Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μοσχάρι με μυρωδικά

Μοσχάρι με μυρωδικά

Διατροφή | 25/02/2017 - 16:50
Μοσχάρι με μυρωδικά
Λαχταριστό και ζουμερό πιάτο

Υλικά για 4-6 άτομα

2 ½ κιλά σιδηρόδρομο από μοσχάρι

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 φιάλη 750 ml ξηρό κόκκινο κρασί

2 κλαράκια σέλινου κομμένα σε ροδέλες

5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

5-6 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

2 δαφνόφυλλα

1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδου κομμένο στα τέσσερα

1 λίτρο νερό

χοντρό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάτε από το χασάπη να κόψει το κρέας σε τέσσερα κομμάτια των 5 εκατοστών  ή το κόβετε εσείς.

Το πλένετε με νερό και αλατοπιπερώνετε. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, διατηρώντας την ένταση της φωτιάς σε μέτρια θερμοκρασία, βάζετε αρχικά τα δύο από τα τέσσερα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρετε.

Όταν πάρει χρώμα η μια πλευρά ,τα γυρνάτε από την άλλη.

Ο χρόνος που θα χρειαστούν για να σοταριστούν είναι περίπου 8 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε τα άλλα δύο κομμάτια κρέατος και τα σοτάρετε και αυτά.

Μεταφέρετε το μοσχάρι σε μια πιατέλα, αδειάζετε την κατσαρόλα από το λίπος και κρατάτε μόνο 3 κουταλιές για να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Βάζετε μέσα στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο καρότο, το σέλινο και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

 Σβήνετε ρίχνοντας το κόκκινο κρασί.

Στη συνέχεια βάζετε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας και τις 3 κουταλιές που κρατήσατε από το ζουμί που το ίδιο έβγαλε. Μόλις αρχίσει να βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά.

Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Στο χρονικό αυτό σημείο πασπαλίζετε το κρέας με 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Προσθέτετε 1 λίτρο νερό, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ,το θυμάρι, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο.

Παράλληλα, ανοίγετε το φούρνο, για να προθερμανθεί.

Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς. Ψήνετε το μοσχάρι στο φούρνο σε αυτή τη θερμοκρασία για 2 ½ ώρες.

Μετά το χρόνο αυτό, το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σουρώνετε τη σάλτσα του. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια της.

Αν θέλετε επιπλέον αλατοπίπερο το προσθέτετε στο κρέας, αλλιώς το αφήνετε ως έχει.

Σερβίρετε το κρέας. Μπορείτε να συνοδεύσετε το μοσχάρι με ρύζι.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.