Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Κρήτη | 17/02/2018 - 16:07
Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!
Τρεις ακόμα σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Ηρακλειώτισσες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη, που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στη μουσική ως σολίστ πιάνου και στην επιστήμη.

Η Μαριάννα, ιατρός που κάνει τη διδακτορική της διατριβή στις νευροεπιστήμες στο Imperial College του Λονδίνου, και η Στεφανία, βιολόγος που τελειώνει τη διδακτορική της διατριβή στην Οξφόρδη. Κέρδισαν δύο πρώτα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου του Stratford & East London φεστιβάλ μουσικής που διεξήχθη αυτές τις μέρες στο Λονδίνο. Στη Μαριάννα επίσης απονεμήθηκε το Βραβείο Felix Marr 2018 για την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων του φεστιβάλ.  

Ποιες είναι οι αδελφές Καψετάκη

Οι δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης το 1991. Έχουν κερδίσει το 1ο βραβείo σε εννέα διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς (για σόλο πιάνο) όπως το Διεθνή Διαγωνισμό Around the Globe (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό ‘Νέοι Έλληνες Σολίστ 2011’ των Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηνών, το Διεθνή Διαγωνισμό του Battersea Φεστιβάλ Πιάνου (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό του Imperial College London Music Society 2017, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάναου Δήμου Λάρισας 2013,το Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Μέγαρo Μουσικής Αθηνών 2012, το Διαγωνισμό ‘Καλύτερης Ερμηνείας Chopin’ στο σεμινάριο Δ.Τουφεξή-Ωδείου Ι.Συγκελάκη (Αθήνα, 2010),  τους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής Υ.Π.Ε.Π.Θ  2004. Επίσης το 3o Βραβείο και Τιμητικό Δίπλωμα στον Διεθνή Διαγωνισμό Mουσικής eMuse 2017,το 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Alkan- Zimmerman 2016,το 3o Βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής UNESCO 2014, το 3o και 5ο Βραβείο στην κατηγορία “4 χέρια” στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου Konzerteum (Αθήνα, 2001 και 2004),

Έχουν τιμηθεί με πάνω από 30 βραβεία και υποτροφίες όπως: το Βραβείο Πολιτισμού του New College Oxford (3 συνεχόμενες φορές), Μουσικό Βραβείο του Imperial College London, Βραβείο Νέου Μουσικού ‘Γιάννης Τζόνκερ’,Μετάλλιο της UNESCO, Δίπλωμα τιμής από τον Δήμο Χερσονήσου, Βραβείο Hilda Martindale, Βραβείο ‘Παρισιάνου Α.Ε.’ και το Βραβείο Καλύτερης Μεταπτυχιακής Διατριβής του British Association of Performing Arts Μedicine. Έπειτα από διαγωνισμό επιλέχθηκαν ως υπότροφοι των: Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (4 συνεχόμενες φορές), Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Sir Richard Stapley, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Εστία Νέας Σμύρνης, Ίδρυμα Κλασικής Μουσικής GEMMA, Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» (που απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος στα Βραβεία Gina Bachauer).

Έχουν δώσει πάνω από 100 ρεσιτάλ πιάνου (σόλο, τέσσερα χέρια και δύο πιάνα) σε φεστιβάλ μουσικής και σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία και Αυστρία με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά σχόλια, μεταξύ των οποίων: Οικεία της Πρύτανης Κολλεγίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, St George's Hall (Bristol), St John’s Smith Square (Λονδίνο), Cheltenham Town Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δοκιμών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ελληνισμού του Λονδίνου, Pittville Pump Room (Cheltenham), Μουσείο του Sir Edward Elgar, Jacqueline du Pré Music Building (Οξφόρδη), Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Μπελώνιο Πολιτιστικό Κέντρο (Σαντορίνι), Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Διεθνές Φεστιβάλ Imperial (Λονδίνο) και Διεθνές Φεστιβάλ Aegean Arts. Έχουν προσκληθεί να συμπράξουν με ορχήστρες όπως: Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, Συμφωνική Ορχήστρα Μ.Σ.Η., Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Ι.Συγκελάκη και Έγχορδα Νέων Αθηνών (ENA) με μαέστρους μεταξύ άλλων τους Κωνσταντίνο Δημηνάκη, Γιώργο Πέτρου και James Blair Μ.Β.Ε.
 
Καλούνται συχνά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου έχουν παρουσιάσει τα 3 CD τους (“Chopin Etudes, Rachmaninoff Musical Moments & Brahms Klavierstϋcke” 2017, “Classic Adventure-Live in UK” 2015, “Romantic Collection” 2012). Συνεργάζονται με σημαντικούς Έλληνες και Ιταλούς συνθέτες των oποίων έχουν ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Έχουν συμμετάσχει σε εθελοντικές συναυλίες συγκεντρώνοντας χρήματα για: Διεθνές Ίδρυμα Born Free, Μουσικό Σύλλογο Painswick, Παγκρήτιο Σύλλογο Ηλιαχτίδα, Νοσοκομείο του Cheltenham, Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ζώων και Παγκρήτιο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος.
 
