Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μύθοι και αλήθειες για τα αεροπορικά ταξίδια

Μύθοι και αλήθειες για τα αεροπορικά ταξίδια

Τουρισμός | 30/08/2014 - 20:53
Μύθοι και αλήθειες για τα αεροπορικά ταξίδια
Για πολλά χρόνια οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών, λίγο πριν την απογείωση και αμέσως μετά την επίδειξη των κανόνων ασφαλείας από τους/τις αεροσυνοδούς, άκουγαν μία πολύ συγκεκριμένη οδηγία: ότι έπρεπε να απενεργοποιήσουν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές.

Σύμφωνα με τους κανόνες αυτό έπρεπε να συμβεί, προκειμένου να μην επηρεαστεί ο εξοπλισμός πλοήγησης του αεροσκάφους.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και πρόσφατα οι εταιρείες Qantas και Virgin Australia επέστρεψαν στους επιβάτες τους να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, γράφει η Daily Mail, βάζοντας ένα τέλος στο «μύθο» που συνόδευε τη σύγχρονη αεροπλοΐα.

Διαβάστε παρακάτω τους δέκα πιο γνωστούς μύθους (και αλήθειες) γύρω από τα αεροπορικά ταξίδια:

 
1. Οι πιλότοι αφήνουν τα ανθρώπινα απόβλητα κατά τη διάρκεια των πτήσεων: Μύθος

Τα απόβλητα συγκεντρώνονται σε μια δεξαμενή στο αεροσκάφος, η οποία μπορεί να αδειάσει μόνο από την εξωτερική πλευρά, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο για τον πιλότο να... αφήσει το περιεχόμενό της κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πάντοτε γίνονται έρευνες γύρω από αναφορές περί... «προσγείωσης» ανθρώπινων αποβλήτων σε διάφορες περιοχές, ωστόσο σχεδόν πάντα αποδεικνύονται... περιττώματα πτηνών.

 
2. Μπορείς να κολλήσεις στο κάθισμα της τουαλέτας του αεροσκάφους, αν τραβήξεις το καζανάκι ενώ κάθεσαι: Μύθος

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν το... σώμα του επιβάτη δημιουργούσε το τέλειο «καπάκι-σφραγίδα» στη λεκάνη της τουαλέτας, όμως κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

 
3. Οι μάσκες οξυγόνου προσφέρουν... παραισθήσεις: Μύθος

Παρά τις κατά καιρούς θεωρίες συνομωσίας, που έχουν κυκλοφορήσει και υποστηρίζουν την άποψη αυτή, οι μάσκες οξυγόνου επιτελούν μία και μόνη λειτουργία: παρέχουν οξυγόνο στους επιβάτες σε περίπτωση απώλειας της πίεσης μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους σε μεγάλα υψόμετρα, μέχρι ο πιλότος να καταφέρει να το επαναφέρει σε ύψος όπου θα μπορούν να αναπνέουν κανονικά.

4. Καλύτερα να μην πίνετε το νερό από το αεροσκάφος: Αλήθεια

Μια έρευνα του 2009, που έγινε στις ΗΠΑ, βρήκε ότι το νερό σε ένα στα επτά αεροσκάφη δεν πληρούσε τα κριτήρια ασφαλείας, ενώ σε ορισμένα αεροσκάφη βρέθηκαν ίχνη E. Coli.

 
5. Ο αέρας στα αεροπλάνα είναι γεμάτος μικρόβια: Μύθος

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι «στάσιμος» και γεμάτος μικρόβια. Στην πραγματικότητα, ο αέρας στα αεροσκάφη είναι σε μεγάλο βαθμό φιλτραρισμένος και μεταφέρει λιγότερα μικρόβια από αυτόν που υπάρχει στα πιο πολυσύχναστα μέρη.

 
6. Ο δίσκος μπροστά από το κάθισμά σας αποτελεί εστία μικροβίων: Αλήθεια

Μπορεί οι πιθανότητες να πάθετε κάτι από τον αέρα που αναπνέεται στο αεροσκάφος να είναι πολύ μικρές, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για το δίσκο μπροστά από το κάθισμά σας.

Μια έρευνα του 2007 έδειξε, ότι το 60% των δίσκων σε τρεις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, έφεραν ίχνη του δυνητικά θανατηφόρου υπερβακτηριδίου Staphylococcus Aureus (MRSA), που είναι ανθεκτικό στη μεθικιλίνη.

