Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μηνύματα κι ευχές στους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μηνύματα κι ευχές στους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Παιδιά & Γονείς | 06/06/2017 - 16:41
Μηνύματα κι ευχές στους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων
Μηνύματα στήριξης στους μαθητές που ρίχτηκαν στη μάχη των φετινών Πανελληνίων έστειλαν -μεταξύ άλλων- ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων» ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων την Τρίτη 6 Ιουνίου. Ο υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για έναν «σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για τη ζωή τους αγώνα» και έναν «σταθμό στην πορεία της κατάκτησης της γνώσης» και καλεί να τον αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και ηρεμία. «Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, προτρέπω τους νέους μας να επιλέξουν τις σπουδές που πραγματικά θέλουν, γιατί για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ευθύνη της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Και για αυτό εργαζόμαστε», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Γαβρόγλου. Τέλος, ο υπουργός διαβεβαιώνει τους υποψηφίους ότι το υπουργείο έχει διασφαλίσει το αδιάβλητο του συστήματος και στις φετινές εξετάσεις και εύχεται «καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου που συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

«Ψυχραιμία και στήριξη στα παιδιά. Η ζωή είναι γεμάτη εξετάσεις και μάχες. Καλή αρχή! Καλή δύναμη! Καλή επιτυχία!»

ήταν το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε με τη σειρά της "δύναμη, αισιοδοξία και υπομονή στις μαθήτριες και τους μαθητές που ξεκινούν σήμερα τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ολοκληρώνεται μια προσπάθεια και ξεκινά ένας αγώνας για χιλιάδες νέους ανθρώπους. Ας σταθούμε λοιπόν στο πλάι τους για να τους στηρίξουμε σε κάθε τους επιλογή, σε κάθε τους βήμα".

Και η ΚΝΕ δίπλα στους μαθητές

"Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις καλή επιτυχία!

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της!

Οι μαθητές φτάνουν στις εξετάσεις έπειτα από μία χρονιά με πολλή προσπάθεια, προσωπικές θυσίες, άγχος, τρέξιμο, δυσκολίες αλλά και μεγάλες οικονομικές θυσίες των γονιών τους. 

Όμως η χρονιά που τώρα φτάνει στο τέλος της ήταν και μια χρονιά πολλών και δυναμικών κινητοποιήσεων από τις οποίες οι μαθητές βγήκαν κερδισμένοι, είχαν κατακτήσεις, έβγαλαν συμπεράσματα για τη δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. 

Μπροστά στις εξετάσεις λοιπόν, που έφτασαν, οι μαθητές χρειάζεται να κρατήσουν όλα αυτά που τους έκαναν και φέτος πιο δυνατούς.  

Άσχετα με τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας και η καθεμία μετά τις εξετάσεις, τις σπουδές ή τη δουλειά, αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να είναι οδηγός για τη μετέπειτα ζωή του κάθε μαθητή. Να μη συμβιβαστεί με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσει. Να επιλέξει να δυναμώσει τη συλλογική διεκδίκηση και δράση για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει!

Και στην μάχη των εξετάσεων χρειάζεται αισιοδοξία!

Το μέλλον μας δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου, αλλά και στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Σαν µαχητές θα σταθούµε στη µάχη των εξετάσεων και σε κάθε µάχη που έχουµε µπροστά µας!

Σαν µαχητές θα συνεχίσουµε τη ζωή µας!

Καλή επιτυχία!"

Οι ευχές του Σταύρου Αρναουτάκη

Ευχές για κάθε επιτυχία και πρόοδο στους χιλιάδες μαθητές της Κρήτης που από αύριο θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στέλνει με μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει:

«Στους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες της Κρήτης που από αύριο θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, εύχομαι κάθε επιτυχία και πρόοδο. Για όλους τους υποψήφιους, κλείνει ο  μοναδικός και ανεπανάληπτος κύκλος της μαθητικής ζωής, ενώ ταυτόχρονα για όλους ανοίγει ένας νέος δρόμος γεμάτος προκλήσεις για το μέλλον τους.

Μέσα από την προετοιμασία τους, είμαι βέβαιος ότι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, θα καταφέρουν να σταδιοδρομήσουν μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο και ανταγωνιστικό.

Στους εκπαιδευτικούς της Κρήτης εκφράζω θερμά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν και τους εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχεια. 

