Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Κρήτη | 17/02/2018 - 16:07
Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!
Τρεις ακόμα σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Ηρακλειώτισσες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη, που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στη μουσική ως σολίστ πιάνου και στην επιστήμη.

Η Μαριάννα, ιατρός που κάνει τη διδακτορική της διατριβή στις νευροεπιστήμες στο Imperial College του Λονδίνου, και η Στεφανία, βιολόγος που τελειώνει τη διδακτορική της διατριβή στην Οξφόρδη. Κέρδισαν δύο πρώτα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου του Stratford & East London φεστιβάλ μουσικής που διεξήχθη αυτές τις μέρες στο Λονδίνο. Στη Μαριάννα επίσης απονεμήθηκε το Βραβείο Felix Marr 2018 για την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων του φεστιβάλ.  

Ποιες είναι οι αδελφές Καψετάκη

Οι δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης το 1991. Έχουν κερδίσει το 1ο βραβείo σε εννέα διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς (για σόλο πιάνο) όπως το Διεθνή Διαγωνισμό Around the Globe (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό ‘Νέοι Έλληνες Σολίστ 2011’ των Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηνών, το Διεθνή Διαγωνισμό του Battersea Φεστιβάλ Πιάνου (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό του Imperial College London Music Society 2017, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάναου Δήμου Λάρισας 2013,το Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Μέγαρo Μουσικής Αθηνών 2012, το Διαγωνισμό ‘Καλύτερης Ερμηνείας Chopin’ στο σεμινάριο Δ.Τουφεξή-Ωδείου Ι.Συγκελάκη (Αθήνα, 2010),  τους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής Υ.Π.Ε.Π.Θ  2004. Επίσης το 3o Βραβείο και Τιμητικό Δίπλωμα στον Διεθνή Διαγωνισμό Mουσικής eMuse 2017,το 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Alkan- Zimmerman 2016,το 3o Βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής UNESCO 2014, το 3o και 5ο Βραβείο στην κατηγορία “4 χέρια” στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου Konzerteum (Αθήνα, 2001 και 2004),

Έχουν τιμηθεί με πάνω από 30 βραβεία και υποτροφίες όπως: το Βραβείο Πολιτισμού του New College Oxford (3 συνεχόμενες φορές), Μουσικό Βραβείο του Imperial College London, Βραβείο Νέου Μουσικού ‘Γιάννης Τζόνκερ’,Μετάλλιο της UNESCO, Δίπλωμα τιμής από τον Δήμο Χερσονήσου, Βραβείο Hilda Martindale, Βραβείο ‘Παρισιάνου Α.Ε.’ και το Βραβείο Καλύτερης Μεταπτυχιακής Διατριβής του British Association of Performing Arts Μedicine. Έπειτα από διαγωνισμό επιλέχθηκαν ως υπότροφοι των: Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (4 συνεχόμενες φορές), Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Sir Richard Stapley, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Εστία Νέας Σμύρνης, Ίδρυμα Κλασικής Μουσικής GEMMA, Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» (που απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος στα Βραβεία Gina Bachauer).

Έχουν δώσει πάνω από 100 ρεσιτάλ πιάνου (σόλο, τέσσερα χέρια και δύο πιάνα) σε φεστιβάλ μουσικής και σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία και Αυστρία με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά σχόλια, μεταξύ των οποίων: Οικεία της Πρύτανης Κολλεγίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, St George's Hall (Bristol), St John’s Smith Square (Λονδίνο), Cheltenham Town Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δοκιμών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ελληνισμού του Λονδίνου, Pittville Pump Room (Cheltenham), Μουσείο του Sir Edward Elgar, Jacqueline du Pré Music Building (Οξφόρδη), Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Μπελώνιο Πολιτιστικό Κέντρο (Σαντορίνι), Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Διεθνές Φεστιβάλ Imperial (Λονδίνο) και Διεθνές Φεστιβάλ Aegean Arts. Έχουν προσκληθεί να συμπράξουν με ορχήστρες όπως: Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, Συμφωνική Ορχήστρα Μ.Σ.Η., Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Ι.Συγκελάκη και Έγχορδα Νέων Αθηνών (ENA) με μαέστρους μεταξύ άλλων τους Κωνσταντίνο Δημηνάκη, Γιώργο Πέτρου και James Blair Μ.Β.Ε.
 