 
7. Αν ανοίξει η πόρτα του αεροσκάφους εν ώρα πτήσης... όλοι οι επιβάτες θα «ρουφηχτούν» προς τα έξω: Μύθος

Είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν οι πόρτες του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, λόγω της πίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους.
 

8. Ένας κεραυνός μπορεί να προκαλέσει την πτώση ενός αεροσκάφους: Μύθος

Μία φορά το χρόνο μπορεί να χτυπηθεί αεροσκάφος από κεραυνό, ωστόσο από το 1967 δεν έχει σημειωθεί πτώση αεροσκάφους λόγω αυτής της αιτίας.

Τα αεροσκάφη περνούν πολλές δοκιμές ασφαλείας για το ενδεχόμενο αυτό.

 
9. Μπορείς να μεθύσεις πιο εύκολα μέσα σε ένα αεροσκάφος: Μύθος

Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να υποστηρίζει την άποψη, ότι κανείς μεθά πιο γρήγορα όταν πίνει... σε μεγάλα υψόμετρα.

 
10. Το κάπνισμα απαγορεύεται εν ώρα πτήσης, όμως υπάρχουν τασάκια στις τουαλέτες: Αλήθεια

Παρότι το κάπνισμα εντός των αεροσκαφών έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια, στις τουαλέτες των αεροπλάνων εξακολουθούν να υπάρχουν τασάκια... για τους παραβάτες.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουρισμός

Τουριστικό και αεροπορικό «φιλέτο» η Ελλάδα για Γερμανία

Πρώτη σε αύξηση αεροπορικής κίνησης η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ όλων των προορισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Destatis για το εντεκάμηνο…

Κρήτη και Ρόδος, «πρωταθλήτριες» σε έσοδα και κρατήσεις…

Κρήτη και Ρόδος αναδείχθηκαν το 2017, σε «πρωταθλήτριες» από πλευράς αύξησης εσόδων και κρατήσεων, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει…

Κουντουρά: Για πρώτη φορά μετεκπαίδευση εργαζομένων…

Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου…

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης συναντήθηκε με το Βασιλικό…

Στη Μαδρίτη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR, για την προώθηση…

Παρουσίαζονται οι Μελετες για την Πρότυπη Οικολογική…

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Δήμαρχοι Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, Πλατανιά, Ιωάννης…

Η οικογένεια της Βαγγελιώς Σχοιναράκη μετέτρεψε το «κονάκι…

Μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου και μάλιστα το σπίτι ενός αγά επί τουρκοκρατίας, είχε η οικογένεια της πρώην νομάρχη και βουλευτή του…

Ημερίδα «The Tourism of Tomorrow»

Το πρόγραμμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT (American College of Thessaloniki), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «The Tourism of Tomorrow» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου…

Κρήτη: Ένα παλάτι ... για λίγους στην Eλουντα- Πόσο κοστίζει…

Το Eclectic Living, όπως είναι το όνομα αυτού του «ανακτόρου», βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια απομονωμένη παραλία στο νησί της Κρήτης. Οι πανέμορφοι κήποι του ακινήτου με την…

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για κορυφαία ξενοδοχειακή…

Το Cactus Royal Spa & Resort στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης έλαβε το διεθνούς κύρους αναγνωρισμένο βραβείο TUI Environmental Champion Award “TUI Umwelt Champion” για το έτος 2018.

Eνα «διαμάντι» στην Κρήτη: Ολοκληρωμένη απάντηση για…

Η υπόσχεση που δίνει στον επισκέπτη του το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Λασιθίου για διαμονή υψηλών απαιτήσεων επιβεβαιώνεται σε όλα τα επίπεδα: πολυτελείς εγκαταστάσεις,…

Mouzenidis Travel: Πτήσεις προς Χανιά από τη Μόσχα τη θερινή περίοδο…

Πτήσεις προς τα Χανιά από τη Μόσχα με την Ellinair για τη θερινή περίοδο του 2018 ανακοίνωσε το Mouzenidis Travel, διατηρώντας πλήρως το πρόγραμμα πτήσεων προς Ηράκλειο.

H Airbnb ετοιμάζει συγκρότημα διαμερισμάτων

Το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων ειδικά σχεδιασμένο για ενοικιαστές που θέλουν να υπομισθώσουν τις μονάδες τους σε βραχυπρόθεσμους πελάτες ετοιμάζεται να ανοίξει…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.