Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!

Κρήτη | 17/02/2018 - 16:07
Νέες, διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Καψετάκη από το Ηράκλειο!
Τρεις ακόμα σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις για τις δίδυμες αδελφές Ηρακλειώτισσες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη, που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στη μουσική ως σολίστ πιάνου και στην επιστήμη.

Η Μαριάννα, ιατρός που κάνει τη διδακτορική της διατριβή στις νευροεπιστήμες στο Imperial College του Λονδίνου, και η Στεφανία, βιολόγος που τελειώνει τη διδακτορική της διατριβή στην Οξφόρδη. Κέρδισαν δύο πρώτα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου του Stratford & East London φεστιβάλ μουσικής που διεξήχθη αυτές τις μέρες στο Λονδίνο. Στη Μαριάννα επίσης απονεμήθηκε το Βραβείο Felix Marr 2018 για την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων του φεστιβάλ.  

Ποιες είναι οι αδελφές Καψετάκη

Οι δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης το 1991. Έχουν κερδίσει το 1ο βραβείo σε εννέα διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς (για σόλο πιάνο) όπως το Διεθνή Διαγωνισμό Around the Globe (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό ‘Νέοι Έλληνες Σολίστ 2011’ των Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηνών, το Διεθνή Διαγωνισμό του Battersea Φεστιβάλ Πιάνου (Λονδίνο, 2017), το Διαγωνισμό του Imperial College London Music Society 2017, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάναου Δήμου Λάρισας 2013,το Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Μέγαρo Μουσικής Αθηνών 2012, το Διαγωνισμό ‘Καλύτερης Ερμηνείας Chopin’ στο σεμινάριο Δ.Τουφεξή-Ωδείου Ι.Συγκελάκη (Αθήνα, 2010),  τους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής Υ.Π.Ε.Π.Θ  2004. Επίσης το 3o Βραβείο και Τιμητικό Δίπλωμα στον Διεθνή Διαγωνισμό Mουσικής eMuse 2017,το 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Alkan- Zimmerman 2016,το 3o Βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής UNESCO 2014, το 3o και 5ο Βραβείο στην κατηγορία “4 χέρια” στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου Konzerteum (Αθήνα, 2001 και 2004),

Έχουν τιμηθεί με πάνω από 30 βραβεία και υποτροφίες όπως: το Βραβείο Πολιτισμού του New College Oxford (3 συνεχόμενες φορές), Μουσικό Βραβείο του Imperial College London, Βραβείο Νέου Μουσικού ‘Γιάννης Τζόνκερ’,Μετάλλιο της UNESCO, Δίπλωμα τιμής από τον Δήμο Χερσονήσου, Βραβείο Hilda Martindale, Βραβείο ‘Παρισιάνου Α.Ε.’ και το Βραβείο Καλύτερης Μεταπτυχιακής Διατριβής του British Association of Performing Arts Μedicine. Έπειτα από διαγωνισμό επιλέχθηκαν ως υπότροφοι των: Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (4 συνεχόμενες φορές), Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Sir Richard Stapley, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Εστία Νέας Σμύρνης, Ίδρυμα Κλασικής Μουσικής GEMMA, Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» (που απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος στα Βραβεία Gina Bachauer).

Έχουν δώσει πάνω από 100 ρεσιτάλ πιάνου (σόλο, τέσσερα χέρια και δύο πιάνα) σε φεστιβάλ μουσικής και σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία και Αυστρία με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά σχόλια, μεταξύ των οποίων: Οικεία της Πρύτανης Κολλεγίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, St George's Hall (Bristol), St John’s Smith Square (Λονδίνο), Cheltenham Town Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δοκιμών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ελληνισμού του Λονδίνου, Pittville Pump Room (Cheltenham), Μουσείο του Sir Edward Elgar, Jacqueline du Pré Music Building (Οξφόρδη), Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Μπελώνιο Πολιτιστικό Κέντρο (Σαντορίνι), Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Διεθνές Φεστιβάλ Imperial (Λονδίνο) και Διεθνές Φεστιβάλ Aegean Arts. Έχουν προσκληθεί να συμπράξουν με ορχήστρες όπως: Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, Συμφωνική Ορχήστρα Μ.Σ.Η., Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Ι.Συγκελάκη και Έγχορδα Νέων Αθηνών (ENA) με μαέστρους μεταξύ άλλων τους Κωνσταντίνο Δημηνάκη, Γιώργο Πέτρου και James Blair Μ.Β.Ε.
 
