλικία μόλις 17 ετών το Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί, Διάκριση και 1ο Βραβείο) με καθηγητές την Κάλλια Αναστασάκη και τον Δημήτρη Τουφεξή. Είναι επίσης αριστούχοι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Εμπλούτισαν περαιτέρω τις μουσικές τους γνώσεις μέσα από μαθήματα/σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους πιανίστες όπως: Yonty Solomon (late), Martino Tirimo, Radoslav Kvapil, Philip Fowke, Phillip Cassard, Bernard Roberts, Eugen Indjic, Peter Donohoe, Graham Caskie, Bryce Morrison, Douglas Finch, Peter Lawson, Vladimir Tropp, Marie-Louise Taylor, Jeremy Young, Joanna Macgregor, Anton Kuerti, Dina Parakhina, Pascal Devoyon, Ursula Oppens, Αngela Hewitt, Stephen Hough και Lang Lang. Από το 2013 συνεχίσζουν τη μελέτη τους στο πιάνο στο Λονδίνο με τον Christopher Elton (R.A.M.).
 
Η Μαριάννα απέκτησε Πτυχίο Ιατρικής (Άριστα) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταπτυχιακό (Άριστα) στο Performing Arts Medicine από το University College London και συνεχίζει διδακτορικές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College London, ενώ η Στεφανία είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου συνεχίζει τις διδακτορικές της σπουδές.

ekriti.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Μουσικό Σύστημα TOMI Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικού συστήματος ΤΟΜΙ στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Μουσικών Οργάνων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα πώλησης μουσικών οργάνων που βρίσκονται στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Βιβλία Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικών βιβλίων στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια & τα ωδεία του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών μουσικής, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Πιάνα Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία του Ηρακλείου απ' όπου μπορείτε να αγοράσετε πιάνα, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Πιάνου Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι μουσικές σχολές του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα πιάνου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Φωτιά σε αποθήκη οικίας στο Ρέθυμνο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Tροχαίο με εγκλωβισμό στην εθνική οδό

Συναγερμός σε ΕΚΑΒ και πυροσβεστική

Στους 30 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος

Θερμές αέριες μάζες αλλάζουν το σκηνικό του καιρού

Καθάρισαν τη Ντία

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών μαζί με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Εγκρίθηκε η δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου στο Λασίθι

Εγκρίθηκε η δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι, και σύντομα θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2019 - 2020

Ανησυχία για την Αφρικανική πανώλη των χοίρων - «Κώδωνας…

Μείωση παραγωγής και αύξηση τιμών έφερε η αφρικανική πανώλη των χοίρων

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στα Χανιά – Νεκρός ο οδηγός

Ολοκληρώθηκε μετά 2ωρη προσπάθεια των πυροσβεστών, η επιχείρηση απεγκλωβισμού του μεσήλικα άνδρα που έχασε τη ζωή του από πτώση του οχήματος στο γκρεμό

Άφησε την τελευταία της πνοή στο πλοίο

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Χανίων

Ντελαπάρισε… νταλίκα στο Τυμπάκι

Άγιο είχε ο οδηγός

Στις φλόγες κατάστημα κατασκευής επιγραφών

Άμεσα η πυροσβεστική στο σημείο

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Κουδουμά για τον…

Η τρίτη Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα εορτής

Κάνναβη και κλεμμένο κινητό τον έβαλαν σε μπελάδες

Συνελήφθη ένας 36χρονος αλλοδαπός

Η Τερέζα αποδείχθηκε ζωηρό … αρσενικό που το έσκασε από…

Η χερσαία χελώνα, που αποτελεί προστατευόμενο είδος ζούσε ως οικόσιτο ζώο τουλάχιστον μια δεκαετία

Δύο μήνες μετά τη θεομηνία και οι δρόμοι παραμένουν … βομβαρδισμένο…

Κατεστραμμένος ο δρόμος που οδηγεί στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο

Το Σαββατοκύριακο η… Βενιζέλεια Ποδηλασία

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

«Σημεία και τέρατα» στα ξενοδοχεία: «Μαύρη» εργασία και…

Επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα ύψους 10.500 ευρώ σε κάθε περίπτωση!

