Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΜια ολόκληρη... πόλη έβαλε λουκέτο στην Κρήτη

Μια ολόκληρη... πόλη έβαλε λουκέτο στην Κρήτη

Κρήτη | 06/05/2018 - 17:04
Μια ολόκληρη... πόλη έβαλε λουκέτο στην Κρήτη
13.900 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από το 2009 έως και το 2017 μόνο στο Ηράκλειο.Ποιες περιοχές δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Μια ολόκληρη... πόλη έβαλε λουκέτο μέσα σε 8 χρόνια με βάση τους αριθμούς που αφορούν το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Ηράκλειο από το 2009 έως και το 2017. Έτσι λοιπόν 13.900 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από το 2009 έως και το 2017 στο Ηράκλειο, ενώ το ίδιο διάστημα άνοιξαν 12.766 επιχειρήσεις. Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο το πόσο έχει χτυπηθεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση η αγορά της πόλης, με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV” να μην επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό.


Αν κανείς μελετήσει τους αριθμούς όπως αυτοί παρουσιάστηκαν στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής”, θα διαπιστώσει ότι ο κλάδος που έχει χτυπηθεί περισσότερο στο Ηράκλειο είναι το τμήμα εμπορίου αλλά και οι υπηρεσίες, καθώς σε αυτό το διάστημα έβαλαν λουκέτο 5.124 και 4.941 επιχειρήσεις αντίστοιχα, ενώ πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα για το τμήμα τουρισμού, όπου έκλεισαν 280 επιχειρήσεις, αλλά και για το τμήμα των εξαγωγών, όπου έβαλαν λουκέτο 112 επιχειρήσεις.


Στον αντίποδα, το ίδιο διάστημα που τα λουκέτα στο Ηράκλειο έπεφταν “βροχή”, άνοιξαν 12.766 επιχειρήσεις, με τις περισσότερες ενάρξεις να αφορούν το τμήμα των υπηρεσιών και το εμπόριο, ισοσταθμίζοντας κάπως την ήδη αρνητική κατάσταση.

Όσον αφορά το 2017, στο Ηράκλειο έκλεισαν 1.138 επιχειρήσεις και άνοιξαν 1.092. Δραματική η εικόνα με βάση τους αριθμούς και για την ελληνική επικράτεια, καθώς από το 2007 έως και το 2017 σε όλη τη χώρα έκλεισαν 273.007 επιχειρήσεις και άνοιξαν 215.947. Ούτε λίγο λοιπόν ούτε πολύ, σε όλη την Ελλάδα κατέβασε ρολά... μια πόλη λίγο μεγαλύτερη από το Ηράκλειο. Ωστόσο ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και τους πρώτους μήνες του 2018 έχει μειωθεί, έστω και οριακά, η ροή των λουκέτων στην αγορά της Κρήτης.
Στη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV” οι φορείς της αγοράς αναφέρθηκαν στα μεγάλα ανοικτά ζητήματα της τοπικής οικονομίας, τονίζοντας ότι ακόμα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει ένα επί της ουσίας σχέδιο που θα μπορούσε να δώσει κίνητρα ανάκαμψης στις τοπικές οικονομίες, που αποτελούν και τη βάση για την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού αλλά και των τζίρων.

Τα βασικά προβλήματα

Η παγιοποίηση των υψηλών φορολογικών επιβαρύνσεων όπως είναι η αύξηση της προκαταβολής του φόρου, η αύξηση του ΦΠΑ, των ειδικών τελών αλλά και ο φορολογικός συντελεστής στο 29% “γονατίζουν” στην κυριολεξία την ντόπια επιχειρηματικότητα, που προσπαθεί να αντισταθεί στις δυσκολίες της εποχής. Όπως τόνισαν καταστηματάρχες από ολόκληρη την Κρήτη, που μίλησαν στα πλαίσια της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας της εκπομπής, υπάρχουν αρκετές μέρες στην Κρήτη όπου ένα μεγάλο ποσοστό εμπορικών καταστημάτων έχει μηδενικό τζίρο, δηλαδή μέσα σε μια εμπορική μέρα στο κατάστημα δεν μπαίνει ούτε ένας καταναλωτής για να αγοράσει. Μάλιστα, η δημοσιογραφική έρευνα ανέδειξε ότι καμία αγορά της Κρήτης δεν έχει θέσει προς το παρόν τις βάσεις για ένα θετικό ισοζύγιο, με την ένδυση και την υπόδηση να μετρούν πλέον τις δραματικές πληγές τους.