Καλούνται συχνά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου έχουν παρουσιάσει τα 3 CD τους (“Chopin Etudes, Rachmaninoff Musical Moments & Brahms Klavierstϋcke” 2017, “Classic Adventure-Live in UK” 2015, “Romantic Collection” 2012). Συνεργάζονται με σημαντικούς Έλληνες και Ιταλούς συνθέτες των oποίων έχουν ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Έχουν συμμετάσχει σε εθελοντικές συναυλίες συγκεντρώνοντας χρήματα για: Διεθνές Ίδρυμα Born Free, Μουσικό Σύλλογο Painswick, Παγκρήτιο Σύλλογο Ηλιαχτίδα, Νοσοκομείο του Cheltenham, Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ζώων και Παγκρήτιο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος.
 
Οι αδελφές ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών και μόλις ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στον 7ο  Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum στην Αθήνα και πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών από το Μινωϊκό Ωδείο Ηρακλείου. Απέκτησαν Πτυχίο Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί) σε ηλικία 15 ετών, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας (Άριστα Παμψηφεί) και σε ηλικία μόλις 17 ετών το Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί, Διάκριση και 1ο Βραβείο) με καθηγητές την Κάλλια Αναστασάκη και τον Δημήτρη Τουφεξή. Είναι επίσης αριστούχοι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Εμπλούτισαν περαιτέρω τις μουσικές τους γνώσεις μέσα από μαθήματα/σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους πιανίστες όπως: Yonty Solomon (late), Martino Tirimo, Radoslav Kvapil, Philip Fowke, Phillip Cassard, Bernard Roberts, Eugen Indjic, Peter Donohoe, Graham Caskie, Bryce Morrison, Douglas Finch, Peter Lawson, Vladimir Tropp, Marie-Louise Taylor, Jeremy Young, Joanna Macgregor, Anton Kuerti, Dina Parakhina, Pascal Devoyon, Ursula Oppens, Αngela Hewitt, Stephen Hough και Lang Lang. Από το 2013 συνεχίσζουν τη μελέτη τους στο πιάνο στο Λονδίνο με τον Christopher Elton (R.A.M.).
 
Η Μαριάννα απέκτησε Πτυχίο Ιατρικής (Άριστα) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταπτυχιακό (Άριστα) στο Performing Arts Medicine από το University College London και συνεχίζει διδακτορικές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College London, ενώ η Στεφανία είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου συνεχίζει τις διδακτορικές της σπουδές.

ekriti.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Μουσικό Σύστημα TOMI Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικού συστήματος ΤΟΜΙ στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Μουσικών Οργάνων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα πώλησης μουσικών οργάνων που βρίσκονται στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Βιβλία Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης μουσικών βιβλίων στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών Μουσικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια & τα ωδεία του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών μουσικής, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Πιάνα Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία του Ηρακλείου απ' όπου μπορείτε να αγοράσετε πιάνα, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαθήματα Πιάνου Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι μουσικές σχολές του Ηρακλείου που παραδίδουν μαθήματα πιάνου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Κόντεψαν να πνιγούν πρόβατα στον Γεροπόταμο - Καρέ - καρέ…

Μια διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στον Γεροπόταμο από κλιμάκια της 3ης ΕΜΑΚ - Γεννητούρια μεσολάβησαν κατά τη διάρκεια της διάσωσης - Χαρά και ικανοποίηση από τους…

Νέα επιδείνωση του καιρού - Έντονη ανησυχία μετά τις καταστροφές…

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται το πρωί του Σαββάτου. Σε επιφυλακή οι αρχές καθώς πρώτο μέλημα είναι η ανθρώπινη ασφάλεια

Φράγμα Αποσελέμη: Γεμίζει ο ταμιευτήρας από μέρα σε μέρα

Προσοχή στους επισκέπτες - Αυτές τις μέρες δεν πρέπει να πλησιάζουν στο σημείο

Ηλικιωμένος πνίγηκε ενώ έτρωγε

Υπέστη ανακοπή καρδιάς

Χανιά: Καταγράφονται οι ζημιές από την κακοκαιρία– Ευρεία…

Παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου -Ποια (λίγα) δρομολόγια…

Δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη

Φωτιά σε σταθμευμένο όχημα

Στον Άγιο Νικόλαο

Στην Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη

Θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Νέα απαγόρευση απόπλου - Μένουν δεμένα τα πλοία

Νεώτερο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση νέας απαγόρευσης απόπλου

Το «ευχαριστώ» της μητέρας του Στάθη: Έχω πίστη στον γιο…

Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 29χρονου ποδοσφαιριστή

Δίκη Λεμπιδάκη: Αυτές είναι οι ποινές για τους 12 κατηγορουμένους

Βαριές "καμπάνες" για τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη - Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι δύο από αυτούς

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια & βροχές την Παρασκευή

Νέα επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή - Βαρομετρικό χαμηλό θα «χτυπήσει» τη χώρα, με νεφώσεις, βροχές ή χιονόνερο κυρίως την Κρήτη

Βρέθηκε ο αγνοούμενος στον Αποκόρωνα... σπίτι του!