Καιρός για... βουτιές στην Κρήτη: «Καυτό» Σαββατοκύριακο…

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα;

Μπέρδεψαν τα… καλώδια τους για την ενεργειακή διασύνδεση…

Η κοινοπραξία που προωθεί το διακρατικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας μέσω Κρήτης λέει ότι τελικά θα γίνουν όχι ένα, άλλα δύο... καλώδια

Στο έλεος της Xylella οι ελαιοπαραγωγοί - Δεν υπάρχει λύση…

Ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων

MasterChef: Στην Κρήτη μαγειρεύει ο περσινός νικητής – Για ποιον…

Τι ενόχλησε τον περσινό νικητή από τον φετινό διαγωνισμό - Η δυάδα του φετινού τελικού

Επιστολή ΟΛΗ για σαπισμένο σκάφος και στέγη από αμίαντο…

Απάντηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε σχόλιο της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”

Συνεχίζουν την καύση κλαδιών – Κι άλλα πρόστιμα από την…

Δύο περιπτώσεις σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα

Παραδόθηκαν στις αρχές πατέρας και γιος για το αιματηρό…

Υπέδειξαν στις αρχές που βρίσκεται το όπλο που χρησιμοποίησαν

Ο Τζακ Σπάροου αποβιβάστηκε στην… Χερσόνησο

Βρίσκεται στο Water Park του Creta Maris

Γαλάζιες Σημαίες 2019: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες…

Η Ελλάδα βγήκε δεύτερη στον κόσμο σε γαλάζιες σημαίες

Έκανε ληστεία σε βενζινάδικο με... ψεύτικο όπλο

Συναγερμός στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης

Ο παιδόφιλος δάσκαλος της Ιεράπετρας ένοχος και στο Εφετείο…

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου

Διακοπές - εφιάλτης: Το επιπλωμένο δωμάτιο «άρπαξε» φωτιά

3 φωτιές σε σπίτια κινητοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία

Guardian: Μία παραλία της Κρήτης στις καλύτερες στην Ευρώπη

Μαζί με τέσσερις ακόμα ελληνικές

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στην Κρήτη: Ξεπέρασε τους 30…

Νωρίτερα ήρθε το… καλοκαίρι στην Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότητα…

Δείτε την πρόγνωση και για τους τέσσερις νομού

Στο σκαμνί ο παιδόφιλος δάσκαλος της Ιεράπετρας - «Ξυπνούν»…

Αύριο η δίκη του εκπαιδευτικού που φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικα παιδάκια στην Ιεράπετρα

Οικογένεια Κώστα Κατσουλάκη: «Δεν υπάρχουν κτηματικές…

«Υπήρχαν κατά συρροή εγκληματικές ενέργειες του δράστη»

Λασίθι: Βγήκαν τα μαχαίρια στο κέντρο του Αγίου Νικολάου

Δύο άνδρες που είναι χρήστες ουσιών πιάστηκαν στα χέρια για ασήμαντο ποσό με αποτέλεσμα ο ένας να μαχαιρωθεί και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Δίχως τελειωμό οι τραγωδίες στην άσφαλτο - Στους 25 οι νεκροί

Νέα τραγωδία στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρή 58χρονη μετά από τροχαίο στα Χανιά

Ωράριο - «λάστιχο», εκμετάλλευση και… μισθοί πείνας στα…

Η δουλειά για έναν ξενοδοχοϋπάλληλο στην Κρήτη παραμένει άκρως απαιτητική

Ο καιρός στην Κρήτη - Πόσο θα επηρεάσει το βαρομετρικό χαμηλό…

Ενώ το σκηνικό σε πολλές περιοχές της χώρας είναι χειμωνιάτικο, ήπια επηρεάζεται το νησί μας από το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά, αλλάζοντας το σκηνικό…

Τον Ιούλιο η δίκη για τη δολοφονία της 53χρονης Μαρίνας

Στο εδώλιο ο 60χρονος που δολοφόνησε την πρώην νύφη του

Μανώλης Λέκκας: Καλός ο καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο

Τι προβλέπει ο γνωστός Μετεωρολόγος

Έκτακτα ημερήσια δρομολόγια από τις Μινωικές Γραμμές

Για να καλύψουν τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.