Μια αμυγδαλόπιτα διαφορετική από τις άλλες
Υλικά
100γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. πούδρα αμυγδάλου
255γρ. ζάχαρη
75γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
4 αβγά
4γρ. μπέικιν πάουντερ
110γρ. κρέμα γάλακτος
1 λοβό βανίλιας
1½γρ. αλάτι
100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αβγά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη βανίλια, “ξύνετε” τα σποράκια της, τα προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 3
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βήμα 4
Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε ξανά και αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 28εκ. Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν βάλετε μέσα το μίγμα.
Βήμα 5
Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσετε, να ξεκουραστεί.
Βήμα 6
Ψήστε την αμυγδαλόπιτα στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφήστε την να κρυώσει καλά, πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.