Σε επίπεδο πόλης Ηρακλείου η οδός Αγίου Μηνά εξακολουθεί να είναι ο δρόμος των λουκέτων και ακολουθούν η λεωφόρος Καλοκαιρινού, η οδός 1821 αλλά και οι οδοί Αβέρωφ και Έβανς. Δυστυχώς λουκέτα πλέον έχουν καταγραφεί και σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους πανελλαδικά, όπως είναι ο πεζόδρομος της Δαιδάλου.
Σε Χανιά και Ρέθυμνο τα περισσότερα λουκέτα καταγράφονται στους πιο εμπορικούς δρόμους των πόλεων, όπως είναι οι οδοί Κυδωνίας και Κισσάμου στα Χανιά, και η οδός Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, αλλά και η λεωφόρος Κουντουριώτου. Η εικόνα βέβαια δεν αλλάζει και για τις πόλεις τους Λασιθίου.

Στην ενδοχώρα

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα λουκέτα μαστίζουν και την ενδοχώρα του νησιού, με την κατάσταση σε πολλά σημεία να είναι πολύ δύσκολη, μιας και σε κωμοπόλεις και κεφαλοχώρια έβαλαν λουκέτα ακόμα και επιχειρήσεις που είχαν συνδυάσει το όνομα και τις υπηρεσίες τους με ολόκληρη την περιοχή. Μεσάρα, Αρκαλοχώρι, Ασήμι και Καστέλι Πεδιάδος στο Ηράκλειο, Πέραμα στο Ρέθυμνο, αλλά και Κίσσαμος στα Χανιά δυστυχώς μετρούν τις δικές τους πληγές. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια στις περιοχές αυτές οδηγήθηκαν σε λουκέτο και δεκάδες ελαιοτριβεία, που πριν το 2009 ήταν από τις πιο εύρωστες επιχειρήσεις στο νησί. “Κερασάκι στην τούρτα” αποτέλεσαν και τα φαινόμενα φοροδιαφυγής που έχουν καταγραφεί και στην οικονομία του πρωτογενούς τομέα, όπως είναι τα ελαιουργεία. Μάλιστα, μέσα στο 2017 υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που αφορούσαν και την Κρήτη. Τα συγκεκριμένα ελαιοτριβεία εντοπίστηκαν να έχουν πουλήσει τόνους λαδιού χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.


Το πρώτο λουκέτο με 48ωρη διάρκεια μπήκε στο Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο ελαιοτριβείο δεν είχε εκδώσει τιμολόγιο για 19 τόνους λαδιού, ύψους 63.000 ευρώ. Στη Λαμία εντοπίστηκε ελαιοτριβείο που δεν έκοψε παραστατικά ύψους 18.000 ευρώ και στην Ιεράπετρα 14.000 ευρώ. Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία. Ειδικότερα, και φέτος καταγράφηκε μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών που έδωσαν την παραγωγή τους σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία, αντί για τους τοπικούς συνεταιρισμούς, χωρίς να τηρούνται παραστατικά, ενώ και η διακίνηση του ελαιολάδου στη συνέχεια γίνεται με παράνομο τρόπο, με αποτέλεσμα να αποκρύπτονται εισοδήματα και να συντελείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Στο “σφυρί” τα 15 πρώτα ακίνητα οφειλετών
Ο εφιάλτης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Κρήτη

Τα πρώτα 15 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ. Όπως τονίστηκε στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV”, η λίστα περιλαμβάνει ακίνητα όλων των κατηγοριών: από κατοικίες, γραφεία και οικόπεδα έως αποθήκες και πάρκινγκ.

Όλα τα ακίνητα ανήκουν σε επιχειρηματίες που στα χρόνια της κρίσης χρεωκόπησαν και σήμερα θα τα δουν να εκποιούνται από τον υπολογιστή των συμβολαιογράφων. Η νέα αυτή πραγματικότητα απειλεί πλέον και την κρητική αγορά, με την κατάσταση να περιπλέκεται όταν υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες σε ένα ακίνητο.
Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, η λίστα με τα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου που θα βγαίνουν στο ηλεκτρονικό “σφυρί” θα μεγαλώνει. Μπορεί σε πρώτη φάση οι πλειστηριασμοί να αφορούν μεγαλο-οφειλέτες, αλλά σταδιακά η εφορία θα αγριέψει...