Καλούνται συχνά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου έχουν παρουσιάσει τα 3 CD τους (“Chopin Etudes, Rachmaninoff Musical Moments & Brahms Klavierstϋcke” 2017, “Classic Adventure-Live in UK” 2015, “Romantic Collection” 2012). Συνεργάζονται με σημαντικούς Έλληνες και Ιταλούς συνθέτες των oποίων έχουν ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Έχουν συμμετάσχει σε εθελοντικές συναυλίες συγκεντρώνοντας χρήματα για: Διεθνές Ίδρυμα Born Free, Μουσικό Σύλλογο Painswick, Παγκρήτιο Σύλλογο Ηλιαχτίδα, Νοσοκομείο του Cheltenham, Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ζώων και Παγκρήτιο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος.
 
Οι αδελφές ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών και μόλις ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στον 7ο  Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum στην Αθήνα και πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών από το Μινωϊκό Ωδείο Ηρακλείου. Απέκτησαν Πτυχίο Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί) σε ηλικία 15 ετών, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας (Άριστα Παμψηφεί) και σε ηλικία μόλις 17 ετών το Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί, Διάκριση και 1ο Βραβείο) με καθηγητές την Κάλλια Αναστασάκη και τον Δημήτρη Τουφεξή. Είναι επίσης αριστούχοι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Εμπλούτισαν περαιτέρω τις μουσικές τους γνώσεις μέσα από μαθήματα/σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους πιανίστες όπως: Yonty Solomon (late), Martino Tirimo, Radoslav Kvapil, Philip Fowke, Phillip Cassard, Bernard Roberts, Eugen Indjic, Peter Donohoe, Graham Caskie, Bryce Morrison, Douglas Finch, Peter Lawson, Vladimir Tropp, Marie-Louise Taylor, Jeremy Young, Joanna Macgregor, Anton Kuerti, Dina Parakhina, Pascal Devoyon, Ursula Oppens, Αngela Hewitt, Stephen Hough και Lang Lang. Από το 2013 συνεχίσζουν τη μελέτη τους στο πιάνο στο Λονδίνο με τον Christopher Elton (R.A.M.).
 
Η Μαριάννα απέκτησε Πτυχίο Ιατρικής (Άριστα) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταπτυχιακό (Άριστα) στο Performing Arts Medicine από το University College London και συνεχίζει διδακτορικές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College London, ενώ η Στεφανία είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου συνεχίζει τις διδακτορικές της σπουδές.

ekriti.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Μουσικό Σύστημα TOMI Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικού συστήματος ΤΟΜΙ στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Μουσικών Οργάνων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα πώλησης μουσικών οργάνων που βρίσκονται στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Βιβλία Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικών βιβλίων στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια & τα ωδεία του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών μουσικής, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Πιάνα Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία του Ηρακλείου απ' όπου μπορείτε να αγοράσετε πιάνα, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Πιάνου Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι μουσικές σχολές του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα πιάνου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Παρελθόν πλέον τα κτίρια στη Σήφακα στα Χανιά (φωτο - βίντεο)

Άρχισε η κατεδάφιση των επτά παλιών κτιρίων που βρίσκονταν δίπλα στο βυζαντινό τείχος

Ο 6χρονος πιανίστας από την Κρήτη στον τελικό του «Ελλάδα…

Μάγεψε την Ελλάδα ο Στέλιος Κερασίδης

Τα «μυστικά» των σπηλαίων της Κρήτης

Πραγματικά «διαμάντια» της φύσης, όπως παρουσιάστηκαν σε… «Ώρα Αιχμής»

Οι 6 δήμοι της Κρήτης που θα λάβουν κουπόνι δωρεάν wifi σε…

Επιλέχθηκαν από την Ε.Ε. 2.800 δήμοι – μεταξύ των οποίων 117 Ελληνικοί – για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15 000 ευρώ – Μεταξύ αυτών και 6 δήμοι της Κρήτης