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση η οποία ωστόσο κινητοποίησε έναν ολόκληρο μηχανισμό κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αυτό είναι το πιστοποιητικό για το θάνατο της άτυχης 88χρονης…

Νέα τροπή δίνει το πιστοποιητικό θανάτου της 88χρονης - Ερωτηματικά και «σκιές» γύρω από το πρόσωπο το οποίο γνώριζε η άτυχη ηλικιωμένη, η οποία δεν είχε πέσει για πρώτη…

Αντί για Χανιά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ηράκλειο…

Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ι.Δασκαλογιάννης»

Που οφείλεται τελικά ο θάνατος της 88χρονης που έπεσε θύμα…

Η υπόθεση πλέον λαμβάνει διαφορετική τροπή αφού η ιατροδικαστική εξέταση μπορεί να την μετατρέπει σε ανθρωποκτονία μετά από ληστεία

Βαρυχειμωνιά στην Κρήτη - Καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες…

Ο καιρός στην Κρήτη για τις επόμενες ημέρες - Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά

Δυο ανήλικοι οι τσαντάκηδες στην Νέα Χώρα στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία και κατά των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Επιστρέφει η απειλή της γρίπης των πτηνών

Ανησυχία από τα πολλαπλά κρούσματα στη γειτονική χώρα

Πεζοδρόμια εκεί που άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο…

Επιτέλους πεζοδρόμια στο σημείο καρμανιόλα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του …

Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος προκάλεσε τροχαίο

Η «Χιόνη» φέρνει... χιόνια - Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη;

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες μέρες

Έκκληση των συγγενών να βρεθούν οι ληστές που οδήγησαν…

Έκκληση για όποιον γνωρίζει το παραμικρό, απευθύνει η ανιψιά της 88χρονης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, μετά από χτυπήματα που δέχτηκε από…

Τι έδειξε η νεκροψία για την άτυχη 88χρονη που πέθανε μετά…

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό

Κρούσματα γρίπης σε σχολεία - Με χαρτί γιατρού η επιστροφή…

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις οδηγίες κατά της γρίπης έχει διανεμηθεί στους μαθητές

«Αποχαιρετούν» την ηλικιωμένη – Δάγκωσε τον ληστή και…

Κατέληξε μία μέρα μετά τη ληστεία 89χρονη από τη Ζήρο Σητείας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Θα καθίσει στο "σκαμνί" μέσα στο Μάρτιο - Το κλητήριο θέσπισμα

Έχασε τη μάχη για τη ζωή κρητικιά ιδιοκτήτρια βενζινάδικου…

6.000 ευρώ ήταν η λεία των τριών ληστών

Φράγμα Αποσελέμη: Μπορεί να υπερχειλίσει σε 10 μέρες – Πάνω…

Πλήρες το 62% του φράγματος – Με μία νέα ισχυρή κακοκαιρία μπορεί να υπερχειλίσει μόλις σε 10 μέρες σπάζοντας κάθε ρεκόρ

Ανείπωτη η θλίψη για τη 16χρονη Ελευθερία

Έδωσε άνιση μάχη με τη λευχαιμία

Ηλικιωμένη “έσβησε” λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι…

Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της την ώρα που κοιμόταν

Σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί.

«Έπεσαν έξω» οι εκτιμήσεις για την παραγωγή λαδιού

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο τόνοι μικρότερη από το αναμενόμενο η παραγωγή ελαιολάδου στην Ε.Ε.

Στο Μαρόκο θα μεταφερθεί η σωρός του άτυχου εργάτη

Καταπλακώθηκε από βράχο ενώ εργαζόταν

Βούτηξαν στη θάλασσα για τον Θανάση

Ένα μνημόσυνο όπως εκείνος θα ήθελε

Πόσα «άφησαν» οι τουρίστες στην Κρήτη;

Κατά το διάστημα Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2018

ProjectSphere: Ο Κρητικός που φωτογραφίζει το νησί... ανάποδα

Καλεσμένος στο «Καλό Μεσημέρι», ο Μιχάλης Παναγιωτάκης έφερε και τις κρυστάλλινες σφαίρες του

Οι ευχές όλων για τη μάχη του Στάθη!

Συγκλονισμένο είναι το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο από την περιπέτεια που περνά ο Στάθης Καραταράκης

Πότε θα κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο…

Οι ημέρες και οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την ερχόμενη εβδομάδα

Αγωνία για τον Στάθη Καραταράκη, ενεπλάκη σε τροχαίο!

Το ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη και αποτέλεσμα είχε τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή

Λογομάχησαν και τον πυροβόλησε

Παραδόθηκε ο δράστης

Νέα ψυχρή «εισβολή» με χιονοπτώσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Τον αναζητούσαν για ώρες και τον βρήκαν νεκρό σε αγροτική…

Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο άνδρα

Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη - Πότε θα «χαλάσει»…

Υποχωρεί από αύριο η καιρική αστάθεια

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.