Με τους δανειστές να πιέζουν ήδη για τη διενέργεια χιλιάδων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να εισπραχθούν οι απλήρωτοι φόροι, που συνολικά υπερβαίνουν τα 100 δισ. ευρώ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πατήσει γκάζι. Θα αρχίσει να εκποιεί σπίτια, οικόπεδα, καταστήματα, χωράφια αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης) που έχουν στην κατοχή τους φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, ακόμα και μερικών χιλιάδων ευρώ.
Η πρώτη κατοικία φορολογουμένων με χρέη στην εφορία δε γλιτώνει από το ηλεκτρονικό “σφυρί”. Η νομοθεσία επιτρέπει κατασχέσεις ακινήτων για ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Οι οφειλέτες για να σώσουν την πρώτη κατοικία τους θα πρέπει να έχουν υπαχθεί ή να υπαχθούν μέχρι το τέλος του έτους στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Παραεμπόριο

«Το παραεμπόριο είναι ένας βασικός βραχνάς για την Κρήτη. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στο Ηράκλειο. Όσον αφορά τα λουκέτα, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τους αριθμούς που δίνονται από τα επιμελητήρια», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης. 

«Αν εξαιρέσουμε τον πιο εμπορικό πεζόδρομο στο κέντρο των Χανίων, το πρόβλημα με τα λουκέτα είναι μεγάλο και ορατό εδώ και πολλά χρόνια. Τα πράγματα στα Χανιά θα ήταν πολύ πιο δύσκολα αν δεν υπήρχε ο τουρισμός» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης. 

«Το Ρέθυμνο έχει την περίοδο του καρναβαλιού που κάπως σώζει την κατάσταση όσον αφορά τους τζίρους. Ωστόσο και εδώ ο Αύγουστος είναι πάντα ο καλύτερος μήνας όσον αφορά τα καταστήματα» επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Πολιουδάκης. 

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προκαλούν μεγάλο τρόμο στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Στον Άγιο ακόμα και εγώ που είμαι έμπορος διστάζω να ψωνίσω με αυτή την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», υποστήριξε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αγ. Νικολάου Οδυσσέας Παπαδάκης.

«Από τις αγορές της Κρήτης και τα λουκέτα στο νησί βγήκε, δυστυχώς, μια πολύ μεγάλη στρατιά ανέργων, που πολύ δύσκολα βρίσκουν νέα δουλειά», εκτιμά ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης. 

«Οι μικρομεσαίοι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το μάρμαρο της κρίσης. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έκλεισαν και κάποιες άλλες που μπορεί να απέλυσαν σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων τους» σχολιάζει από την πλευρά του ο Μπάμπης Λεκάκης, πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ. 

«Τους πρώτους μήνες του 2018 φαίνεται μια μικρή ανάκαμψη, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα όσον αφορά τα λουκέτα δε φαίνεται να έχουν τεθεί οι βάσεις για να γίνει κάτι ουσιαστικό προς το καλύτερο, σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια», εκτιμά ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Σφυρής.

Τα βασικά προβλήματα της επιχειρηματικότητας

* Η παγιοποίηση των υψηλών φορολογικών επιβαρύνσεων (αύξηση προκαταβολής φόρου, αύξηση ΦΠΑ και ειδικών τελών, αύξηση φορολογικού συντελεστή στο 29%)
* Η συσσώρευση οφειλών
* Η αδυναμία εξεύρεσης αγορών για την αντιστάθμιση της ισχνής καταναλωτικής ζήτησης

Λουκέτα από το 2012 έως το 2017 στη χώρα

- Έκλεισαν 273.007 επιχειρήσεις
- Άνοιξαν 215.947 επιχειρήσεις

Λουκέτα στο Ηράκλειο

- 1.138 λουκέτα το 2016
- 1.092 λουκέτα το 2017

Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν στο Ηράκλειο (2009-2017)

2009: 1.432
2010: 1.762
2011: 1.729
2012: 1.976
2013: 1.615
2014: 1.831
2015: 1.389
2016: 1.140
2017: 1.026
Σύνολο: 13.900

