Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μπράουνις με σοκολάτα και πορτοκάλι

Μπράουνις με σοκολάτα και πορτοκάλι

Διατροφή | 02/02/2017 - 20:25
Μπράουνις με σοκολάτα και πορτοκάλι
Λαχταριστά σοκολατένια μπράουνις με αμύγδαλα.

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις

30 γραμμάρια κακάο άγλυκο, σκόνη

45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας

50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ

200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια

180 γραμμάρια βούτυρο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι

3 αυγά και 1 κρόκο

150 γραμμάρια λευκή ψιλή ζάχαρη

Για την επικάλυψη

1 στικ βούτυρο 114 γραμμάρια, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

⅓ φλιτζάνι μερέντα

2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τα μπράουνις

Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ.

Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει σαν μπεν-μαρί.

Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών.

Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν.

Ρίχνετε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ελέγχετε με πιρούνι.

Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο.

Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Για την επικάλυψη

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, μερέντα, και φυστικοβούτυρο σε υψηλή σκάλα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και να χαμηλώνετε την σκάλα του μίξερ για να μην πεταχτεί το μείγμα έξω.

Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και  προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το αλείψετε πάνω από τα μπράουνις.

 Σερβίρετε προαιρετικά με ξύσμα από πορτοκάλι.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.