Οι αδελφές ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών και μόλις ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στον 7ο  Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum στην Αθήνα και πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών από το Μινωϊκό Ωδείο Ηρακλείου. Απέκτησαν Πτυχίο Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί) σε ηλικία 15 ετών, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας (Άριστα Παμψηφεί) και σε ηλικία μόλις 17 ετών το Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί, Διάκριση και 1ο Βραβείο) με καθηγητές την Κάλλια Αναστασάκη και τον Δημήτρη Τουφεξή. Είναι επίσης αριστούχοι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Εμπλούτισαν περαιτέρω τις μουσικές τους γνώσεις μέσα από μαθήματα/σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους πιανίστες όπως: Yonty Solomon (late), Martino Tirimo, Radoslav Kvapil, Philip Fowke, Phillip Cassard, Bernard Roberts, Eugen Indjic, Peter Donohoe, Graham Caskie, Bryce Morrison, Douglas Finch, Peter Lawson, Vladimir Tropp, Marie-Louise Taylor, Jeremy Young, Joanna Macgregor, Anton Kuerti, Dina Parakhina, Pascal Devoyon, Ursula Oppens, Αngela Hewitt, Stephen Hough και Lang Lang. Από το 2013 συνεχίσζουν τη μελέτη τους στο πιάνο στο Λονδίνο με τον Christopher Elton (R.A.M.).
 
Η Μαριάννα απέκτησε Πτυχίο Ιατρικής (Άριστα) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταπτυχιακό (Άριστα) στο Performing Arts Medicine από το University College London και συνεχίζει διδακτορικές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College London, ενώ η Στεφανία είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου συνεχίζει τις διδακτορικές της σπουδές.

ekriti.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Μουσικό Σύστημα TOMI Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικού συστήματος ΤΟΜΙ στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Μουσικών Οργάνων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα πώλησης μουσικών οργάνων που βρίσκονται στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Βιβλία Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικών βιβλίων στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια & τα ωδεία του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών μουσικής, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Πιάνα Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία του Ηρακλείου απ' όπου μπορείτε να αγοράσετε πιάνα, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Πιάνου Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι μουσικές σχολές του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα πιάνου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Νέα στοιχεία για το πέρασμα του Μ. Ναπολέοντα από την Κρήτη;

Νέα στοιχεία για το πέρασμα του Μ. Ναπολέοντα από την Κρήτη;

Από την Κρήτη στον ημιτελικό του "Ελλάδα έχεις ταλέντο"

Τρεις τενόροι, ο Luvuyo, o Simangaliso και ο Sandile, συμμετείχαν στο χθεσινό επεισόδιο του "Ελλάδα έχεις ταλέντο" και εντυπωσίασαν τους θεατές και τους κριτές.

Ξεχνούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - Ανεμβολίαστο των…

Τι λένε οι ειδικοί και ποιες είναι οι βασικότερες αιτίες

Καταστάσεις ντροπής… στον Μυλοπόταμο, κάνουν μάθημα λίγες…

Μαθητές δεύτερης κατηγορίας στον Μυλοπόταμο - Οι γονείς τους, καταγγέλλουν ότι ακόμη δεν διδάσκονται μαθήματα στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα - Πού θα βρέξει…

Φθινοπωρινός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός και τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Η πηγή των Χανίων για την οποία κατατέθηκε φάκελος αναγνώρισης…

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξελιξη - Ο φάκελός της βρίσκεται στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων προς εξέταση

Αποκαλύψεις σοκ για απαγορευμένα φυτοφάρμακα στην Κρήτη

Σκοτώνουν ελέφαντα! Παρασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια σε Τουρκία - Βουλγαρία και καταλήγουν στο πιάτο μας μέσω ενός καλά στημένου κυκλώματος λαθρεμπορίας

Στην Κρήτη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης

Δείτε τη μεγαλύτερη σήραγγα στην Ευρώπη, με τις εργασίες να βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία.

Έστησαν παραδοσιακό ρακοκάζανο στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων…

Μύρισε τσικουδιά το Παλιό Λιμάνι - Τσικουδιά, μουσική και χορός σε μια βραδιά όπως παλιά

Μεθυσμένοι τουρίστες έκαναν άνω κάτω ξενοδοχείο της Ιεράπετρας

Η αστυνομία κατάφερε να ηρεμήσει τους Πολωνούς… ταραξίες

Αυξήθηκαν τα κρούσματα καρκίνου στην Κρήτη: 210 νέα περιστατικά…

210 νέα περιστατικά σε 8 μήνες στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Κρήτη: Μειωμένες κρατήσεις τον Σεπτέμβριο για τους Γερμανούς

Μειωμένες οι κρατήσεις το Σεπτέμβριο

Μας αφήνει το καλοκαίρι: Νεφώσεις, βροχές και μικρή πτώση…

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό

Κρήτη: Στις κάλπες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Εκλογές πραγματοποιούνται στην Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας σήμερα Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Σοβαρό τροχαίο: Τραυματίστηκε η οδηγός μοτοσικλέτας

Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος

Χαρίζονται χωράφια σε νέους και απόρους

Το Δημόσιο δίνει γη - Εφαρμόζεται ο νόμος του 2012

Sos για την Κρήτη – Σε 100 χρόνια ανέβηκε η θερμοκρασία στο…

Σοκάρουν τα επιστημονικά στοιχεία για την κλιματική αλλαγή

Εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου από τα Χανιά ταξιδεύει…

Η εταιρεία Ψαρουδάκης ΑΕ ανοίγεται στις αγορές του εξωτερικού και λανσάρει την νέα εταιρική ταυτότητα της

Επαναλειτουργεί στην Κρήτη το παράρτημα της Αθλητικής…

Άρχισαν ήδη να προγραμματίζονται αθλητικές διοργανώσεις

Υπόθεση ασέλγειας 13χρονης - Διεκόπη η δίκη λόγω ασθένειας…

Για τα τέλη Οκτωβρίου η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη

Έρχονται επιδοτήσεις - Πάνω από 70 εκατ. ευρώ στους Κρητικούς…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πληρωθεί και ένα συνολικό ποσό 21 εκατομμυρίων ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα

Απολογούνται οι νεαροί που έκλεψαν τα… χαρίσματα ενός…

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή

Κρήτη: Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από την έκρηξη στο ρακοκάζανο…

Μέχρι τις Μοίρες ακούστηκε, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε ρακοκάζανο στο Πετροκεφάλι, προκαλώντας εκτός από την πυρκαγιά…

Παρενόχλησε σεξουαλικά 13χρονη την ώρα της εξέτασης - Σήμερα…

Στο σκαμνί ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων που είχε σοκάρει την Κρήτη

"Πέταξε" και τον Σεπτέμβριο το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2018 προκύπτει σταθερή άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.

Ο Κρητικός που έβαλε "φωτιά" στο "The Voice"

Oι Κρητικοί δεν σταματούν να μας εντυπωσιάζουν με τις φωνές τους στο "The Voice".

Αδιάθετο παραμένει το περσινό λάδι

Οι ελαιοπαραγωγοί, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο στη διάθεση του περυσινού λαδιού, αλλά και στην εξαιρετικά μικρή νέα σοδειά

Ήρθε το φθινόπωρο: Πόσο θα «κρατήσουν» οι βροχές στην Κρήτη;

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Κρήτη – Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος, κ. Μανόλης Λέκκας

Χανιά: Κυνηγός σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του

Φως στα αίτια της τραγωδίας θα δώσει η νεκροψία νεκροτομή

Μετά τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης... έπιασε το δοξάρι!

Η συγκινητική ιστορία της Δήμητρας Ιορδανίδου

Κρήτη: Συννεφιασμένος ο καιρός - Που θα βρέξει

Συννεφιασμένο είναι σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με πιθανότητα βροχής σε διάφορες περιοχές.

Κρήτη: Ανησυχία για ληγμένα φυτοφάρμακα - Η απάντηση για…

Ανησυχία σε ανθρώπους που εργάζονται στον ψεκασμό και παραγωγούς προκάλεσε μια παρτίδα σκευασμάτων

Στο ΦΕΚ η απόφαση για τα 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους φοιτητές

Μετά την καταστροφική φωτιά στο Πανεπιστήμιο

Αξίζει στην Κρήτη ένα μέλλον μαύρο όσο το πετρέλαιο;

Η 8η Οκτωβρίου 2018 μπορεί να αποδειχθεί μαύρη μέρα για την Κρήτη.

Η Κρήτη μπορεί ν’ αναπτύξει τον τουρισμό με σκάφη αναψυχής…

Τριήμερο πρόγραμμα στο Επιμελητήριο Λασιθίου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

«Βροχή» οι παραβάσεις στους δρόμους

Πόσες βεβαιώθηκαν στην Κρήτη

Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και τα κενά στα σχολεία…

Ξεπερνούν τις 300 οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετέφερε το παιδί στο πορτ μπαγκάζ του... κάμπριο (φωτο)

Μάλλον οι ιδιοκτήτες Smart που είναι και γονείς έχουν τις ίδιες επικίνδυνες ιδέες

Viral η... Κρητικιά κατσίκα που ακροβατεί πάνω σε αχλαδιά

Δείτε το video με την κατσίκα που τρώει τα φύλλα μιας αχλαδιάς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές στην Κρήτη

Το φθινοπωρινό του πρόσωπο αναμένεται να μας δείξει ο καιρός μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο

Εξήντα χρόνια ιστορίας με τον Καφέ Δανδάλη

Σταθερά στην κορυφή - Αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας

Συνελήφθησαν δύο νεαροί Χανιώτες για την κλοπή των χαρισμάτων…

Ένας 18χρονος και ένας 20χρονος πίσω από την απίστευτη κλοπή των χαρισμάτων από νιόπαντρο ζευγάρι

Στο νοσοκομείο δύο άτομα μετά από τροχαίο

Συγκρούστηκαν οι μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν

Κρήτη: Η έφοδος στο σπίτι αποκάλυψε 20 κιλά χασίς!

Μεγάλη επιτυχία ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών για την Αστυνομία στην Κρήτη!

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.