Οι επιχειρήσεις που άνοιξαν στο Ηράκλειο (2009-2017)

2009: 1.573
2010: 1.724
2011: 2.269
2012: 1.493
2013: 1.491
2014: 1.048
2015: 1.151
2016: 1.007
2017: 1.010
Σύνολο: 12.766

Τα λουκέτα ανά κατηγορία (2009-2017)

- Τμήμα Εμπορίου: 5.124
- Τμήμα Υπηρεσιών: 4.941
- Τμήμα Μεταποιήσεων: 3.443
- Τμήμα Τουριστικό: 280
- Τμήμα Εξαγωγών: 112

Οι επιχειρήσεις που άνοιξαν ανά κατηγορία (2009-2017)

- Τμήμα Υπηρεσιών: 5.687
- Τμήμα Εμπορίου: 4.415
- Τμήμα Μεταποιήσεων: 2.180
-Τμήμα Τουριστικό: 452
- Τμήμα Εξαγωγικό: 32

Ο χάρτης των λουκέτων στο Ηράκλειο

- Οδός Αγίου Μηνά
- Λεωφόρος Καλοκαιρινού
- Οδός 1821
- Οδός Αβέρωφ
- Οδός Έβανς

Ο χάρτης των λουκέτων στα Χανιά

- Οδός Κυδωνίας
- Οδός Κισσάμου
- Οδός Ανδρέα Παπανδρέου

Ο χάρτης των λουκέτων στο Ρέθυμνο

- Οδός Αρκαδίου
- Λεωφόρος Κουντουριώτη
- Οδός Εθνικής Αντιστάσεως
- Οδός Μάρκου Πορτάλιου

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Πεζά

Mε την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Διπλή τραγωδία για τον σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη

Την ώρα που "οδηγούσε" στην εξόδιο ακολουθία την μητέρα του, πέθαινε και ο πεθερός του…

Το Κεντρικό λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Για την επικείμενη άφιξη της κακοκαιρίας

Καιρός στην Κρήτη: Χαλάζι σε Κουντούρα και Μεσοχωριό –…

Αναλυτικά ο καιρός - Σφοδρή χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ με τους κατοίκους της περιοχής να μιλούν για μία ακόμη θεομηνία μέσα σε διάστημα ενός μήνα

Λάδι: Φόβοι για «βαφτίσια» λαδιών ως Κρητικά – Οι χρυσοί…

Μέτρα για την προστασία του κρητικού ελαιολάδου ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου - Οδηγίες από τον ΣΕΒΙΤΕΛ- Τι πρέπει να προσέχουν παραγωγοί και τυποποιητές

“Λαμπάδιασε” η κουζίνα του σπιτιού

Φωτιά και σε κάδο απορριμμάτων

7 χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το ΕΚΑΒ και την…

Δεν ξεχνούν τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη

Το Στάδιο Ελευθερίας αλλάζει όψη

Σημαντικές βελτιώσεις

Νέοι σεισμοί στην Κρήτη τα ξημερώματα

Τρεις σεισμικές δονήσεις στην Ανατολική Κρήτη

Σπουδαίο εύρημα – Εκκλησιαστικές εικόνες ενδέχεται να…

Στο χωριό Τσιβαράς Αποκορώνου Χανίων

Ευθύμιος Λέκκας: Καθησυχαστικός ο σεισμολόγος για τον…

Δεν συνδέεται με σεισμούς που προηγήθηκαν χρονικά

460.000 ευρώ στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης

Υπεγράφη σήμερα η απόφαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αύξηση τιμών σε όλα τα κρέατα

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γεωργικές προοπτικές

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων

Ανατριχιαστική υπόθεση στην Κρήτη: Πατέρας βίαζε επί 15…

Κρητικιά ζούσε την φρίκη από 12 χρονών στα Χανιά

Καιρός στην Κρήτη: Αναμένεται να πέσει και χαλάζι

Αναλυτικές οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες

Στο Νομό Λασιθίου η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Στο Γ.Ν. Ιεράπετρας και το Γ.Ν. Σητείας

Σεισμός: Σε «ρυθμούς» Ρίχτερ η Κρήτη - Μετά τα 5,3 Ρίχτερ,…

Τι αναφέρει ο Ευθύμης Λέκκας για τα 5,3 Ρίχτερ

Ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε στην Αλόννησο-Ανήκει…

Μετά από οικοδομικές εργασίες σε θεμέλια σπιτιού

Εικόνες σοκ και… θερμά επεισόδια για τον αντικαπνιστικό…

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV η ιατρική κοινότητα, μαζί με την εστίαση αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και έβαλαν…