Στους γονείς, επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το δικό τους αγώνα, έναν αγώνα που εύχομαι να δικαιωθεί με την πρόοδο και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους»


Το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου

«Με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ολοκληρώνεται μια επίμοχθη προσπάθεια χρόνων για τους μαθητές των λυκείων, για τους εκπαιδευτικούς που κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτελούν με ευσυνειδησία το έργο τους αλλά και για  τους γονείς που στήριξαν όλο το αυτό διάστημα τον καθημερινό αγώνα των παιδιών τους», αναφέρει αρχικά ο κ. Λαμπρινός, ο οποίος εύχεται «καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά». 

Όπως τονίζει,  «σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την χώρα μας, η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον επαφίεται κυρίως στις δικές τους πλάτες. Η Ελλάδα χρειάζεται νέους ανθρώπους με κατάρτιση, δημιουργικότητα και φρέσκια οπτική και η πρόσβαση  στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση είναι μια καλή αφετηρία για να προικίσουμε τους σημερινούς μαθητές με αυτά και ακόμη περισσότερα προσόντα. Δεν είναι, ωστόσο, και η μόνη. Όσοι δεν κατορθώσουν να εισαχθούν σε σχολές της αρεσκείας τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Αντιθέτως τώρα αρχίζει και οι ευκαιρίες που τους περιμένουν θα είναι πολλές και σημαντικές. Αρκεί να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να στοχεύουν ψηλά».

Ο Σωκράτης Βαρδάκης εύχεται στους μαθητές που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες

Ο Βαρδάκης Σωκράτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα ξεκινάει μία δύσκολη δοκιμασία, ίσως η πρώτη από τις πολλές που έχουν να δώσουν οι μαθητές στην ζωή τους. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να είναι σίγουροι ότι με δύναμη, αισιοδοξία και καλή προετοιμασία θα πετύχουν τον στόχο τους. Θα πρέπει ωστόσο να θυμούνται ότι δεν είναι η τελευταία ευκαιρία τους, καθώς η επιτυχία θέλει διαρκείς αγώνες. 


Πρέπει όλοι εμείς, γονείς, καθηγητές και φίλοι, να σταθούμε δίπλα τους τις κρίσιμες αυτές στιγμές και να τους οπλίζουμε με δύναμη και υπομονή.»

Β.Κεγκέρογλου: «Καλή επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές».

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ο  γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε τα εξής:

«Ο θεσμός των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκίνησαν σήμερα, αποτελεί ένα από τα τελευταία αντικειμενικά συστήματα στην πατρίδα μας.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες  και στις οικογένειες τους καλή επιτυχία αλλά και δύναμη και πίστη στους στόχους τους.

Ευθύνη όλων μας (γονέων και εκπαιδευτικών) είναι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, παρέχοντας τη κατάλληλη στήριξη, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη και επίπονη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

«Εύχομαι όλοι να ανταμειφθείτε για τους κόπους σας»

Το δικό του μήνυμα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων έστειλε ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Το μήνυμα του κ. Μπαριτάκη έχει ως εξής:

"Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές του  Λυκείου Βιάννου,

Ξεκινώντας τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους. Σε μια τόσο δύσκολη, όσο και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η παιδεία και η γνώση είναι η λύση. Είστε το μέλλον για την πατρίδα μας. Εσείς που θα παλέψετε για ένα καλύτερο αύριο. 

Εύχομαι όλοι να ανταμειφθείτε για τους κόπους σας και σας συγχαίρουμε ούτως ή άλλως για την προσήλωση στον στόχο σας. 

Στις οικογένειες σας, που μέσα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο στηρίζουν τις προσπάθειές σας, εύχομαι υγεία, κουράγιο και υπομονή για να σας στηρίζουν σε όλες σας τις επιλογές.

Στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα, την διεύθυνση του Λυκείου, τους  καθηγητές και σύλλογο γονέων και κηδεμόνων εύχομαι από καρδιάς καλή συνέχεια στο σπουδαίο τους έργο με συνέπεια, αγάπη, επαγγελματισμό, δικαιοσύνη, στήριξη στον αγώνα των παιδιών μας.

Καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας".

