Meltemi: Το «μαγικό» κρητικό εστιατόριο στην καρδιά του Ντίσελντορφ (pics)
O ΣΕΦ Μιχάλης Κοκολογιαννάκης, έχει βάλει όλη του την… τέχνη, το μεράκι, τη φαντασία και έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό κρητικό εστιατόριο, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα της Γερμανίας.
Έχοντας στο πλευρό του, τον πατέρα του Γιώργο, ο οποίος έχει εργαστεί για πάνω από 30 χρόνια στα κορυφαία κρητικά κέντρα της Ελλάδας, με τη φήμη για το καλύτερο γαμοπίλαφο να τον ακολουθεί ακόμη και τώρα, κάνουν τους Γερμανούς και τους Έλληνες ομογενείς να παραμιλούν από τις υπέροχες γεύσεις και να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Ο Μιχάλης Κοκολογιαννάκης, μας έκανε την τιμή και μίλησε στο eparxies.gr.
Μιχάλη πρώτα απ’ όλα, πως αποφάσισες να αφήσεις την Ελλάδα για να μετακομίσεις στη Γερμανία;
‘’Μετά από μία πολυετή εμπειρία σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, πήραν την απόφαση να ξενιτευτώ. Επέλεξα τη Γερμανία κι αν τα πρώτα χρόνια συνάντησα πολλά εμπόδια, δόξα τω Θεώ τώρα είμαι πολύ καλά, τόσο προσωπικά με την οικογένειά μου, όσο κι επαγγελματικά, αφού το εστιατόριο πάει εξαιρετικά, είναι καθημερινά γεμάτο και ακούμε συνεχώς θετικά σχόλια ‘’.
Το Meltemi πόσα χρόνια υπάρχει και πως προέκυψε η ονομασία του;
‘’Το εστιατόριο υπάρχει δύο χρόνια γεμάτα και η ονομασία προέκυψε από τη θάλασσα που μας θυμίζει την Κρήτη, γενικότερα την Ελλάδα‘’.
Ποιο θεωρείται ότι είναι το καλύτερο πιάτο του εστιατορίου; Ποιο δηλαδή ‘’πουλάει’’ περισσότερο;
‘’Πολλά είναι τα πιάτα που ‘’πουλάνε’’ αρκετά αλλά θεωρώ ότι είναι ο σολομός με πλιγούρι, το γεμιστό μπιφτέκι αλλά και ο κρητικός ντάκος‘’.
Τι επιλέγουν περισσότερο οι Γερμανοί και τι οι Έλληνες ομογενείς;
‘’Οι Έλληνες επιλέγουν κυρίως κρητική κουζίνα και όχι διεθνή, ενώ οι Γερμανοί, δεν έχουν τέτοια θέματα και απλά πιάνουν τον κατάλογο και ότι τους αρέσει εκείνη τη στιγμή το παραγγέλνουν‘’.
Τι προτείνετε σε κάποιον που θέλει να φάει θαλασσινά και τι σε κάποιον που θέλει να φάει κρεατικά;
‘’Σε αυτούς που θέλουν να φάνε κρεατικά, τους προτείνουμε ποικιλία κρεατικών που τα έχει όλα στο πιάτο, ενώ όσο αφορά τα θαλασσινά, προτείνουμε τσιπούρα με βραστά λαχανικά, σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας και σπανάκι, λαβράκι με φασόλια μαυρομάτικα ή συναγρίδα με αγκινάρες ραγού‘’.
Αν κάποιος θέλει απλά να ‘’τσιμπήσει’’ που λέμε και στην Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα να φάει κάποια μεζεδάκια;
‘’Το μενού διαθέτει τζατζίκι, ταραμά, τυροκαφτερή, χταποδάκι, μανιτάρια γεμιστά, χοχλιούς, ντολμαδάκια με αυγολέμονο και άλλα πολλά‘’.
Η ρακή αρέσει στους Γερμανούς ή παραμένουν πιστοί στη μπύρα;
‘’Τους αρέσει. Στην αρχή έπιναν πολύ ούζο αλλά πλέον επιλέγουν τη ρακή‘’.
Στη χώρα μας, μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση αλλά όταν οι περισσότεροι Έλληνες πάνε κάπου για να φάνε, δεν σκέφτονται τα λεφτά. Στη Γερμανία ισχύει αυτό; Δηλαδή, κοιτούν τις τιμές για να παραγγείλουν;
‘’Κοιτούν πάντα τις τιμές σε τι θα παραγγείλουν αλλά δεν επηρεάζονται όλοι‘’.
Έχετε μόνιμους πελάτες ή καθημερινά βλέπετε νέα πρόσωπα;
‘’Πλέον έχουμε πολλούς μόνιμους πελάτες αλλά μαζί με αυτούς βλέπουμε και νέα πρόσωπα. Επίσης, υπάρχουν πολλά θετικά σχόλια για το μαγαζί και όσοι επισκέπτονται τα εκθεσιακά κέντρα κοντά στο εστιατόριο , μετά έρχονται λόγω της καλής διαφήμισης που γίνεται‘’.
Τι περιλαμβάνει το Χριστουγεννιάτικο μενού;
’Το Χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει παραδοσιακή γαλοπούλα, με κάστανα, κουκουνάρι, σταφίδες κι άλλα πολλά, baby potatoes, καραμελωμένα λαχανάκια Βρυξελλών, σολομό με ριζότο παντζαριού και σάλτσα κρασιού και για επιδόρπιο χαλβά με σύκο καραμελωμένο’’.
eparxies.gr