Πως θα «θωρακιστεί» η Κρήτη έναντι στις πλημμύρες;

Προτάσεις για την ασφάλεια του νησιού απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα

Κρήτη:Τραυματίστηκε το λαγωνικό του λιμενικού σώματος…

Έπεσε από μεγάλο ύψος στην διάρκεια των ερευνών του «ύποπτου» πλοίου

Μ. Λέκκας: «Πλημμύρες ή ανομβρία;» – Το παράδειγμα της Κύπρου

Εντυπώσεις από την επιστημονική συνάντηση του ερευνητικού έργου ERMIS-F

Δύο Χανιώτισσες κέρδισαν στα "Miss Κρήτη 2018"

Δείτε φωτογραφίες με τις εστεμμένες

Άστεγος έχασε τη ζωή του από το κρύο στο Ρέθυμνο!

Είχε φιλοξενηθεί πολλές φορές σε κοινωνικές δομές από τις οποίες αποχωρούσε

Άγιο είχε 24χρονος που καρφώθηκε με ΙΧ σε δέντρο

Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Καθαράδων κοντά στο ξενοδοχείο Ostria με ένα 24χρονο, κάτοικο της περιοχής να νοσηλεύεται μετά…

Συνεχίζονται οι έρευνες στα αμπάρια του πλοίου στην Σητεία

Κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού βρίσκεται στην Κρήτη

Η Κρητική Διάλεκτος στην Αργεντινή

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση μειονοτικών ή περιφερειακών γλωσσών

Κρήτη: Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο, μετά το τροχαίο

Επιχείρηση της πυροσβεστικής στήθηκε στην Ιεράπετρα μετά το τροχαίο που σημειώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με την εκτροπή ενός ΙΧ.

Άστατος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Δικαστικά «μπλεξίματα» για Κρητικιά, που έχασε τη μητέρα…

«Τρέχει» στα δικαστήρια για το λάθος κάποιου άλλου!

Ένταση στο Ηράκλειο στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο…

Ένταση και επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου – Πέταξαν πέτρες οι διαδηλωτές με δακρυγόνα απάντησαν οι αστυνομικοί – Μικρής έκτασης επεισόδια και στα Χανιά

Κρητικός έπαιρνε για 5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής θείας…

Είχε εισπράξει παρανόμως 200.000 ευρώ

Προσπαθούν να πιστοποιήσουν το Ανωγειανό οφτό ως παραδοσιακό…

Ξεκινά την προσπάθεια για την πιστοποίηση του φημισμένου εδέσματος των Ανωγείων, του «Ανωγειανού οφτού», ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ), κατά τα πρότυπα…

Έσβησε ο Γιώργης Αγγελιδάκης – Ο αιωνόβιος γιατρός με…

Σπούδασε γιατρός τα χρόνια της κατοχής και ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική κλινική στο Ρέθυμνο

10 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι πορείες που…

Αναλυτικά οι πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Θρηνεί το Γάζι την τραγική κατάληξη του 17χρονου – Αναβάλλεται…

Τι αποφάσισαν οι φορείς του δήμου Μαλεβιζίου

Αυτές είναι οι νικήτριες του Διαγωνισμού Miss Κρήτη 2018

Αναδείχθηκαν οι ομορφότερες Κρητικοπούλες

Τροχαίο με ένα τραυματία σε επικίνδυνη διασταύρωση στην…

Στο Νοσοκομείο ένας νεαρός μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με δίκυκλο

Σκηνικό φρίκης από εισβολή σκύλων που έπνιξαν τα ζώα οικογένειας…

Μπροστά σε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκε το πρωί μια οικογένεια όταν πήγε στο θερμοκήπιό της στην περιοχή των Κρεμαστών λίγο έξω από την Ιεράπετρα, βλέποντας…

"Δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν μας τρομάζει τίποτα" (φωτο)

Λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό χωματουργικών μηχανημάτων στην Ιεράπετρα, η επιχείρηση με ανάρτηση της παίρνει θέση ενώ φωτογραφία δείχνει και ένα τσουβάλι εμποτισμένο…

Τελετές μαύρης μαγείας σε σπήλαια της Κρήτης

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις

Κρητικοί φοιτητές έκαναν άνω κάτω την οδό Ερμού στην Αθήνα…

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τη φωτιά…

Μεγάλη οικονομική ζημιά υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Best city awards: Διπλή βράβευση του δήμου Πλατανιά

«Χρυσός» για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής διαβούλευσης – «Χάλκινος» για τα πεζοδρόμια

Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο του βρέφους στη Σητεία

Λόγω προβλήματος υγείας του κατηγορούμενου πατέρα

«Έσβησε» στην Εντατική ο νεαρός άνδρας μετά το τροχαίο

Το ΙΧ που οδηγούσε είχε συγκρουστεί με φορτηγό την περασμένη Κυριακή

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι συμφοιτητές του Βαγγέλη…

Ανάμεσά τους οι 7 Κρητικοί που κατηγορήθηκαν ακραία συμπεριφορά

Πόσο κινδυνεύει η Κρήτη από το φαινόμενο των κατολισθήσεων

Πόσο αυξημένη ή μειωμένη είναι η πιθανότητα κατολισθήσεων τα επόμενα χρόνια στο νησί

Ο Τόνι Σφήνος πρωταγωνιστεί στο επίσημο βίντεο του Santa…

Το επίσημο κλιπ του Santa Run Chania 2018! Πρωταγωνιστής ο Tony Sfinos!

"Πέθαναν" την Μόνικα Μπελούτσι στα Χανιά (φωτο)

Η Μόνικα Μπελούτσι κηδεύτηκε στα Χανιά;

Καράνου: Ένα χωριό γεμάτο εικόνες από παραμύθια (φωτο)

Οδοιπορικό στο χωριό Καράνου, ανάμεσα στα καταπράσινα δάση και στα ρυάκια

Ελαιόλαδο: Ο αναξιοποίητος θησαυρός της κρητικής γης

Μυστικά και συμβουλές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου

510 € πουλήθηκε μισό λίτρο ελαιόλαδου από υπεραιωνόβιες…

510 αγοράστηκαν στην Ολλανδία, 500 ml λαδιού, που προέρχεται από τις υπραιωνόβιες ελιές της Ιεράπετρας

Guardian: Πώς η Κρήτη έδιωξε τη Χρυσή Αυγή

«Οι ιδέες τους δεν έχουν θέση εδώ»

Η σκανδαλώδης αδικία σε βάρος σχολείου των Χανίων

Είναι πραγματικά μια από τις πιο χαρακτηριστικές αδικίες που έχουν γίνει σε σχολεία.

Νεκρά ζώα στον Αλμυρό ποταμό

Αλλά και σκουπίδια

Απίστευτη αγγελία για σπίτι στα Χανιά:400€ για ένα 2άρι και…

Προϋπόθεση να αλλάζεις σεντόνια στο διπλανό της Airbnb!

Πλατανιάς: Στο σημείο που σκοτώθηκε ο 35χρονος Αντώνης

Φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας - Κρίσιμες ώρες για τη 41χρονη που επέβαινε στη μηχανή

Χανιά: Η συγκλονιστική ιστορία ενός παλτό που δόθηκε για…

Ένα από τα πανωφόρια που δόθηκαν για τους άστεγους των Χανίων από την ομάδα «Βοήθα με να μπορώ» έχει την δική του συγκινητική ιστορία

Κρίσιμη κάθε στιγμή που περνά για την νεαρή τραυματία του…

Παραμένει στην Εντατική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

«Χαλάει» ξανά ο καιρός στην Κρήτη: Πού θα εκδηλωθούν βροχές…

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη μέχρι και την Παρασκευή

«Jackal Stone»: Ισλαμιστές «χτύπησαν» κοντά στην Κρήτη

Κορυφώνεται το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου η γιγαντιαία αντιτρομοκρατική άσκηση “Jackal Stone”

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.