Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μία ανθρωπολόγος στην κατασκευή αυτοκινήτων (pic)

Μία ανθρωπολόγος στην κατασκευή αυτοκινήτων (pic)

Auto Plus | 10/08/2016 - 21:41
Μία ανθρωπολόγος στην κατασκευή αυτοκινήτων (pic)
Η σχεδίαση του αυτόνομου οχήματος του μέλλοντος, πολλές φορές απαιτεί την συνύπαρξη των καλύτερων διαθέσιμων ταλέντων.

Mηχανικοί αυτοκινήτων και λογισμικού, ειδικοί επιστήμονες στην τεχνολογία αισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης, επιστήμονες πληροφορικής, αλλά και πολλοί άλλοι.

Όμως υπάρχει και ένα ακόμη επιστημονικό πεδίο, που δύσκολα θα περίμενε κανείς να βρει στο πλάνο σχεδιασμού ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Πρόκειται για την επιστήμη του ανθρωπολόγου που για τη Nissan παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αυτόνομου οχήματος της επόμενης γενιάς, αναλύοντας  τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις κατά την οδήγηση και εξασφαλίζοντας ότι ο οδηγός του αύριο είναι ένας "καλός πολίτης" στο δρόμο.
 
Σύμφωνα με την Melissa Cefkin, επικεφαλή ανθρωπολόγο στο Nissan Research Center στη Silicon Valley, "Η τεχνολογία των αυτοκινήτων εξελίσσεται συνεχώς  και αλλάζει”. "Και τώρα ... με την προσθήκη της αυτόνομης οδήγησης … θα επέλθουν περαιτέρω αλλαγές στην κοινωνία, σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής και συμπεριφοράς μας στο δρόμο."

Στην περίπτωση των αυτόνομων οχημάτων, η Cefkin υποστηρίζει ότι ο ορισμός στο πως οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με ένα ” κυρίαρχο πολιτιστικό αγαθό” όπως το αυτοκίνητο, θα αποκτήσει μια νέα φρέσκια διάσταση, καθώς οι νέες τεχνολογίες αναμένεται να επηρεάσουν σε καθοριστικό βαθμό τις σχηματίζουσες συμπεριφορές και αποφάσεις τους.

"Με τα αυτόνομα οχήματα, ακόμα και αν υπάρχει κάποιος στο κάθισμα του οδηγού, το πρόσωπο αυτό μπορεί να μην επεμβαίνει σωματικά στην οδήγηση του αυτοκινήτου. Και στο μέλλον, καθώς  προχωράμε στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση, μπορεί ακόμη και να μην κάθεται κανείς στην θέση του οδηγού.”

H Cefkin και τα υπόλοιπα μέλη της επιστημονικής της ομάδας, εστιάζουν στο τρίτο ορόσημο του αυτόνομου προγράμματος οδήγησης της Nissan:  στην ανάπτυξη της ικανότητας του οχήματος να περιηγείται στον αστικό ιστό, συμπεριλαμβανομένων των διασταυρώσεων, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

Το σύστημα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει  το 2020, μετά από το λανσάρισμα κατά τον περασμένο Ιούλιο, της πρώτης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της Nissan, γνωστής και ως ProPILOT.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.