Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Μπροστάρης στα μεγάλα έργα της Κρήτης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μπροστάρης στα μεγάλα έργα της Κρήτης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κρήτη | 21/01/2019 - 12:11
«Μπροστάρης στα μεγάλα έργα της Κρήτης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοντά στους κατοίκους των ορεινών κυρίως όγκων και σε όσους βιώνουν δύσκολη καθημερινότητα αλλά και σε όλους τους Κρητικούς ο πρόεδρος της ΝΔ

«Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την Κρήτη, θα μπω ο ίδιος μπροστάρης στα μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό». Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την επίσημη περιοδεία του στην Κρήτη, απευθυνόμενος κυρίως στους κατοίκους των ορεινών όγκων και σε όσους βιώνουν δύσκολη καθημερινότητα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε πως η Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός για τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα, ενώ απ’ όπου κι αν πέρασε αυτές τις μέρες έλαβε εκδηλώσεις λατρείας, αγάπης και θαυμασμού στο πρόσωπό του, με τον ίδιο να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε πολίτες που ποτέ μέχρι σήμερα δεν ψήφισαν Ν.Δ., αυτή τη φορά να το πράξουν.

Το κλίμα στις επισκέψεις ήταν ιδιαίτερα θερμό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους της ενδοχώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο νησί μας και παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Προχθές Σάββατο, δεύτερη ημέρα παραμονής στην Κρήτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η περιοδεία συνεχίστηκε με διαδοχικές επισκέψεις σε περιοχές του Ηρακλείου, της Μεσαράς και του Ρεθύμνου. Ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά γεύτηκε στο έπακρο την κρητική φιλοξενία, αφού σε κάθε περιοχή γινόταν δεκτός με χειροκροτήματα, κεράσματα, μαντινάδες και δώρα, με τους Κρητικούς να τον υποδέχονται με θερμούς εναγκαλισμούς και ιδιαίτερη θερμότητα.

Στη Μεσαρά

Στην περιοδεία τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών-Αστερουσίων Γεώργιος Επιτροπάκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και γενικότερα εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων.

Αφετηρία της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη αποτέλεσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου το εργοτάξιο του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό Άγιοι Δέκα του δήμου Γόρτυνας. Αναφερόμενος σε δηλώσεις του στο πολύ σημαντικό οδικό έργο Ηρακλείου-Μεσαράς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έπρεπε να είχε ήδη υλοποιηθεί, ενώ εξέφρασε την επιθυμία την επόμενη φορά που θα έρθει στην Κρήτη το συγκεκριμένο έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Ζήτησα από τον πρόεδρο να δει από κοντά την πορεία των έργων για την κατασκευή του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς. Του σημαντικότερου έργου υποδομής της περιοχής, που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας, εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν οι Άγιοι Δέκα, όπου ο κ. Μητσοτάκης κάθισε σε καφενείο και συνομίλησε με τους κατοίκους, ανταλλάσσοντας ευχές και θερμούς εναγκαλισμούς. Ακολούθησε ο Αμπελούζος και η Γεωργική Σχολή Μεσαράς, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε από τη διευθύντρια κ. Χαλκιαδάκη, αλλά και από την κ. Θεανώ Βρέντζου, εντεταλμένη σύμβουλο για αγροτικά θέματα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία ασχολείται με θέμα ανάπτυξης της Γεωργικής Σχολής. Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πως η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή, με σεβασμό, όπως πρόσθεσε, στη διασφάλιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της Κρήτης και της χώρας μας.

Επόμενος σταθμός ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρωμαϊκή Γόρτυνα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί ξανά τον χώρο και να δει από κοντά την έκθεση, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά και να είναι παρών στα εγκαίνιά του.


Σύσκεψη με φορείς

Συνεχίζοντας την επίσκεψή του στη Μεσαρά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε περίπατο στο κέντρο των Μοιρών, με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να περιμένει να τον συναντήσει και να του σφίξει το χέρι.

Στον σύντομο χαιρετισμό του έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στις Μοίρες, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αναφορά στους αγώνες Κρητικών στη Μακεδονία.

«Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία. Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ού αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δε γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, αναφορά στις επερχόμενες εκλογές, διευκρινίζοντας ότι, εκτός από τις εθνικές, μεγάλη σημασία έχουν τόσο οι ευρωεκλογές, όσο και οι δημοτικές και οι περιφερειακές, ζητώντας ο κόσμος να συμμετέχει, να ψηφίσει στις εκλογές και να στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «σας ζήτω να έρθετε κοντά μας, όχι μόνο τα παραδοσιακά στελέχη. Να καλοδεχτούμε και όσους δεν είχαν ψηφίσει ποτέ Ν.Δ. και βλέπουν ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν τις ελπίδες τους. Βλέπουν ότι κάτι έχει αλλάξει - έχουμε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε ακόμη οι πολίτες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, εφόσον υπάρχει ενότητα. Λίγο μετά τις 11 το πρωί προχθές Σάββατο, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Φαιστού, ενώ στη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Τυμπάκι προέδρευσε σε σύσκεψη με εκπροσώπους συνδικαλιστές του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, με την παρουσία και του δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε επίσης και στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής.


ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νότο του νομού Ηρακλείου ήταν στις 3 μετά το μεσημέρι το Ασήμι και ο Πύργος του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, όπου οι κάτοικοι τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του. Την ατμόσφαιρα ελάφρυνε η αναφορά πως στο καφενείο του Άγγελου είχε κάνει στάση και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του πριν γίνει πρωθυπουργός...

Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ασήμι, με πλούσια κρητικά εδέσματα.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μητσοτάκης και Λ. Αυγενάκης στο Πέραμα, στα Λιβάδια και στα Ζωνιανά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Πέραμα περί τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη. Εκεί συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Κόκκινο. Μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής, που νιώθουν, όπως τόνισαν, να είναι αποκομμένοι και πως η κυβέρνηση τους έχει γυρίσει την πλάτη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε, όπως τονίστηκε, να θέσει σε πρώτο πλάνο την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, έχοντας ως στόχο η ύπαιθρος να γίνει ξανά μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και βασικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας.

Η περιοδεία του προέδρου της Ν.Δ. στον νομό Ρεθύμνου συνεχίστηκε στα χωριά Λιβάδια και Ζωνιανά. Περήφανοι άνθρωποι, που ξεχωρίζουν για τη λεβεντιά τους, υποδέχτηκαν τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη της Ν.Δ. με χαμογέλα και ελπίδα για την επόμενη μέρα, ενώ τελευταίο σταθμό της επίσημης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη αποτέλεσαν τα Ανώγεια.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τα Ανώγεια «τόπο των ευκαιριών», περπάτησε στο Μεϊντάνι, μπήκε στα καφενεία του χωριού, συνομίλησε με κατοίκους και άναψε κερί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, ο κ. Μητσοτάκης άκουσε για τα προβλήματα της περιοχής και δήλωσε στον δήμαρχο πως θα είναι στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων, για τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά τη δύσκολη καθημερινότητα και τον αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν τον τόπο τους ζωντανό.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.