«Καλή επιτυχία και πρόοδο» εύχεται και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης σε δήλωσή του για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αναλυτικότερα, το μήνυμα του κ. Βλαχάκη έχει ως εξής:

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι η κορύφωση μιας επίπονης μαθησιακής προσπάθειας για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, μια πρόκληση για ένα νέο ξεκίνημα. Ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι μονόδρομος· τις περισσότερες φορές, όταν οι καρποί της αποτυχίας ωριμάσουν, γεννιούνται νέοι στόχοι και επιδιώξεις με θέληση και αισιοδοξία. Μπροστά στο μεγαλείο της μαθησιακής διαδικασίας μα κυρίως στο μεγαλείο της ζωής ας μην αφήσουμε ποτέ χώρο στις ερινύες της αποτυχίας! Ας απαρνηθούμε το τραγούδι των Σειρήνων και ας μην χάσουμε τον γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες για πρόοδο προορισμό μας. Να αφουγκραστούμε τα λόγια του ποιητή και να  δώσουμε χώρο και χρόνο στη ζωή, στη γνώση, στη φιλία, στην αγάπη, στο γέλιο. Να γίνουμε και να γινόμαστε παιδιά για να νιώσουμε αυθεντικά ανθρώπινοι. Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο της ζωής σας,  ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και πρόοδο». 

Γεώργιος Βλαχάκης

Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας.


Ευχή του δημάρχου Γόρτυνας

   Εν' όψει  των  πανελλήνιων  εξετάσεων  2017 , που  ξεκίνησαν  σήμερα  Τρίτη ( 6/6/2017 ) , ο 

Δήμαρχος  Γόρτυνας , Νικόλαος  Σχοιναράκης , εύχεται  στα παιδιά  που  διαγωνίζονται  αυτές  τις

ημέρες  , ΚΟΥΡΑΓΙΟ ,  ΔΥΝΑΜΗ  και  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  στην  εκπλήρωση  των  στόχων  τους .

  Εύχεται  επίσης , το  κλείσιμο  του  κύκλου  της  μαθητικής  τους  ζωής , να  σημάνει  την  έναρξη

ενός  νέου  κύκλου  επιτυχίας  ,  ο  οποίος  θα  αποτελέσει  δικαίωση  της  προσπάθειάς  τους  όλα  αυτά  τα  χρόνια . 


Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης αποστέλλει σ’ όλους τους μαθητές, εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης και καλής επιτυχίας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, το δικό τους αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων, να έχουν καλή επιτυχία, δύναμη, υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία για να φέρουν εις πέρας την προσπάθεια τους επιτυχώς, με νηφάλια σκέψη και ψυχραιμία. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό αγώνα στο στίβο των επιδιώξεών – και οπωσδήποτε όχι τον μοναδικό - όλων των νέων παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον ενώ παράλληλα αποτελούν το επισφράγισμα των προσπαθειών τους και την αφετηρία για το ξεκίνημα μιας νέας, δημιουργικής πορείας στη ζωή τους. Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας, η αισιοδοξία και το αγωνιστικό ήθος των μαθητών του τόπου μας, πρέπει να μας κάνει περήφανους και να μας δίνει ελπίδα για την επόμενη μέρα. Άλλωστε, η απόκτηση παιδείας και γνώσεων είναι καθοριστικός παράγοντας για καταρτισμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες που η Πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει. 

Εύχομαι επίσης κουράγιο και υπομονή σε όλους τους γονείς, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους και ζουν επίσης πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία όπως επίσης και στους καθηγητές που στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τις προσπάθειες των μαθητών τους με την σκέψη πάντα κοντά τους».

Μήνυμα Δήμαρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


"Στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  εύχομαι ολόψυχα

καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Είναι και αυτή μία από τις πολλές μάχες της ζωής σας την οποία καλείστε να

δώσετε.

Με επιμονή, υπομονή και αισιοδοξία, η προσπάθειά σας θα έχει το καλύτερο

δυνατό αποτέλεσμα. Οι Εξετάσεις αυτές  αν και αποτελούν σημαντικό σταθμό

στην πορεία σας, δεν  είναι μονόδρομος.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την

αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών.

Θερμά συγχαρητήρια  στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τα

άγχη και τις αγωνίες σας, σας  υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν και είναι

αρωγοί σε όλη την πορεία της προσπάθειάς σας.

Ως Δήμαρχος η σκέψη μου είναι μαζί σας, στη σημαντική σας αυτή στιγμή , που

προσπαθείτε και αγωνίζεστε για το μέλλον σας".

«Η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη σ’ εσάς...»

              Ευχές Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη,

               στους υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

 « Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνετε το δικό σας αγώνα για τη επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις, εύχομαι ολόψυχα να έχετε δύναμη και καλή επιτυχία. Στο δύσκολο δρόμο που καλείστε να διανύσετε χρειάζεται ηρεμία, συγκέντρωση και πίστη στις δυνατότητές σας. Καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που σας στηρίζουν σε κάθε  προσπάθεια.  Η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη σ’ εσάς...».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.