Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μπαίνουν στα πλοία οι αγρότες της Κρήτης, για το παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

Μπαίνουν στα πλοία οι αγρότες της Κρήτης, για το παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

Ηράκλειο | 11/02/2016 - 10:38
Μπαίνουν στα πλοία οι αγρότες της Κρήτης, για το παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα
Οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται να μπουν απόψε στα πλοία της γραμμής, προκειμένου να ταξιδέψουν και να μετάσχουν στο μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο.

Εδώ και μέρες οι αγρότες της Κρήτης προετοιμάζουν για αύριο Παρασκευή την απόβαση τους στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σημειώνεται ότι χθες ακούστηκε και η άποψη ότι οι αγρότες του νησιού θέλουν κατάληψη του Υπουργείου Υγείας (δειτε ΕΔΩ). Μια άποψη που διατυπώθηκε δια στόματος Πρίαμου Ιερωνυμάκη

Για μέρες στην Αθήνα

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών. Επίσης, σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται, από τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση στο αίτημά τους για κάθοδο 50 έως 100 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και εάν η απάντηση είναι αρνητική θα αποφασίσουν τα μπλόκα για το τι τελικά θα πράξουν. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια» είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

Οι αγρότες του Λασιθίου

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως κανείς δε θα φτάσει στο Σύνταγμα, ωστόσο αγρότες και κτηνοτρόφοι τόσο από το Οροπέδιο Λασιθίου όσο και από άλλους νομούς, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν σήμερα στα μπλόκα του νησιού, μαζί με τα αγροτικά τους  οχήματα και τρακτέρ και να μεταβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου για να σαλπάρουν για Αθήνα.

Οι ίδιοι προειδοποιούν πως εάν η  αστυνομία επιχειρήσει να τους σταματήσει , είτε στην Εθνική Οδό, είτε στο λιμάνι  και δεν τους επιτρέψουν την είσοδο των τρακτέρ στο πλοίο θα φτιάξουν εκ νέου μπλόκο στο σημείο.

Ετοιμάζονται στα Χανιά

Αποχωρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού, όπως αποφάσισαν χθες Τετάρτη. Οι αγρότες ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων ότι θα αποχωρήσουν από τον χώρο του μπλόκου, ώστε τα δημοτικά συνεργεία να προχωρήσουν στον καθαρισμό του σημείου και θα παραδοθεί ο κόμβος του Κλαδισού και πάλι σε κυκλοφορία συμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα».

Το βράδυ οι αγρότες θα μεταβούν στο λιμάνι της Σούδας όπου θα αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής για Αθήνα. Το πρωί της Παρασκευής θα προχωρήσουν σε κατάληψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το απόγευμα θα μεταβούν στο Σύνταγμα για να συμμετέχουν στην πανελλαδική διαμαρτυρία αγροτών.

Επίσης, χθες το πρωί, οι καταστηματάρχες της οδού Κισάμου που διαμαρτύρονταν για το μπλόκο, μετέβησαν στον Κλαδισό στο σημείο του μπλόκου και ζήτησαν από τους αγρότες να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση διότι ταλαιπωρούνται και η κίνηση στα καταστήματα τους έχει μειωθεί κατά 50%.

Μπλόκο Πραιτωρίων: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για επιβίωση στην Αθήνα και παραπέρα!

«Στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια την Κυριακή 7 Φλεβάρη, εκπρόσωποι 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πανελλαδική - παναγροτική κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και το Σάββατο 13 Φλεβάρη. Η κινητοποίηση αυτή είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα μας απέναντι στην κυβέρνηση.

Με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, την οργανωμένη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την αλληλεγγύη του εργαζόμενου λαού της Αθήνας, θα πάρει ισχυρή απάντηση η κυβέρνηση, που δηλώνει ότι δεν θα ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημά μας, που με την ανακοίνωση του συλλαλητηρίου άρχισε να συκοφαντεί τον αγώνα μας, που μας κατηγορεί ότι πάμε στην Αθήνα όχι για να προβάλουμε τα αιτήματά μας, αλλά για να δημιουργήσουμε επεισόδια, λένε και ξαναλένε ότι υποκινούμαστε από επαγγελματίες συνδικαλιστές. Την ίδια ώρα απειλούν ότι θα μας αντιμετωπίσουν με καταστολή και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

Είναι τα ίδια επιχειρήματα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για όλους όσοι κινητοποιούνται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Στα μπλόκα βρίσκονται αγρότες που μπορεί να ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα αλλά επιλέγουν να παλέψουν, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους. Παραμένουμε πολλά μερόνυχτα στο μπλόκο όχι γιατί δεν έχουμε άλλη δουλειά, αλλά επειδή ξέρουμε πως αν δεν αγωνιστούμε θα χαθούμε. Πάμε στην Αθήνα να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που ομόφωνα αποφασίσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, διεκδικώντας:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγησή από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή - Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης - Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος - Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε. Όχι για να προκαλέσουμε επεισόδια, όπως λέει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και όχι “μπαχαλάκηδες”. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πώς να οργανώνουμε τους αγώνες μας, και πώς να τους περιφρουρούμε.

Δεν πάμε υπακούοντας σε “κομματικές εντολές”, όπως μας κατηγορούν κάποιοι, υπέρμαχοι της “ενότητας και του όλοι μαζί”. Με τη στάση τους δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας. Το σίγουρο είναι ότι τα αιτήματα που προβάλλουν, όπως το "κατά κύριο επάγγελμα" αγρότες, είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών που ωφελούνται από την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ να πεταχτούν από την παραγωγή άλλοι 500.000 μικρομεσαίοι αγρότες.

Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού Ηρακλείου να κατέβουν την Πέμπτη βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία και εμπόδιο που θα σταθεί στο δρόμο τους. Όλοι στο κάλεσμα του μπλόκου Πραιτωρίων, να ανέβουμε οργανωμένα, συντεταγμένα, περιφρουρημένα, σύμφωνα με το σχέδιο που ορίζει η επιτροπή του συλλαλητηρίου.

Αγωνιζόμαστε να μην μας πάρουν τη γη μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας να ζουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας. Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 μμ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΚΙΟΣΚΙ ΑΝΕΚ)

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 μμ

ΕΚΕΙ ΜΕΝΟΥΜΕ, ΕΚΕΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ» 



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.