Τροχαία ατυχήματα με εκτροπές στο Ηράκλειο και την «Δίδω»…

Ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους θα πρέπει να επιδείξουν οι διερχόμενοι οδηγοί-

Απίστευτες εικόνες με την “επέλαση” του δάκου στην ενδοχώρα

Aγωνία για το μέλλον της καλλιέργειας

Η Τουρκία θέλει να στείλει γεωτρύπανο στην Κρήτη

Στο επίκεντρο η Κρήτη, μετά τη μη νόμιμη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Σεισμοί στην Κρήτη: Μικρό ρήγμα σπάει σε κομμάτια

Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την αλληλουχία των Ρίχτερ που συνεχίζει να ταρακουνά τη Δυτική Κρήτη

Μαχαίρωσαν 19χρονο στα Χανιά

Αιματηρή συμπλοκή σε κεντρικό σημείο

Προσοχή: «Αλεξιπτωτιστές» και «μαϊμού» έμποροι εξαπατούν…

Έχουν σημειωθεί κρούσματα και στην Κρήτη

Προσφυγικό - Κρήτη: «Ναι» στη φιλοξενία - «Όχι» στη δημιουργία…

Στο Ρέθυμνο συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά την κάλπη η ΠΕΔ Κρήτης - Οι εξελίξεις στο προσφυγικό στην Ατζέντα των δημάρχων

Τζακ ποτ στο Τζόκερ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η κλήρωση και η διαλογή στην κλήρωση του Τζόκερ

Στη φυλακή ο γιος και ο φίλος του- Ελεύθερη η μάνα που φυλούσε…

Απολογήθηκαν για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους

Κρήτη: Για «σμηνοσειρά» σεισμών κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι…

24 δονήσεις σε τρεις ημέρες - Οι σεισμολόγοι, καθησυχάζουν τους πολίτες

«Διδώ»: Έντονη κακοκαιρία έρχεται στην Κρήτη

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Έφτιαξαν το αυτοκίνητο του... μέλλοντος στο Πολυτεχνείο!

Πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα με καύσιμο το υδρογόνο

Στα ύψη η τιμή του χοιρινού λόγω… πανώλης

Οι ελλείψεις ανεβάζουν τις τιμές στο χοιρινό κρέας και στην Κρήτη

Βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του

Αναστάτωση στις φυλακές Αγιάς Χανίων

Παρέα... θερμόαιμων προκάλεσαν επεισόδια σε 3 σημεία του…

«Έστειλαν» υπάλληλο καταστήματος στο νοσοκομείο - Στο νοσοκομείο 2 ακόμη άτομα

Διαμάχη μεταξύ μαθητών - Βγήκε... νυχοκόπτης

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Xανίων

«Το Διαδίκτυο και τα Παιδιά μας - Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης»

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 6:30 μμ, Σπίτι Πολιτισμού, Ρεθύμνου

Υπόθεση Γιακουμάκη: Το δικαστήριο αθώωσε τον πατέρα του…

Σε βάρος του είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Δίνουν κρέας για τα Χριστούγεννα σε.. όποιον έχει ανάγκη

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Σεισμοί στην Κρήτη: 4 σε διάστημα δύο ωρών

Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στα Χανιά καθώς νωρίς το μεσημέρι συνέβη ένας ακόμη στην Δυτική Κρήτη

Στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ 17μηνών κοριτσάκι που στραβοκατάπιε το…

Νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή

Στο εδώλιο ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη

Για την επίθεση στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

Κρητικός ναυτικός 81 μέρες «όμηρος» σε πλοίο στο Τζιμπουτί

Κραυγή 5 Έλλήνων ναυτικών που ζουν με ελάχιστα τρόφιμα και ανάμεσα σε σκουπίδια

Η πρόγνωση του καιρού: Πέφτει η θερμοκρασία και στην Κρήτη

Τι προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έτσι θα «θωρακιστεί» η Κρήτη – «Έρχονται» τάγμα και Σινούκ

Όλο το σχέδιο για που μετατρέπει την Κρήτη σε ''αστακό'

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.